•Daisy•

666 36 16
                                    

Waarom kunnen grote zussen zo enorm irritant zijn! Aster heeft me beloofd om om 3 uur naar Ollie's te gaan en ze vergeet het gewoon!

Ik druk hard op de knopjes van de controller en probeer zo mijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Iris zit naast mij niet heel erg op het spel te letten.

'Yes! Gewonnen!' Gil ik luid als ik de laatste tegenstander heb uitgeschakeld. Ik begin een klein overwinningsdansje te doen in het midden van de kamer. Ik mag dat.

Iris kijkt alsnog niet erg blij. Ze zit verveeld wat aan de controller te plukken. Ik frons.

'Wat is er Iris?' Vraag ik aan haar. Ze kijkt op. Dan pas zie ik de kleine paar tranen in haar ogen. Ik kom naast haar zitten en trek haar geruststellend in een knuffel. 'Niet huilen Iris. Wat is er?'

Ze veegt een paar tranen weg en begint met praten.

'Als ik jou en Aster zie, dan word ik zo verdrietig.' Snikt ze. 'Mijn broer en ik kunnen nooit goed met elkaar omgaan. Hij is altijd zo irritant en gedraagt zich zo stoer terwijl het eigenlijk een arrogante zak is.'

Ik grijns. Eindelijk iemand die mijn mening deelt over bepaalde mensen. Heerlijk.

'Het komt wel goed Iris.' Ineens schiet me een idee te binnen. 'Zullen we een taart gaan maken?'

Ze kijkt verrast op en klapt enthousiast in haar handen.

'Ja! Wat een leuk idee!' Ze pakt me bij mijn arm en sleurt me mee naar buiten. We trippelen samen de trap af naar de keuken.

De keuken is erg netjes en goed ingericht al zeg ik het zelf. Wacht maar af, binnen no-time ontploft het hier van de rotzooi.

Iris klimt op het aanrecht en pakt een beslagkom en wat ingrediënten uit de kastjes. Ik trek de koelkast open en zie een enorme hoeveelheid aan eten liggen. Zoveel en zo lekker. Nog even en ik begin te kwijlen.

Ik gris vlug een aantal eieren en boter uit de koelkast en sla de deur dicht voordat ik in de verleiding kom. Het is niet mijn eten en ik weet dat ik netjes moet zijn hier. Helaas.

'Doe jij de eieren en de boter in de kom?' Vraagt Iris die een pak meel aan het openmaken en het afwegen is.

'Aye aye, Sergeant.' Grijns ik en ik pleur er een paar eieren in.

Heel stiekem pak ik een extra ei en druk die kapot op Iris' voorhoofd. Ze slaakt geschrokken een kreetje en drukt een hand met bloem in mijn gezicht. Ik proest het uit van zowel het lachen als van het gortdroge spul in mijn mond.

Zo start er een keukenoorlog tussen ons twee. Pannen als berginsplaats en pandeksels als schilden. Binnen no-time zit de hele keuken eronder.

Aster en Logan komen gehaast de keuken ingerend. Aster pakt gefrustreerd mijn arm vast en legt de pan weer op het aanrecht.

'Daisy! Het is niet de bedoeling om de keuken van onze gastheer te bekladden met bloem en eiwitten!' Roept ze geschokt en ze veegt een lading bloem uit mijn haar.

'Dit deed ik thuis toch ook altijd?' Protesteer ik.

'Ja, maar dat betekent niet dat het thuis ook mag.' Zucht ze en ze veegt met een doekje de kapotgegooide eieren van mijn gezicht. 'En kijk eens hoe je eruit ziet! Ik wilde je net ophalen om naar Ollie's te gaan, maar ik geloof dat dat niet gaat gebeuren als je je als zo'n varken blijft gedragen, Bloempje.'

'O o, ik regel het wel!' Zeg ik vlug en ik klop vlug mijn jurk af. Met enorme vaart sprint ik naar boven om een setje nieuwe kleren uit mijn kamer te halen en mijn gezicht te wassen.

Ik storm vlug naar beneden en kijk Aster trots aan. Ze lacht met een grote grijns op haar gezicht en plukt nog vlug een stukje eierschil uit mijn haar.

Iris is alweer aan het huilen. Logan is zwaar op haar aan het foeteren. Aster wil wat zeggen, maar ik ben haar voor.

'Hé, behandel Iris met een beetje respect wil je?' Sneer ik naar Logan en ik gooi mijn armen over elkaar. Hij kijkt kwaad naar mij op.

'Jij hebt niet het recht om zo tegen mij te spreken, kleine draak.' Zucht hij kwaad.

Hier pusst hij nog een grotere triggerbutton. Mijn hele gezicht kookt van woede.

'Ik.ben.geen.draak!' Gil ik luid en ik ren naar Iris toe om haar te kalmeren. 'Rustig maar. Jouw broer is gewoon stom.'

'Wat zei je daar?' Logans toon klinkt heel dreigend.

'Dat je sto-'

Aster drukt vlug haar hand op mijn mond. Ik kijk haar kwaad aan maar ontspan me dan weer. Aster kijkt kwaad naar Logan. We kijken alledrie kwaad naar Logan.

'Meestal vind ik haar acties een beetje te ver gaan, maar in dit geval heeft ze wel gelijk. Behandel Iris met wat meer respect. Behandel haar zoals je mij ook zou behandelen.' Sneert ze naar Logan. Hij wordt al weer wat rustiger. Ze draait zich om naar ons. 'Ik ga even met Logan praten. Jullie twee krijgen de taak om de keuken zo snel mogelijk op te ruimen. Ik ben zo terug en dan gaan we naar Ollie's. Misschien wil Iris ook wel mee.'

'Ja! Ik ben nog nooit in een hamburgerzaak geweest!' Roept ze blij uit. Ik grijns arrogant.

'Ik kom daar bijna elke week, helaas de afgelopen weken niet, maar de hamburgers zijn enorm lekker!'

'Genoeg opgeschept Daisy. Tot zo meiden!' Grinnikt Aster en ze duwt een geïrriteerde Logan uit de keuken.

'Oké! We moeten héél snel opruimen!' Lach ik enthousiast en begin alvast met de pannen weg te zetten en leeg te maken. Iris pakt een doekje voor de muren en het aanrecht.

'Ja, want als we snel opruimen-'

'-en Aster ook snel klaar is, krijgen we misschien meer-' We maken lachend onze zin af.

'Hamburgers!'

A/N

Ik dacht dat het wel leuk was om één keertje iets via Daisy's perspectief te doen. Ik heb geen idee of het een beetje goed gelukt is, maar leuk zeker wel!

Asters gedrag is ook erg veranderd in het boek. Dat was ook de bedoeling. Als er allemaal dingen om je heen gebeuren die niet prettig zijn gebeurt dat nu eenmaal. Ze wordt weer beter hoor! Beloofd!

XPageotte

DreamerWhere stories live. Discover now