Schrijfwedstrijd, door Grijze...

By GrijzeWolf

4.7K 323 642

Hallo! - Sorry, we zitten vol! - Dit is een schrijfwedstrijd, zoals er vele zijn. M... More

Uitleg
Inschrijven
Deelnemers
Warming up
Opdracht 1
Opdracht 1: highxtea - wolf
Opdracht 1: CuriousGirl2509 - konijn
Opdracht 1: I_Am_Riley - bosduif
Opdracht 1: _JustAUnicorn_ - kat
Opdracht 1: juliadorgelo - Hippogrief
Opdracht 1: writing_stories_now - weerwolf
Opdracht 1: stippenmeisje - kameleon
Opdracht 1: NikitaRent - hond
Opdracht 1: femkeleestboeken - kat
Opdracht 1: Beccie321 - ...
Opdracht 1: Mimim1000k - Afrikaanse olifant
Opdracht 1: AnneH_02 - dolfijn
Opdracht 1: thisking12 - witte tijger
Opdracht 1 ~ Uitslag ~
Opdracht 2
Opdracht 2: Beccie321 - Helhond
Opdracht 2: NikitaRent - Feniks
Opdracht 2: CuriousGirl2509 - Ki-Lin
Mededeling
Opdracht 2: highxtea - Centaur
Mededeling
Reminder
Mededeling
Opdracht 2: Mimim1000k - Nimf
Opdracht 2: juliadorgelo - eenhoorn
Opdracht 2: AnneH_02 - Pegasus
Opdracht 2: thisking12 - Elf
Opdracht 2 ~Uitslag~
Opdracht 3
Opdracht 3: highxtea - Weerwolf
Opdracht 3: Beccie321 - Weerwolf
Herinnering
Opdracht 3: CuriousGirl2509 - Avontuur
Opdracht 3: AnneH_02 - Romantiek
Opdracht 3: Mimim1000k - Fantasy
Opdracht 3: BooksxbyNikita - Fantasy
Mededeling
Sorry!
Opdracht 3: thisking12 - Romantiek
Opdracht 3 ~Uitslag~
Opdracht 4
Opdracht 4: CuriousGirl2509
Opdracht 4: Beccie321
Herinnering
Opdracht 4: AnneH_02
Opdracht 4: BooksxbyNikita
Belangrijke vraag!
Opdracht 4 ~Uitslag~
Opdracht 5
Mededelingen
Prijzen
Opdracht 5: CuriousGirl2509 - Idee 5
Herinnering en mededeling
Opdracht 5: Beccie321 - Idee 6
Opdracht 5: BooksxbyNikita - Idee 1
Opdracht 5: AnneH_02 - Idee 4
Opdracht 6
Opdracht 6: BooksxbyNikita - Elle
Opdracht 6: CuriousGirl2509 - Lisa
Herinnering
Opdracht 6: Beccie321 - Lisa
Opdracht 6: AnneH_02 - Elle
Finaleopdracht 7
Finaleopdracht: Horror - BooksxbyNikita
Finaleopdracht: CuriousGirl2509 - Historische fictie
Finaleopdracht: AnneH_02 - Paranormaal
Uitslag
Dankwoord
Nog een wedstrijd?

Finaleopdracht: Beccie321 - ChickLit

24 3 1
By GrijzeWolf

Het allerlaatste verhaal van deze wedstrijd... geniet van Beccie321's finaleopdracht!
--------------------------------
Ik schraap met mijn vork over mijn bord. Mijn ouders zitten weer eens over Jace te praten. Ik ben helemaal klaar met hem, hij is zó irritant!
"Je schapenpootje eet zichzelf niet op hoor." zegt mijn moeder. Ik geef geen antwoord, maar kijk haar aan met een geïrriteerde blik. Soms hebben mijn ouders echt géén humor.
"Heb je een beetje een ochtendhumeur? Kom op, meisje. Je moet goed eten! Je moet klaar zijn voor jouw speciale dag." Ze kijkt me pedo-achtig aan. Weer geef ik haar een geïrriteerde blik. Ik wil helemaal niet trouwen met Jace. Hij is een arrogante idioot, en bovendien ben ik nog veel te jong om te trouwen. Wat een drama...
Ik heb in mijn hoofd al een plan doorgenomen: Na de bruiloft verander ik in een weerwolf, en ren ik weg. Ik ga gewoon weg, ik zal iedereen achter laten. Heel even twijfelde ik, maar als mijn ouders zo weinig om me geven dat ze me uithuwelijken kan ik net zo goed weg gaan. Het heeft voor mij geen zin meer om hier te blijven, ik zal er niet beter van worden.
"Ach kop op! Het komt goed, je hoeft echt niet zenuwachtig te zijn. Ik weet zeker dat Jace perfect voor je is! En je hebt een prachtige witte jurk, je krijgt mooie make-up en je nagels zullen gelakt worden. Geloof me, dit is het beste voor je. Je moet niet verdrietig zijn, maar juist blij zijn dat je je mate hebt gevonden!"
"Die idioot is NIET mijn mate!" Ik sta op en ren naar mijn kamer. Ik haat ze! Waarom moeten ze mij uithuwelijken? Waarom denken ze dat die idioot van een Jace mijn mate is? Hij kan niet eens zijn eigen veters strikken!
"Robin, kom terug! Je moet vanavond nog naar Jace!" Ik negeer haar en ga op mijn bed liggen. Ze doen net alsof ik Jace geweldig vind, maar ik haat hem. Hij is vreselijk arrogant, en denkt alleen maar aan zichzelf.

*volgende dag*

Mijn moeder smeert wat concealer op mijn gezicht en gaat daarna verder met mijn lipstick. Ik heb een enorme hekel aan make-up, maar het maakt mijn moeder niets uit. Opeens komt Jace de kamer binnenlopen, wat een timing.
"Hi." zegt hij.
"Ik laat jullie wel even alleen." giechelt mijn moeder.
"Ik moet je iets bekennen." zegt Jace. "Ik wil helemaal niet met je trouwen. Mijn ouders willen dat ik het wel doe. Toen ze het aan me vroegen was ik aan het gamen -waar ik trouwens heel goed in ben- en toen mompelde ik maar wat. Sindsdien maakt het niet meer uit wat ik zeg, ze denken serieus dat ik met JOU wil trouwen."
Subtiel... Ik rol met mijn ogen. "Nou... Ik wil ook niet met jou trouwen, dus dan zijn we het eindelijk met elkaar eens over iets. Maar wat wil je doen dan? Ik heb mijn ouders al duizenden keren gezegd dat ik niet met je wil trouwen, maar ze blijven volhouden dat ik het wél wil."
"We kunnen gewoon weggaan na de bruiloft? Dan zullen we gewoon gehoorzamen totdat het over is, en dan gaan we weg zonder dat ze het door zullen hebben." zegt hij. Ik kan aan hem zien dat hij het leuk vind om de 'bad boy' te spelen.
"Het zou kunnen werken, maar denk je nou echt dat ze de bruid en bruidegom uit het oog zouden verliezen? Ze doen er alles aan om te zorgen dat de bruiloft goed zal verlopen." antwoord ik teleurgesteld.
"Denk je dat nou echt? Waarom zouden ze ons laten trouwen als we het beiden niet willen? Gebruik je brein toch eens! Ze laten ons trouwen zodat ze zelf rijker worden. Ze doen dit niet om ons, maar alleen om zichzelf. Ze zijn zó egoïstisch." Dat is heel raar om te horen van een enorme narcist...
"Ja... Oke. We kunnen het altijd proberen: Nooit geschoten, is altijd mis!" mompel ik. Ik vind het moeilijk om toe te geven dat hij gelijk heeft, dit keer. Ik mag hem niet, maar hij wil in ieder geval helpen zodat we zo snel mogelijk van elkaar af zijn.
"En als ze ons wel betrappen zeggen we gewoon dat we op huwelijksreis zijn. Ze zijn waarschijnlijk al heel blij dat we elkaar 'leuk' vinden." zegt hij, met een sarcastische nadruk op 'leuk'.
"Voor deze ene keer, wil ik met je samenwerken. Maar hierna wil ik je niet meer zien, nooit meer. Ik hoef je lelijke narcistische kop nooit meer voor me zien." zeg ik geïrriteerd. Tot mijn verbazing grijnst Jace.
"Het is grappig als je boos bent, maar probeer je haat voor mij binnen te houden. We moeten doen alsof we elkaar leuk vinden, weet je nog?" grinnikt hij. Ik vind het niet leuk om gecommandeerd te worden, maar in dit geval moet het wel. Ik moet het nog een paar uur vol houden, en dan ben ik eindelijk van iedereen hier af. Dan kan de zoektocht naar mijn echte mate beginnen, en blijft dit achter me als een vage herinnering.

*Twee uur later*

Ik loop naast mijn vader over de rode loper. Jace staat al klaar.
"De bruid komt eraan." roept mijn moeder. Iedereen begint te juichen en te joelen. Hartvormige confetti wordt voor mij neergestrooid. Hoe kunnen mensen lopen op hakken? Dit zijn echt rotdingen.
Ik sta naast Jace en zet de beste neppe lach op die ik kan. De ceremoniemeester pakt zijn boekje en begint aan zijn ellenlange verhaal. Dit is nog saaier dan op tv. Ik doe mijn best om niet in slaap te vallen, en om te blijven lachen.
Na een kwartier is die gast eindelijk klaar met zijn verhaaltje. 'Altijd bij elkaar blijven' 'Nooit elkaar in de steek laten' 'Voor in den eeuwigheid.' Ik grinnik in mijzelf. Ze moesten eens weten.
"Wilt u, Robin de Wit, trouwen met uw bruidegom, Jace Adams?" Ik doe mijn best om te glimlachen, maar weet niet zeker of ik er heel goed in ben.
"Ja wil." Zeg ik iets te gehaast. Het lijkt niet op te vallen, want het publiek begint te joelen en te klappen. De ceremoniemeester begint te kuchen en vraagt om stilte.
"Wilt u, Jace Adams, trouwen met uw bruid, Robin de Wit?" Er volgt een stilte. Jace kijkt ongemakkelijk, maar daarna glimlacht hij en beantwoordt hij de vragen van het verwarde publiek.
"Ja, ik wil." Weer geeft het publiek een luid applaus.
"Dan mag u nu de bruid kussen." Ik wordt rood, en mijn glimlach verdwijnt. Jace kijkt verward om zich heen, niet wetende wat te doen. Het publiek en de ceremoniemeester wachten in spanning af. Jace geeft me een snelle kus, en stapt daarna naar achter. Het publiek lijkt in de war, maar begint toch te klappen. Langzaam begint de zaal leeg te raken, en loopt iedereen naar de hapjes.
"Ik moet even naar het toilet." zegt Jace tegen mijn ouders. Ik zeg "Oke." en blijf wachten. Jace loopt niet naar de wc, maar kijkt me vragend aan. Hij maakt een beweging met zijn hand, dat hij wil dat ik mee ga. Ik zeg niets maar gehoorzaam, ik kan nu niet met hem gaan ruziën. Ik merk dat hij niet richting het toilet loopt, maar richting de uitgang.
"Waar ga je heen?" vraag ik verward.
"Ben je nou zo dom, of doe je alleen zo? Houd je aan het plan, we moeten weg hier." Ik vorm een 'O' met mijn mond. Ik voel dat mijn gezicht rood wordt.
"Maar wat als ze achter ons aan komen? Met een jachtgeweer of zo? Wat moeten we dan doen?" vraag ik zenuwachtig.
"Dan veranderen we in een draak en vliegen we weg." zegt hij met een sarcastische ondertoon. "Ze komen niet achter ons aan; We zeggen gewoon dat we even alleen willen zijn." Ik geef geen reactie en gehoorzaam. Ik moet niet zo gestrest doen, dat helpt niet. Jace heeft eens gelijk, ze zullen vast niet achter ons aan komen.
We lopen de zaal uit die onze ouders hadden gehuurd.
"Waar gaan we heen? Ik ken het hier niet." zegt Jace.
"Kom maar." Ik loop naar voren, en dan sla ik links af. Daar loop ik tien minuten in stilte met Jace naast me.
"Waar gaan we heen?" vraagt hij. Ik geef geen antwoord, maar wijs naar voren. Voor ons is een groot bos, waar ik regelmatig heen ga.
"Een bos?" zegt Jace verward.
"Nee, een strand." zeg ik. Jace rolt met zijn ogen en slaakt een zucht.
"Dat was retorisch bedoeld." zegt hij. Ik negeer hem en gooi mijn hakken op de grond. Ik snap niet hoe mensen op die dingen kunnen lopen, ze zijn echt vreselijk. Ik kruip de bosjes in en check even of Jace niet kijkt.
"Wat doe je?" vraagt Jace.
"Ik verander in een wolf, duh." antwoord ik, lichtelijk geïrriteerd.
"Waarom ga je dan in de struiken zitten? Kun je nog niet kleding mee transformeren?" zegt Jace grinnikend. "Wacht, ik zal het je leren."
Ik kom de bosjes weer uit, met mijn -inmiddels vieze jurk- nog aan. Ik kijk hem vragend aan, en geef aan dat hij me het wel mag leren.
"Ga staan, en doe net alsof je je kleren niet aan hebt. Verander dan gewoon in je wolvenvorm." zegt hij simpel, terwijl hij zijn schouders ophaalt. "Het is niet zo lastig hoor." zegt hij, als reactie op mijn verbaasde blik. "Kijk maar." Jace sluit zijn ogen en verandert in een donkergrijze wolf, met zwarte pootjes.
Ik doe hem na, en tot mijn grote verbazing lukt het in één keer. Ik zie dat Jace me raar aan kijkt.
"Wat?" vraag ik, maar er komt alleen maar geblaf uit mijn mond. Oh ja, ik ben een wolf. Als ik handen had had ik mezelf geface-palmt. Via telepathie stuur ik mijn bericht naar hem toe.
"Oh, niks. Ik heb gewoon nog nooit een witte wolf gezien, niet zó wit." stuurt hij terug.
"Het zal wel."
We besluiten hier onze wegen te splitsen en beiden onze eigen kans op de gaan.

Op naar een nieuw leven!

--------------------------------
Commentaar:

myvs002:
Allereerst, Beccie, het was jammer dat jullie de woorden onderlijnd hadden in plaats van vetgedrukt.Je hebt het verhaal op een goede manier omgetoverd! Ik vond wel dat het af en toe heel snel voorbij ging, maar je hebt de woorden ook origineel verwerkt! Goed gedaan!

writing_stories_now:
Je opdracht is geslaagd! Je hebt het verhaal leuk veranderd, en hebt de woorden op een leuke manier erin verwerkt. Geen spellingsfouten, en het goede aantal woorden. Wel heb je de opgegeven woorden onderlijnd, terwijl GrijzeWolf duidelijk had verteld dat het dik gedrukt moest zijn! Zelf vond je het einde droog, en dat was het ook maar dat boeide mij niet echt omdat het spannend was! Je hebt de spanning goed opgebouwd, leuk!

GrijzeWolf:
Geweldig! Toegegeven, ik had bij deze opdracht iets helemaal anders verwacht, maar dit is minstens even goed! Beter, zelfs.

Het is goed omgevormd naar ChickLit, je hebt zelfs nog wat Weerwolf overgehouden, knap! Het einde was inderdaad een beetje droog, zo van... boem... maar eindes zijn altijd de moeilijkste stukjes!

Je hebt de personages goed tot leven gewekt, ik heb echt een hekel aan Jace, maar dat betekent dus dat ik hem goed kan voorstellen omdat je hem hebt uitgewerkt (;

Continue Reading

You'll Also Like

33.6K 1.5K 36
✵ WATTYS 2019 WINNER - FANTASY ✵ Ze had zich voorbereid op een saai leven, maar toen veranderde alles. ~ ...
998 59 12
Hannah.. het zusje van Thomas ,14 komt terecht in 'the maze'. alle jongens zijn in 1 oogopslag weg van haar. Tot dat er een meisje kwam die Terasa he...
23.8K 2.2K 28
Experiment F III: Tegengif. In deel drie van Experiment F is het de kinderen eindelijk gelukt Professor Trans en zijn volgeling Doctor Zarbeck, achte...