Kapitola 32.:Joe, Leo & Protestanti: Během 2 měsíců

49 1 0
                                    

Joe:

Následující dva měsíce byli zezačátku klidné, Joe si užíval pohodlí domova s Monikou a léčil si svoji bolavou nohu. Poté, co se mu noha zlepšila, začal pomáhat protestantům, tak nějak se vším, ale nechtěl to moc přehánět, snažil se jak nejmíň to jen jde. Protestanti samozřejmě nevěděli, čeho všeho je Joe schopný, a tak mu za to na oplátku slíbili, že bude pod jejich ochranou před policií. Platilo to samozřejmě i pro Tonyho a Harryho. Jednoho dne dostal od Protestantů informace, o dvou lidech, Číňanech, na jeho listu, byli to poslední dva lidi, o který se musel postarat, dostal k tomu i pár lidí i s Alexandrem a šel s ním i Harry. Zabít ty poslední dva nebyla žádná sranda, kamkoli šli, měli silnou ochranku. Rozhodli se je teda zabít po jednom. U prvního to i celkem šlo, když se ho snažili zabít v tichosti ve spánku. U druhýho to byl už větší problém, nejen že ochranka byla ještě daleko silnější, ale ani už v tichosti to nezvládli. Spustil se alarm, začala tak brutální, že na obou stranách byli velký ztráty. Výsledek stál ale nakonec za to. Povedlo se jim zabít i toho druhýho a tím byl Joeův list kompletní. Až na protestanty, kde ho Leo prosil jen ať je zklidní, ale bez nich by to nezvládl.

Protestanti:

Protestanti nebyli stále pořádně připraveni na to, co chtěli dělat, a tak čekali. Za tu dobu jim umřelo pár při přestřelkách, nebo byli chyceni policií, ale je pravda že ani jeden z protestantů nepromluvil, protože věřili v lepší zítřek. Ti co co stále byli na svobodě, začali po delší době pochybovat a pár jich i odešlo, bez postihu. Protestanti chtěli být lepší, než všichni ostatní a to že k nim někdo přidá, nebo ne, brali jako čistě dobrovolnou věc. Jejich počet se jak ve stejnou chvíli zvětšoval, tak i párkrát zmenšoval. Ti nejoddanější zůstali, byli připraveni položit život. Občas se jim povedlo získat nějakou důležitou informaci, proti policajtům, nebo mafii, ale vždy to skončilo neúspěchem. Ovšem pár informací se udrželo jako pravdivých a jednalo se o dva Číňany vysoce postavené v mafiánském životě. Tyto informace byli důležité hlavně pro Joea, tak mu je předali, a i pár lidí navíc, společně s Alexandrem. Po zabití těch dvou Číňanů, se jejich morálka zvedla a začalo k nim chodit mnohem víc lidí.

Leo:

Ve městě se toho dělo opravdu hodně, ale Leovi nezbývalo nic jiného než čekat. Umíralo spoustu lidí i na jeho straně, ale věděl, že pokud chce vyhrát, musí čekat. Nakonec se dočkal, zavolal mu ředitel policie a nakonec přiznal, že potřebuje pomoc. Leo si ho vyslechl a udělali dohodu, že si to, celé přebere na starosti. A tam kde policie začala ustopovat, tam Leovi lidi začali nastupovat. Leo tak začal ovládat celé město úplně legálně, sice to bylo jen na chvíli, ale to bohatě stačilo na to, aby mohl vymazat ze záznamů lidi, kteří pracovali pro rodinu Vinci a nic neřekli, ale bohužel se smrtí Tommyho Angela, to jediný co se jim povedlo, bylo, že to poslali k ledu tenhle případ, ale bohužel byli pořád, co ten případ nechtěli vzdát a tak se jich Leo zbavil, ale tak, aby nikdo o ničem nevěděl. Párkrát promluvil o celé situaci i s Frankem, o tom jak se jim daří a že pokud to takhle půjde i nadále, budou zase zpátky na vrcholu. Jediné nad kým neměl kontrolu, byli Číňani, protože ti dva vysoce postavení, které Leo připsal na seznam pouze Joeovi, byli stále naživu, a tak chtěli pořád Joea mrtvýho. Ale díky tomu útoku na obchod, který byl v noci, kdy tam údajně měl být Joe, Číňané neměli důvod nevěřit Leovi, že ho dostane. No a netrvalo pak už moc dlouho a ti dva vysoce postavení Číňani, byli mrtví. V tu chvíli kdy se o tom Leo dozvěděl, zakročil proti Číňánům naléhavě, ale pořád s citem, protože byli v úzkých a oni dva přesně věděli, co dělají (jeden byl přes peníze a ten druhý byl rozumněl vojenským taktikám a výcviku, takže se vzájemně doplňovali). A nikdo pak nechtěl na jejich místo, kvůli masakrům, které se odehráli. Leo je tak měl v hrsti, donutil je, aby přestali pronásledovat Joea a že jim pak za to nabídne bezpečí. A tak se i stalo.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now