Mezikapitola 3: Leo: Pojistka

39 1 0
                                    

Leo ráno vstává jako obvykle. Nají se a přečte si noviny. V nich se dozví, že informátor byl zabit, pravděpodobně protestanty, kteří ho tu využili k tomu, aby lidé nevěřili policistům a místo toho bojovali za své životy sami. Tohle Lea hodně znepokojuje, ale zároveň to vidí jako dobrou pojistku, jak by se mohl spojit s policií.  

Leo: Pepé, podívej se na tohle. Co si o tom myslíš?

Pepé: Že to jsou naprostí vypatlanci. Snaží se bojovat, ale vůbec neví proti čemu. Lepší by pro ně bylo sedět doma a starat o svoje věci.

Leo: Jo. Půjdu předat oznámení ředitelovi policie, že naše pomoc jim je k dispozici.

Pepé: Nemyslíš, že je ještě moc brzo?

Leo: Nemusíš mít strach. Zatím jde jen o oznámení.

Pepé: No když myslíš.

Leo odejde a jde zavolat řediteli městský policie.

Ředitel: Ano? Kdo je tam?

Leo: Dobrý den řediteli, jmenuju se Leo Galante. Už chvíli sleduju situaci ve městě jak se stále zhoršuje. A jestli byste měl zájem mohl bych vám občas sem, tam vypomoct.

Ředitel: Děkuji pane Galante, ale my si dokážeme pomoc sami. 

Leo: O tom rozhodně nepochybuji, jen vám předávám oznámení. Chci vám pomoc a ukázat tak obyvatelům, že můžou bojovat na té správné straně, ale zároveň by měli na výběr, že by nemuseli bojovat, pokud by nechtěli. Ti protestanti mě už celkem začínají srát.

Ředitel: Plně vám rozumím, budeme se snažit najít každého jednoho z nich a přivést je před spravedlnost. Ale nemůžu dovolit, aby komukoli z obyvatel bylo ublíženo. Naší povinností je je chránit. 

Leo: Tady už nejde jen o protestanty. Zašlo to s nimi moc daleko. Až byste je porazili, tak co vaše reputace? A že byste potrestal každého kdo by se k nim chtěl přidat? Pane řediteli, žiju už dlouho na to, abych věděl, co lidi nasere, čeho se bojí a čeho chtějí, nebo nechtějí být součástí. Když je budete chtít potrestat a ani jim nedáte možnost výběru, pak nebude divu, že protestanský vliv poroste.

Ředitel: Dobrá. Budu o tom přemýšlet. Děkuji pane Galante za osvětlení, budeme vás brát v úvahu. Nashledanou. 

Leo: Nashle.

Ředitel zavěsí a Leo jde za Pepém.

Pepé: Tak jak to dopadlo?

Leo: Skvěle. Teď stačí čekat... Jo a ještě jedna věc, na kterou bych málem zapomněl. Pepé svolej všechny ať jsem přijdou.

Pepé: Ok. Hej všichni, naklusejte sem!

Všichni přichází do místnosti.

Leo: Pánové. Dokud to mám ještě na paměti, jen chci říct, že až si nás ředitel městské policie zavolá na pomoc, tak budete jen obyčejní obyvatelé, kteří se rozhodli bojovat za dobrou věc. Snad tím obyvatele přesvědčíme.

Po Mafii 2Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora