Leo Galante: Po rozhovoru s Vitem

99 2 0
                                    

Ve světě podsvětí, se chce zbavit všech lidí, které nemá pod kontrolou a jsou vyhlášení po městě a mohli by vyzradit důležité informace a dřív pracovali pro konkurenční rodiny. Nazval to Velká Čistka. Dřív s tím vším už nechtěl mít nic společného, ale kvůli Vitovi, ke kterému si vytvořil "rodinné" pouto jako otec a syn. A Frankovi, kterého nechtěl nechat na holičkách, se vrátil zpátky. Po smrti Falconeho, plánuje zachovat mír s číňany, udržet pod kontrolou policii a udržet klid v městě. 

Leo volal panu Ču ohledně Joa a jeho trestu, jestli by se s tím nedalo něco udělat. Ale Ču nesouhlasil, chtěl se držet dané dohody. Ovšem po té, co se Joe ztratil, se tyto plány zdály být tak trochu ztracené a krátce na to, si Frank zavolal Lea k sobě. Řešili, že Joe utekl a nespokojenost číňanů (domnívají se, že to nebyla nehoda, takže ho už prý chtějí mrtvého a nechtějí nic riskovat) a nespokojenost lidí a policii, která začala více vzdorovat. Všechno se jim začalo bortit. Frank se tedy rozhodl, že o Joa postarají a zabijou. Tohle bylo trochu v rozporu s Leovým "slibem" (i když to slib nebyl, tak i tak se chtěl o to aspoň pokusit), který dal Vitovi. Leo chtěl říct, že se o něho teda postará, ale Frank řekl, že už za ním poslal pár svých mužů. 

Frank: Čím dřív tenhle bordel uklidíme, tím dřív budeme mít na chvíli klid.

(trochu zaskočený) Leo: (:nejistě:) Dobře.

A chystá se odejít, ale Frank pak řekne:

Frank: Jo a, jsem rád že si v pořádku. Že si se vrátil. Bez tebe bych se tady z toho všeho zbláznil.

Leo: Od toho jsme přece rodina, ne? Abychom si pomáhali, když je nejhůř.

Frank: Jo. Přemýšlím, že až to všechno skončí, tak odejdu do penze. Víš, díky tobě že si se vrátil a téhle vyhrocené situaci, jsem si uvědomil, jak moc mi chybí klid, ty, nějaký to povyražení a dobrej spánek.

Leo (s nejistotou na tváři a v hlavě přemýšlející o tom, jak je možné, že na Joa už Frank poslal svoje chlapy, dozvídá až teď): Jo, to mě taky.

Obejmou se a na rozloučenou si dají jednoho výborného panáka. Poté, co se Leo vrátí domů, se snaží zjistit, proč ho informátor neinformoval ohledně Joa. Po pár neúspěšných telefonátech, se začal domnívat, že ho zradil, nebo ho chytili poldové, nebo, že je mrtev. Ono to vlastně už bylo jedno (pokud neumřel). Zklamal a navíc se neozval, takže stal jedním z prvních a předních obětí Velké Čistky. A tak se Leo rozhodl, že na něho pošle svého chlapa, aby ho našel a zjistil, co se stalo. Mezitím Leo zařizoval bezpečí pro svoje lidi, kteří byli v jeho a Frankově nejbližším okruhu, aby se nemuseli skrývat před zákonem a nebyli vyhlášení po celém městě. Samozřejmě to znamenalo, aby ti lidi pořád zůstávali v klidu. Tihle lidi mohli se procházet po městě jako ostatní lidi, ale i přesto museli být opatrní, aby neudělali nějaký přestupek, protože by to pro ně byl konec. Pro všechny ostatní, o kterých se trochu víc mluvilo ve městě a měli nějaký rejstřík, už pomoc nebyla a stali se obětí Velké Čistky. Tu noc si Leo nechal hlídat svůj dům jako ještě nikdy, protože byl trochu nervózní a nechtěl si dovolit žádná další zklamání.

Velká Čistka: 

-> Proces, který se stará o lidi, kterých je se třeba zbavit. Je důležité se jich zbavit, co nejdřív, aniž by ti, kteří tento proces provádí nebyli chyceni a byli očištěni.

-> Nastává pouze při speciálních situacích, kdy je potřeba vrátit celou situaci znovu pod svoji kontrolu, aby nemuselo dojít k žádným nepokojům, ani válce.

-> tuto situaci většinou spouštějí mafianští šéfové, nebo dokonce i policie a nebo i kdokoli, kdo má větší moc a dostatek schopných lidí.

Toho večera:

Leo věděl, že nemůže tu čistku provést sám, protože by hrozilo odhalení a měl by utrum. Proto se rozhodl, že tuto práci svěří jednomu ze svých nejspolehlivějších lidí, Patrikovi. Ten nejdřív chvíli váhal, protože věděl jak moc velké to je riziko, ale díky Leovými skvělými přesvědčovacími dovednostmi ho přesvědčil. Taky se dohodli, že jakmile Patrik odejde, tak spolu nebudou v kontaktu, do té doby dokud to neskončí. Dal Patrikovi první půlku lidí ze seznamu, kteří mu-seli na 100% zemřít, kvůli tomu, že byli jako první na ráně a byli nejzranitelnější. Ovšem ještě před odchodem si vzal 6 Leových chlapů, kvůli ochraně a i tomu seznamu. A když už Leo toho měl dost, šel si s Pepém zawrestlovat, aby se odreagoval. Po skončení si dal Leo chvíli pauzu a byl připraven jít spát, ale jeden strážný se ho zeptal, jestli si nezahraje šachy a Leo souhlasil. A k Leově údivu to byla jedna z nejzajímavějších partií, co kdy s někým hrál. Po skvělé partii, byl Leo už unavený a šel si lehnout.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now