Prolog: Vito část 2

115 6 0
                                    

...O jeden den později... Další den se Vito probouzí a jde si dát ledovou koupel, aby byl plně při smyslech, nají se a pak se sbalí a zavolá Johnovi.

Vito: Tak jo, jsem připraven. Kde se setkáme?

John: Na nádraží a pospěšte si, dokud tu nejsou fízlové.

Vito: Dobře, zatím.

Vito vyráží a před nádražím vidí jednoho člověka, který na něho mávne. A Vito si ho všimne a zaparkuje auto, vytáhne si svoje věci a John k němu dojde a řekne, že se o to postará:

John: Dobrý den, v pohodě, to můžete nechat být já se vám o to postarám.

Vito: Jo, díky. Mimochodem, jsem Vito.

John: Já jsem John. Vlak nám jede za pár minut, takže bychom si měli pospíšit. Poldové tu budou, co nevidět.

Vito: Jo dobře. A kam, že to vlastně jedeme?

John: Do Lazy City, zbytek řeknu ve vlaku.

Cestou do vlaku... Vito: To doufám, rád bych pro jednou věděl všechno, co se bude dít, než se zase upíšu, do něčeho, čeho bych později zase litoval.

John: Zčásti s vámi souhlasím, ale abyste zase nevěděl až příliš. Pak by se z vás mohl stát jednoduchý cíl.

Vito: Rozumím. 

Dopověděli a zrovna jim přijel vlak ve chvíli, kdy na nádraží přijížděli poldové. Nastoupili a odjeli do Lazy City ...A mezitím ve vlaku John Vitovi říká všechny důležité věci, které potřebuje znát... John mu teda vysvětlil, proč je zrovna Lazy City klidu a odpočinku. Do tohohle města jezdili totiž šéfové z rodin, kdy mohli být svobodní a nemuseli řešit žádný starosti ohledně jejich práce. A taky tam šéfové posílali svoje důležité lidi, o které nechtěli přijít. A že toto město mělo zvláštní vlastní řízení a chod. Policie měla do tohoto města zákaz, kvůli dohodě s "Sektou". Takže měli vlastní pravidla, soudy, nemocnice atd... Ale taky řekl, ať si dá na ně pozor,protože nestrpí nepořádek ve městě, jen slušný občany. Vito to chápal a bral to všechno na vědomí. A hned se na to zeptal, kde bude bydlet. 

John: Leo vám propůjčil jeho vlastní dům, budete bydlet tam.

Jízda byla celkem dlouhá za tu dobu, co si povídali si padli do oka. Bavili se o různých věcech, například o rodině, práci, o volném čase apod. Vito už byl trochu unavený, když přijížděli, a tak se rozhodl, že až přijedou domů, tak se vyspí... Přijeli na nádraží, nastoupili do auta a jeli domů. Cestou domů předal John Vitovi klíče od domu, řekl mu kde se Leův dům nachází a jak vypadá... Cestou, ale narazili na problém. Řidič je vezl trochu neobvyklou cestou, než na kterou je John zvyklý, ale moc mu to nevadilo. Později řidič odbočil do slepé uličky, kde je obklíčila Sekta. Tohle Johna už hodně znervóznilo a Vito chtěl vytáhnout pistoli, ale nemohl ji najít. A pak si uvědomil, že je v kufru. Řidič je ale uklidnil, že jim nic neudělají, pokud nebudou dělat blbosti.

Vito: Dobře. Ale co tady v tom případě děláme?

Řidič: To kvůli novému zákonu, potřebujeme si vás ověřit. 

Vito: A proč?

Řidič: Dostali jsme tip, že by se sem mohli dostat federálové.

Vito (trochu zaskočen): Dobře. Jdeme.

Řidič: To je dobrý, nikam nemusíte. Zkontrolujeme si vás přímo tady.

Po menší prohlídce bylo všechno v pořádku a ještě je seznámit s jejich novými pravidly, ale John už na Vitovi viděl, že je hodně unavený, a tak jim řekl.

John: To není třeba. S novými pravidly ho seznámím až bude plně při smyslech.

Řidič: Promiňte, vy jste kdo?

John: Jmenuji se John a jsem tu rozkaz pana Lea Galanteho.

Řidič: Aha, promiňte mi to zdržení, měl jste mi to říct rovnou. Já jsem William.

Vito: Takže dobrý? Můžeme už jít? Potřebuju se vyspat.

William: Jasně, hned vás tam odvezu.

 Řidič je odvezl do vily, kde Vito mohl v klidu a kvalitně vyspat.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now