Kapitola 13. Joe: Nová spojenectví

47 2 0
                                    

Joe řekne Bruskymu poslední sbohem, vezme ho a jde ho pohřbít. Cestou ho ale zastaví ti protestanti a říkají ať počká. Přiběhne k němu jeden z protestantů, který si s ním chce promluvit. A mezitím co Joe odnáší Bruskyho mrtvolu si vyslýchává, co mu chce říct.

Joe: Co chceš?

Jeden z protestantů: Jen, abyste nedělal nic s tou mrtvolou máme s ní ještě plány.

Joe se nad tím pozastaví a trochu ho to rozčílí.

Joe: O čem to tady do prdele mluvíš?! Jaký plány? To nestačí, že je mrtvý? A takhle se k němu budete chovat?!

Jeden z nich: Klid. Vidím, že se ti to nelíbí, ale díky němu můžeme přesvědčit občany, že policajti nedokážou plnit svoji funkci dobře proti bezpráví a donutit tak občany, aby vzali právo do svých rukou a šli bojovat.

Joe: Tím, že jim ukážeš mrtvolu? A i kdyby to vyšlo...

V tu chvíli  přestane mluvit, zastaví se, podívá se na něho, ale pak zavrtí hlavou a jde dál.

Jeden z nich: Znáte i jiný způsob? Protože podle toho jak vypadáte a jak se chováte a toho, jak jste řekl, že jsme amatéři hádám, že už s tím máte nějaký zkušenosti a pravděpodobně jste nás mohl zabít všechny už když jste přijížděl. Jestli víte i o jiném způsobu, mohli bychom se na něčem domluvit.

Joe: A proč bych vám měl stále pomáhat?

Jeden z nich: Protože jinak mrtvolu k našemu plánu. A ty teď nemáš žádný zbraně.

Joe: No a? Radši bych teď zemřel, než se stal svědkem toho jak mýho kamaráda budete používat ke svým plánům.

Dojdou na místo, kde Joe Bruskyho zakope. Vezme lopatu a začne kopat. Mezitím jeden ze sekty stále přemýšlí jak by ho mohl přemluvit. Sice stále svítí, ale slunce začíná zapadat a Joe dokončuje svoji práci, naposledy Mikovi vzdá všechnu čest a je připraven odejít...

Jeden z nich: Pomůžeme vám najít vrahy vašeho kamaráda, když vy pomůžete nám. Co vy na to?

Joe: No dobře. Ale ne dnes, pobavili bychom se o tom zítra. Kam mám pak přijet? Znám jednoho člověka, Jack Moore. Najděte ho 

Jeden z nich: Jo, tady na tuhle na adresu. Jo, já vím, že kvůli bezpečnosti bych se neměl ptát, ale můžu se vás zeptat na jméno?

Joe: Joe. To musí stačit.

Jeden z nich: Jo, jasně. Já jsem Alexandr.

Joe: Jo. No znám jednoho člověka, Jack Moore. Bydlí tady poblíž Bruskyho skladiště. Můžeme za ním jít hned, potřebuju si s ním promluvit. Ok?

Alexandr: Teď hned?  

Joe: Jo a dejte si pozor, můžou ho hlídat. Hm. Hej, kde dostanu své zbraně zpátky?

Alexandr: hned jak budeš odcházet, oni ti je vrátí už.

Joe: Dobře. Jdu se připravit.

Alexandr teda jde sehnat pár odvážlivců, kteří by šli s ním a s Joem k Jacku Moorovi. Ovšem poté co se zvěděli, jakou udělali dohodu se jim to nelíbilo, protože Joe je cizí člověk. Alexandr je nakonec přesvědčí, protože už nemají žádnou jinou stopu, a tak se nakonec přihlásí pár dobrovolníků. Joe dostane zpátky své zbraně a všichni jdou za Jackem Moorem.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now