Prolog: Joe část 2.

53 2 0
                                    

Pár hodin před půlnocí:


Joe měl tvrdý spánek, že ho skoro nic nedokázalo probudit. A spal by i nadále kdyby neměl otevřené okno, ze kterého by neslyšel hlučný protestanský pochod. Protestanský pochody nespokojených obyvatel budili celé město a Joa to nehezky probudilo, protože hned po probuzení měl kurevský bolehlav a směrem k oknu, aby ho zavřel, začal zvracet:


(zničený) Joe: (:zvrací:)... Kurva. do prdele. To uklidím pak ...Dobelhá se konečně k oknu... Hej vy mrdky, držte kurva hubu snažím se tu spát ...A zavře okno...


Joe: Pitomí kreténi, ani mě nenechají spát. Mám hrozný hlad ... Jde se podívat do kuchyně, jestli tam není něco k zakousnutí, nebo k pití... Hele sandwich, když už nic jinýho.


Sandwich sice nebyl nic moc, ale jíst se to dalo. Po dojedení si chtěl jít znova lehnout, ale uslyšel kroky. Nebyl si jistý kdo by to mohl tak pozdě v noci. Nechtěl nic nechat náhodě a tak si připravil pistoli. Vypadalo to, že chtějí vtrhnout dovnitř. Než stihli vtrhnout dovnitř uslyšel zapískání:


Policie: Stát!!! Tady policie. Okamžitě se vzdejte a odložte zbraně, jinak budeme střílet.


Po dořeknutí, byl slyšet výstřel.


Neznámý hlas: Na co čekáte?! Střílejte!!


Strhla rychlá brutální přestřelka hned před Joovými dveřmi. Joe vůbec nevěděl, co se děje, a ani jeden mu nezněl povědomě, proto se do toho vůbec nemíchal. Nechtěl čekat jak to skončí, ale než stačil dokončit svoji myšlenku, byl klid. Joe plánoval utéct oknem, i když by to bylo bolestivé, ale nic se chvíli nedělo. Až po chvilce uslyšel:


Polda: Kurva. Dneska to mrdám jen uklidím tyhle těla a zbytek se postarám později ...Šel uklízet těla... A pak zmizel.


Vypadalo to, že byl zraněný, dost silně na to, aby svoji práci odložil. Joovi to dalo trochu času, aby mohl popřemýšlet, jaký bude jeho další krok. Věděl, že u sebe doma zůstat nemůže a musel najít jiné místo, kde by mohl přebývat v klidu. Unavený, s bolehlavem a ne plně při smyslech se rozhodl zajít k jedné ze svých "společnic". A věděl přesně k jaký, Monika. Ta který pomohl Vito, když odjížděla domů, v ten den kdy šli zabít toho tlustoprda z palírny. Doufal, že u ní bude moc chvíli zůstat. Vydal se teda za ní. Policajti byli sice rozlehlí po celém Empire Bay, kvůli protestantům, ale naštěstí pro Joa byla noc, takže nebylo vidět tak dobře. Rozhodl se, že pojede autem. Nasedl a jel. Při projíždění městem k Monice, viděl hodně málo protestantů, jinak celé ulice byly prázdné. Dojel bezpečně až k Monice, vyhnul se policajtům, přišel k Moniččiným dveřím a zaklepal. Nikdo nepřišel otevřít. Joe takhle čekal pár minut a pořád nic. Nebyl si jistý jestli je doma, nebo ne. Rozhodl se, že si to s ní vyříká ráno. Joe byl už tak ospalý, že se vyspal vedle jejího domu, kde by na něho nebylo moc vidět.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now