Prolog: Joe část 3.

49 2 0
                                    

Dalšího rána se Joe probouzí celý rozlámaný, hladový, ale naštěstí bolehlav už nebyl tak silný. Šel znovu k Moniččiným dveřím, jestli už je vzhůru a k jeho štěstí ji viděl jak nastupuje do auta.

Joe: Hej, stůj! Počkej, musím s tebou mluvit.

Monika: Ahoj Joe... Pane bože, co se ti stalo? Vypadáš hrozně.

Joe: To je dobrý. Poslyš. Nemohl bych u tebe na pár dní zůstat?

Monika: No, pár volných míst by se našlo. Ale proč?

Joe: Mám pocit, jako by po mně šlo celý město. Včera večer jsem měl hodně krušnou noc. Nejdřív nějaký řvaní na ulici, pak přestřelka před mými dveřmi a podle toho, co jsem slyšel, tak minimálně jeden z nich byl policajt. Nevím přesně po kom šli, nebo co chtěli, ale myslím, že to ani vědět nechci.

Monika: No. No dobře. Můžeš tu na pár dní zůstat. Na, tady máš klíče od bytu, jsou náhradní.

Joe: Jo, díky. Budu se snažit ti moc nepřekážet.

Monika: A teď když mě omluvíš musím jet pracovat.

Joe: Zatím. A ať tě cestou nezavřou policajti za pohoršování mládeže.

Monika se pousměje: Měj se. Uvidíme se teda večer.

Monika nastartovala auto a odjela pracovat. Joe se šel seznámit s novým dočasným bydlením a měla to celkem útulný. Prvně zamířil do kuchyně, protože měl velký hlad. Joe taky hodně smrděl a nechtěl jí tu dělat nepořádek, a tak se šel vykoupat. Když se vykoupal, šel si přečíst noviny, sice to moc nemusel, ale nudil se.

Joe čte: Police vyhlásila nejvyšší stav. Falcone byl zabit. Bouračka, nenalezena žádná těla, pachatel z místa činu utekl, zde je jeho popis. Rodina, která tam bydlí také přišla o pár alkoholických nápojů, které měli mít manželé k výročí.

Joe: Do řiti. Měl jsem vypadnout hned. Ještě, že mi nebylo vidět do tváře moc dobře. Potřebuju vědět víc. V tomhle městě se děje něco většího, než říkaj ...No jasně ten starej dědek Galante by mohl něco vědět. Půjdu za ním ještě dnes. Jen nevím kde bydlí, budu se muset zeptat Giuseppeho.

Sbalil se a jel k Giuseppému. Před Giuseppého obchodem stálo zaparkované auto, ze kterého vycházeli 2 muži. Joe na nic nečekal, vystoupil z auta a šel hned za nimi. Oni se zastavili a řekli Joeovi ať je neotravuje a hledí si svého. Joea tohle urazilo, a chtěl jim rozbít hubu, ale nevěděl z jakýho důvodu jsou tady.

Joe: A proč jste tady vy? 

1. muž: Potom ti nic není, jasný? Tak se seber a vypadni než tu přijdeš k úhoně.

Tohle už Joea hodně nasralo, tak mu dal jednou rukou přes držku a tou druhou si vytahoval magnum. Druhý na něho vyběhl s nožem v ruce, ale při prvním úderu, minul. Joe mezitím stihl vytáhnout magnum a vystřelit na toho prvního komu dal přes hubu. Druhý muž byl pořád v zápalu boje, a tak ho chtěl ubodat k smrti, ale řízl ho jen do ruky, ve které nedržel zbraň. Joe ho i přes krvácení jeho ruky, střelil do žaludku, ale ještě nebyl úplně mrtvý a lehce Joea řízl do nohy,ale Joe tu ránu skoro necítil a střelil ho do hlavy. Pak šel za Giuseppém.

Joe: Čau, nemáš tu nějaký obvazy?

Giuseppé: Proboha, co se stalo? Jo jasně nějaký obvazy tu mám.

Joe: Před tvým obchodem byli dva lidi, kteří šli za tebou. Chtěl jsem se jich zeptat proč přijeli, ale chovali jak zvířata. Musel jsem je trochu dát do klidu. Jenže se to vymklo kontrole a teď jsou mrtví.

Joe si obvazuje ruku i nohu.

Giuseppé: Aha. No dobře. A proč si tady ty?

Joe: Potřebuju vědět, kde bydlí Leo Galante.

Giuseppé: Myslíš, že by mohl znát odpovědi na všechny otázky?

Joe: Nevím, ale je to jediná stopa, kterou mám.

Giuseppé: Hned se podívám. Á tady to je. Bydlí v Highbrooku.

Joe: Díky, už půjdu.

Giuseppé: Ještě než půjdeš, postarej se o ty mrtvoly. Nechci aby mi tady hnily.

Joe: Dobře. Vezmu je na Bruskyho šrotiště.

Naložil je do kufru a odjel na Bruskyho šrotiště.

Po Mafii 2Where stories live. Discover now