Kapitel 1

5K 82 3
                                    

°Tess perspektiv°

”Tess lyssnar du på mig?” Jag kollar upp från telefonen och skakar på huvudet. Marie suckar och tar min I phone 5s ur mina händer. Jag suckar och sätter mig upp i soffan.

”vad sa du?” frågar jag ointresserat och kollar upp på Marie.

”som jag sa, så har jag pratat lite med en i branschen och vi ska göra ett samarbete. Vi ska prata mer om hur i morgon. Medans du är i skolan går vi och pratar med deras gäng” säger hon och jag rynkar pannan.

”Jaha?” säger jag ointresserad och Marie suckar tyst.

”Så in och sjung det sista nu så kör jag hem dig sen” säger hon och jag nickar och går bort till inspelnings studion. Jag sjunger igenom låten och när jag är klar kör Marie hem mig. Jag går in på instagram och Twitter innan jag sätter mig vid matbordet med mamma och pappa. Efter maten försvinner jag in på mitt rum. Mitt rum är ganska stort, vitt och fräscht, min garderob är stor och full med kläder. Mitt i rummet står min säng, och till höger om den finns ett stort runt fönster med sitt yta. På sitt ytan är där först en vit madras och på den är där sedan en massa färgglada kuddar.  Jag sätter mig i fönstret och öppnar upp instagram, min senaste bild jag la ut har bombats med likes och kommentarer. Jag försöker att läsa de flesta men det är svårt när det är så många. Jag har runt 400 000 följare, det är inte lätt att hinna läsa alla, men det är det jag gör när jag har tråkigt eller tid över.

Klockan börjar närma sig halv elva när jag lägger mobilen på laddning och börjar göra mig i ordning för sängen. Jag drar på mig min pyjamas och går sedan in på toa och borstar tänderna. När jag kommer tillbaka slänger jag mig bokstavligt talat i sängen och kryper ner under täcket, och somnar inom kort.

Jag vaknar av att min väckaklocka ringer, jag slår trött av den innan jag kliver ur sängen och går bort till min garderob. Ett par vita jeans och en mörkblå stickad tröja får det bli. Jag sminkar mig lätt innan jag går ner och gör mig en macka. Jag sätter mig vid TVen och äter min frukost. När klockan börjar närma sig åtta går jag och borstar tänderna. Jag drar på min skin jacka och mina låga vita converse och tar tag i min väska innan jag går bort till busshållplatsen. Jag kopplar in mina hörlurar i telefonen och stoppar in dom i öronen. Det är min sista dag i 8: an. Alla andra går veckan ut men jag slutar redan i dag, på grund av min karriär. #helt okej för mig.

Bussen saktar in och jag kliver av och går in i skolan.

 

°Felix perspektiv°

”ge hit den!” skrattar jag och jagar Ogge runt soffan. När jag väl fått tag i honom kommer Daff och Kat in.

”killar sluta fjanta er och kom hit, jag har goda nyheter” säger Daff och jag suckar och går bort till honom.

”vad skulle ni säga om att göra ett samarbete?” säger han lömskt och alla kollar undrande på honom.

”beror på” säger Oscar och Jag kollar på Daff med en undrande men ändå intresserande blick.

”vi ska göra ett samarbete. Personen är svensk och har varit stor inom sången sedan 2012. Vill ni veta mer?” säger han med ett överlägset leende.

”ja” svarar jag nyfiket.

”okej, jag tror ni känner igen henne” henne? Jag lyssnar. ”hon heter Tess Carlzon vet ni vem jag pratar om? Jag tror nog det” säger han och skrattar tyst för sig själv.

”Felix, Felix!” jag hoppar till av att Ogge vinkar med handen framför mitt ansikte. Jag blinkar några gånger och kollar sedan irriterat på honom.

”ja?” svarar jag och Ogge bara skrattar. Jag suckar och sätter mig ner i soffan igen.

”Felix, Felix, Felix, jag tror någon tycker om Tess” säger Oscar och jag himlar med ögonen.

”nej, eller kanske, men har du sett henne?” frågar jag och Oscar rycker på axlarna.

”tror inte det, kanske” svarar han och jag drar upp telefonen, skrollar igenom mina bilder och hittar tillslut en bild på henne. Jag visar den och ser på Oscar att han tyckte hon är snygg.

”aha, ja nu vet jag vem hon e” svarar han och jag nickar.

”är det inte hon du har på väggen? Och på Datorn?” frågar Ogge och jag kollar på honom med en mördar blick.

”Jag vill se!” säger Omar och hoppar ner i soffan bredvid mig. Jag visar honom bilden och han ler.

Precis som alla andra | f.sWhere stories live. Discover now