Kapitel 48

1K 43 1
                                    


Den unga sångerskan vi alla känner till är nu på banan igen och har bosatt sig i USA för att sparka igång karriären på riktigt. Vi har fått intervjua henne men det var inte lätt, många vill få med henne i sin tidning och vi är lyckliga över att just vi får skriva om henne.

 

Tess Carlzon förklarar hur livet vänds upp och ner på en natt och hur man behöver planera en massa för att hålla karriären i balans. Vi har ställt henne era frågor och fått svar på de flesta.

Hur kommer du klara av skolan?

-Jag får hem undervisning, planerat utifrån mitt arbetsschema.

Vad ser du mest fram emot under hösten och vintern?

-åka hem! nej, kanske inte.... Har mycket på gång och allt ska bli lika kul och spännande.

Beskriv ditt liv just nu med tre meningar.

-Sena kvällar, tidiga morgnar, underbart!

Du värkar riktigt taggad till det du ska göra, finns något du är en aning nervös eller orolig för?

-Jag ska gråta i en musikvideo, jag gråter aldrig på "kommando"  och kommer säkert bara börja skratta mitt under allt.

Vilken är din bästa raggningsreplik?

 -tjena kexet! Står du här och smular? Nej jag vet inte.... Raggar aldrig eller vad ska man säga, Haha ni hör ju hur dum jag låter. Nej, vi kan väll bara gå rakt på sak och fråga om en dejt?

Är du en förhållande-tjej?

-skulle jag inte kalla mig, Jag är rädd för kärleken, det är en farlig zon där man lätt fastnar och blir sårad i slutänden. Men blir jag kär blir jag kär. Inget one night stand här inte. haha.

Skulle du kunna dejta ett fan?

-Klart jag skulle! Dejtar ett just nu.

Vad är det sämsta och det bästa med att vara känd som ung?

-sämsta är väl att man lätt tar åt sig vad alla andra säger och tycker, man tar åt sig av varenda liten små sak folk säger och förstör för sig själv. Det bästa skulle jag säga är att i alla lägen finns det folk där ute som stöttar en och om det är något som är bäst i hela världen så är det mina fans!

Hur ska en kille vara för att du ska falla för honom?

- Glad, galen, rolig, snäll och sig själv såklart.

Finns det något speciellt du faller för?

-Ögonen, helt klart. Jag kan drunkna i någons ögon. Men även leendet kan få mig på fall.

‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹‹

"Ge tillbaka min tidning nu! Köp en egen" Hanna blänger surt på mig men ler sen när jag motvilligt ger tillbaka den.

"tack för lånet" säger jag innan jag går ut från klassrummet och bort mot mitt skåp. Veckorna har gått och skolan har dragit igång som vanligt. Och jag måste säga att det går hyfsat bra ändå, på grund av både skola och bandet har jag blivit tvungen att förtränga saknaden av Tess. Visst har jag svårt att somna på kvällarna men det får man helt enkelt ta, ska man ha en känd flickvän så är det sånt här man får leva med.

"Felix?" jag rycker till och kollar på Oscar som kommit fram till mitt skåp. Snabbt slänger jag väskan över ryggen och följer med honom ut till bilen. Det har ju sina fördelar, jag menar jag slipper halva skoldagen ibland och det är riktigt skönt.

"Felix? Vad tänker du på? du är helt borta" Jag skakar snabbt på huvudet och ler försiktigt. Egentligen vet jag inte vad jag tänker på, jag är bara någon helt annan stans.

"blandat" svarar jag till sist och Oscar suckar.

"nej, jag tror det är en hel del Tess där uppe" säger han och knackar mig lätt på huvudet.

"egentligen inte, det är mest skola" svarar jag och sänker blicken till golvet. Bilen stannar utanför studion och där möts vi av Ogge, han ler snabbt mot oss och går mot dörren. Innanför dörren står Omar, iklädd danskläder och med ett brett leende på läpparna. Vi andra är snabba med att byta om och ta plats bredvid Omar på dansgolvet. Ogge drar igång musiken och Oscar räknar in.

°Tess perspektiv°

(lyssnapå "hello goodbye" med Erik Segerstedt och Tone Damli. För mer inlevelse. Tänk er Tone som Tess och Erik som någon snygg kändis som heter Simon typ)

 

Ljudet av hans röst fyller mina öron samtidigt som hans leende får mig att små le själv. Hans glittrande ögon är fästa i mina och i harmonisk takt rör sig hans hand över gitarrens strängar. I takt med musiken gungar jag försiktigt åt sidan och tar in vartenda ord han sjunger.

Jag följer med in på refrängen och låter våra röster flyta samman. På sätt och vis stör jag mig på kameran som åker runt oss men åt andra så är det ganska skönt. Vi sitter bredvid varandra på varsin barstol med i alla fall en halv meters avstånd och runt omkring oss är det svart, det ända som syns är vi, gitarren och de vita blombladen som ligger sprida runt stolarna. Hans hand drar en sista gång över strängarna och våra röster dör ut.

När kameramannen ger tummen upp släpper jag honom med blicken och hoppar av stolen och går mot Mona som står och ler mot mig.

"jätte fint, nu åker vi hem och tar fram matteboken" säger hon och jag suckar. Matte, jippi! Va kul.... Jag säger hejdå till de andra och kramar snabbt om Simon innan jag går ut till bilen. När jag väl sitter placerad i bilen med Mona bredvid mig drar jag upp telefonen ur jackfickan. Inget sms, inget missat samtal ingenting. Jag behöver uppmuntran, jag ska ju faktiskt ha matte sen.

"måste vi ha matte? Jag orkar inte det" säger jag och Mona skrattar lätt.

"ja, du måste, annars hamnar du efter" svarar hon och jag suckar.

"efter vem? Det finns bara jag i min klass" säger jag och kollar ut genom fönstret. Jag undrar vad killarna håller på med nu. De dansar säkert.

Precis som alla andra | f.sWhere stories live. Discover now