Kapitel 45

1.2K 39 3
                                    


Efter två underbara veckor i USA med Felix är det nu bara dagar kvar tills det är dags för honom att åka hem. Eftersom hans skola börjar om bara några dagar måste han hem. Till skillnad från mig som måste stanna här. Skola för mig? Ja, hemundervisning blir det. Jag flyttar till en större lägenhet som jag skulle dela med någon. Fråga mig inte vem eller varför men så var det bara.

Jag har legat vaken sedan halv fem i morse, studerat Felix sovande kropp innan jag stirrat upp i taket. Felix har ingen aning om att jag behöver stanna, lämna honom igen. Det som varigt och förstört för mitt och Felix förhållande är min karriär, varenda gång. Hur ska jag kunna berätta, att jag ännu en gång ska lämna honom, sticka till USA för min karriär.

"Tess?" Jag rycker lätt till och vänder blicken åt höger, Möter de trötta blå ögonen som precis som alltid glittrar till lite extra när de kollar på mig. Ett leende träder mina läppar och ett flin syns på Felix läppar vilket får mig att himla med ögonen och vända mig mot kanten igen. "dissar du mig nu också?" frågar han och jag ler överlägset innan jag vänder mig mot Felix igen.

"ja, det gjorde jag" säger jag och flinar lätt. Det är mycket som yr runt i mitt huvud men endast lyckan syns utåt.

°Felix perspektiv°

På sätt och vis längtar jag hem, Det finns mycket hemma jag saknar men å andra sidan så börjar skolan om bara några veckor och helt plötsligt hade jag ingen fritid kvar. Skolan drar allt för mycket tid från en och gör en bara tröttare och surare. Det är nästan ingen som kan komma och säga att skolan inte tar tid eller får en tröttare. Du sover betydligt mindre under skoltiden och läxor har man ju hela tiden. Dock är det en del saker man saknar med skolan, kompisarna och där har du alltid något att göra.

"har du någon femma?" Frågar Tess och jag skakar på huvudet.

"finns i sjön" svarar jag och Tess suckar, plockar upp ett kort och kollar sedan uttråkat på mig.

"det här är döds tråkigt! Felix! Finns det inget annat vi kan göra?" Tess slänger bestämt korten på bordet och kollar desperat på mig. Jag skrattar lågt och nickar innan jag plockar ihop korten till en hög och stoppar ner dom i fodralet.

"det finns en massa saker vi kan göra, till exempel kan ni laga mat, vi har inte ätit sedan frukost och klockan börjar närma sig tre" säger jag och Tess nickar innan hon ställer sig upp och går mot kylen.

"vi har inget att laga, vi får handla först" säger hon och jag lägger undan kortleken innan jag går mot dörren.

"då går vi och handlar" säger jag och Tess ler, springer efter mig ut i trapphuset och vidare ner för trapporna. Vi går ut i den varma solen och vidare mot "stan" där vi för några dagar sedan var och åt, på vägen dit såg jag en mataffär och den kände Tess också igen så dit styr vi i takt våra steg. Innanför affärens dörrar släpper vi varandras händer och jag tar upp en korg. Handlar listan Tess snabbt skrev innan vi gick håller hon nu i handen och blicken är fäst då det lilla randiga pappret.

"vi kommer behöva potatis, det kan du hämta så fixar jag grönsaker" säger Tess och går iväg mot grönsakerna. Potatisen var strax bredvid grönsakerna och är många och olika. Jag kollar länge efter vilken sort vi ska ha innan jag bestämmer mig för en och plockar åt mig en påse.

"så det var allt" konstaterar Tess när vi gått omkring ett bra tag.

"kassan nästa" säger jag och går mot de hyfsat korta köerna.  Efter att ha stått i kön i några minuter får vi plocka upp våra varor och betala. Medas Tess betalar plockar jag ner varorna i påsen. När vi kommer hem är det dags att sätta igång med matlagningen. När varorna ligger på bänken och förklädet sitter på står vi båda och bara kollar på alla varor framför oss.

"Sveriges mästerkock här kommer vi" skämtar Tess och plockar upp potatispåsen.

"ska jag göra salladen?" frågar jag och Tess nickar medan hon sköljer av potatisen. Jag hackar lätt upp allt och blandar sedan ihop allt samman i en genomskinlig skål. När jag även dukat och tvättat händerna flätar jag ihop händerna unt Tess mage och lutar hakan mot hennes axel.

"luktar det gått tycker du?" frågar hon efter ett tag och jag andas djupt.

"Det luktar inte direkt jordgubbe" svarar jag och flinar lätt när ett skratt lämnar Tess. Hon stänger av spisen och vänder sig om. Mina händer glider Ner för hennes rygg och stannar precis innan rumpan.

"Du har näsan för nära munnen Älskling" Svarar hon och klappar mig lätt på kinden. Jag skrattar som tack för den innan jag placerar mina läppar mot hennes näsa.

"den dissen" säger jag och låter mina läppar krascha med Tess. I lugn takt rör våra läppar sig emot varandra och utan att en be om det särar hon försiktigt på läpparna och våra tungor dansar som i ett krig. (inte för att man dansar när det är krig men, ni fattar antar jag xD)

Precis som alla andra | f.sWhere stories live. Discover now