4,0

249 22 2
                                    

Čas na hodinkách sídliacich na jeho žilnatej ruke ukazoval niečo po deviatej hodine večer, keď konečne zazreli svetelné znečistenie hlavného mesta škandinávskej krajiny. 

,,Takže sme boli celý ten mesiac na takmer úplnom severe Švédska? Na väčší koniec sveta ste ma už previezť nemohli," zasmiala sa po zistení krajiny, v ktorej sa tak dlhú dobu nachádzali. Potešil ju fakt, že dobre tipovala jednu z úplne severských krajín Európy. 

,,Jeongin nás má čakať na parkovisku pred jedným supermarketom. Adresu mi pošle každú chvíľu," upresnil jej a prstami na ľavej ruke si pretrel pálčivé oči. 

Šoféroval vyše jedenástich hodín takmer bez prestávky. Mal pocit, akoby jeho viečka vážili omnoho viac ako by v realite mali mať. Nedostatok spánku a dlhá cesta si vyžiadali únavu a potrebu k odpočinku. Pomyslenie na fakt, že odpočinok si ešte veľmi dlhú dobu nebude môcť dovoliť ho vyčerpával viac než si predstavoval. 

,,Keď sme sa prvýkrát stretli tak pôsobil milo. Vyzerá byť milý."

,,Vzhľad často klame," zasmial sa a pohladil ju po ruke. 

,,Ale áno, je milý, keď sa mu chce. A niekedy je horší ako urevané detisko či osina v zadku." Len sa nad jeho vetou pousmiala a znovu zatvorila oči v driemot. 

V aute nastalo znovu ticho, ktoré zbožňoval a napil sa kávy z papierového pohárika, ktorú si zakúpil pred nejakým časom na pumpe. Nad nepríjemnou chuťou zvraštil obočie a vrátil ju na pôvodné miesto. Len sa viac ujasnil v tom, že káva nie je jeho nápoj radosti. Studená už absolútne nie...

Očkom hodil na Faith v polospánku a myšlienkami zablúdil k momentu, kedy sa po prvý raz stretli. Nečakal, že by sa jej prihovoril zrovna prvýkrát pred toaletami, no musel sa pousmiať nad tým, aká bola v ten deň nádherná. Pastelovo fialové šaty jej sadli ako uliaté a zvýrazňovali jej pás a prsia. Orieškové oči obtiahnuté čiernou linkou, dlhé mihalnice a pramene padajúce z drdola, ktoré jej lemovali tvár.

V ten deň naňho pôsobila ako vyplašená stratená laň vystavená priamo pre lovcov. A on bol jedným z nich. Hral sa so slovami na jazyku a jej strachom. I zo začiatku sa s ňou zahrával, uvedomenie, že ju naozaj ľúbi sa v ňom zrazu objavilo ako veľká bomba, ktorá ho vystrašila a zaliala studeným potom. 

Nikdy predtým ani nepomyslel na to, že by sa zaľúbil do cudzinky. Iná kultúra, jazyk, zvyky, povaha a pohľad na svet. A predsa si k sebe našli cestu. 

Po tom, čo vošiel na rozľahlé parkovisko sa snažil očami vyhľadať červenovláska, ktorý mal údajne stáť v mraze pred autom. Neskôr ho však prekvapil výraz tváre červenovláska s čiernym dlhým kabátom a tmavofialovou mikinou, ktorej kapucňa padala medzi lopatky. 

Neusmieval sa, neuškŕňal sa. Jeongin je typ človeka, ktorý má na tvári nasadený úsmev od rána do večera. Je to typ človeka, ktorý vám zlepší náladu a vidí veci ako tak optimisticky, i keď ste naozaj v sračkách. A pokiaľ sa neusmieva ani provokatérsky neuškŕňa, veci sú na veľmi zlej ceste. 

Už v tej chvíli vedel, že problémy sú v Štokholme alebo ich prichytia na ceste do Holandska. 

Zaparkoval vedľa červeného auta, ktoré mal z ich pobočky kúsok od centra Štokholmu, obliekol si svoj čierny kabát a vyšiel von z auta. Hnedovlásku nechal naďalej nerušene spať. Ak budú problémy, dozvie sa o nich až akonáhle vymyslia plán. 

,,Zdravím chlape," potľapkal ho po pleci Jeongin a potiahol si z cigarety medzi prstami. 

,,Aj by som si s tebou vymenil milé slová, vieš ako, ale máme problém. Hah, veľký problém," odfrkol si a posledný raz potiahol z cigarety, ktorej filter hodil do snehu. 

,,To, že máme problém som zistil vo chvíli, čo som zazrel tvoj ksicht," uškrnul sa Hyunjin.

,,Štokholm alebo cesta do Holandska?" opýtal sa ho prosto a pohľadom prešiel z červenovláska na spiace dievča. Ak by to bola cesta do Holandska, mali by šťastie a čas na vymyslenie plánu.

,,Štokholm. Ľudia z Timmaru zistili, že máme Faith. Niekto z Metalleru to dojebal a teraz máme problém priamo tu, v Štokholme. Už ma vytáča, akých ľudí si Han do Metalleru berie. Nedá sa im veriť, nikomu. Podkopnú ti nohy. Stavím sa, že aj po tomto všetkom nám slizký Han podkopne nohy," zavrčal a odpľul si. 

,,Irituje ma to tam, všetko. Začína byť už problém aj s premiestňovaním nákladu. Iné spoločnosti chcú od Metalleru odísť. Ibyuma už tiež robí problémy," povzdychol si a napodobnil smer pohľadu svojho kolegu, na Faith. 

,,Všetko sa čoraz viac komplikuje a Han nalieha na to skurvené tetovanie." Hyunjin mal chuť kričať zlosťou. 

,,Čo mám robiť. Rozhodne mu nedám preposlať jej chrbát, krista. Premýšľal som, že by sme to dali pretetovať u Marka v Londýne, lenže kde zoženieme ženskú pokožku chrbta? To ju mám vyrezať nejakej random žene?" Rozhodil rukami do strán. 

,,Pozri, toto sa vyrieši hneď ako sa vyrieši Timmar. Najlepšie bude,..." Jeonginov hlas prerušilo zvonenie Hyunjinovho telefónu. Chanbgin? Telefonát dal na reproduktor. 

,,Vy idioti, nestojte na tom parkovisku a padajte zo Štokholmu preč. Poznajú tvoje auto a vedia, že ju máš na starosti. Nech ide s Jeonginom do Holandska a ty skús ísť iným smerom. Na ďalšej pobočke si zameň auto a neskôr sa na nich napojíš. V Rotterdame pôjdete za Johanom Maltovskim. O chvíľu vám obom príde fotka a dokumenty. Máte asi tak pätnásť minút, kým k vám dorazia tí idioti z Timmaru. Vypadnite!" 

,,Čože?" Hyunjin doslova skríkol, no spätnou väzbou mu už bolo len pípanie zrušenia telefonátu.

S Jeonginom sa na seba zhrozene pozreli a následne sa všetko udialo až príliš rýchlo. Rýchlo zobudil Faith, ktorú následne doslova hodil na zadné sedadlá červeného auta, v ktorom už sedel Jeongin. Len čo sa zatvorili za ňou dvere, motor auta sa rozozvučil a následne ho poháňal preč z parkoviska.

,,Hyunjin!" zmätene vykríkla a dlaňou udrela do okna auta. 

,,Čo sa deje? Prečo nejde s nami?" zmätenosť v jej hlase stúpala pri zazretí čierneho terenného auta, ktoré odchádzalo opačným výjazdom. 

,,Daj mi chvíľu a vysvetlím ti to." 

Vnútro jej zrazu zasiahla obrovská pochmúrnosť zo straty jeho prítomnosti. 

___

40. kapitola za nami? Panebože, kto by bol povedal, že to konečne dotiahnem niekam takto Ďaleko zrovna s Curse. Ďakujem všetkým, čo ma podporujete krásnymi komentármi, hviezdičkami. Je to neskutočná motivácia.

 Je to neskutočná motivácia

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


C U R S E /Stray Kids/Where stories live. Discover now