27

94 12 0
                                    

Ik koop wat chocolade en een kaart. Ik verberg alles goed en loop samen met Alex naar de andere toe. Ik bestel een Bavaria en gevulde speculaas. Ik neem plaats naast Silver die me met een grijns aan kijkt. Mijn wenkbrauwen schieten omhoog 'wat?' Vraag ik. 'Niks' zegt hij en neemt een slok van mijn drinken. 'Hee' zeg ik. Hij lacht weer en zet mij half lege flesje terug op tafel. 'Ik heb zin in morgen!' Roept Sofie die zich tegen Tobias aan klemt. 'Laten we een hotel boeken' zeggen Mirre en Alex tegen hun "vriendje" ik rol met m'n ogen. 'Wij doen het niet speciaal hé Lif?' Zeg Silver. Ik knik en sla mijn arm om zijn nek.

*eenmaal thuis*

'Silver!' Roep ik. Hij komt rood aangelopen en kijkt naar de grond. 'Sorry, ik wou ook naar school anders miste ik mijn les.. Dus heb ik alles maar in de kast gepropt'
Ik haal alles er weer uit en richt mijn kast weer in zoals die er eerst ook uitzag. 'Sorry.'
'Omdat jij het bent, vergeef ik het'

Ik draai me om en loop naar de keuken maar word terug getrokken, aan mijn arm, door Silver. 'Wat is er?' Vraag ik zeurend. Hij zwijgt en geeft mij een knuffel. Ik bevrijd mezelf uit de knuffel en loop naar de keuken. Ik pak popcorn uit de la en leg stukjes chocola op een schaaltje. Ik schenk wat te drinken voor ons in en neem plaats op de bank. Silver een film op. 'Welke?' Vraag ik. 'Twilight, Nieuwe maan, Eclips en Morgenrood' 'allemaal in een keer?' 'Ja waarom niet?' 'Waarom kijken we eigenlijk een vampier film terwijl we het zelf zijn?' 'Weet ik veel omdat het kan?' Ik haal mijn schouders op. Silver gaat terug op de bank zitten en kijkt me aan. 'I want you' fluistert hij in mijn oor en plaatst een kus in mijn nek.
Ik probeer me op de film te concentreren die net twee minuten loopt. Maar het gaat niet zo gemakkelijk als je denkt als Silver naast je zit.. 'Silver' zeg ik en duw hem zachtjes van me af. 'Jij wilt dit toch ook?'
'Niet nu, vandaag, morgen of zo' 'morgen? Weet je dat zeker?' Vraagt hij met een grijns. 'Haal die grijns van je gezicht'

Godverdomme, Silver alsjeblieft.. Ik hou net zoveel van hem als de maan van de zon houd. Maar nu wil ik even een film kijken.
Klinkt dat niet grof in mijn hoofd?
'Nee, dat klinkt niet grof!' Zegt hij boos en loopt weg. De deur uit. Waarheen? Dat weet ik niet. Wil ik dat weten? Misschien. Stel ik nu vragen terwijl ik ze zelf beantwoord? Ja. Ik dat irritant? Héél erg.

Ik sta op en zet de tv uit. Ik ga tegen de muur aan staan en leun met mijn hoofd tegen de muur. Waarom moet ik nou zou zijn? Waarom kan ik niet gewoon en meisje van zeventien haar eigen leven lijden? Waarom moest Frank nou mij bijten!? Kon hij niet Gwen bijten of zo!? Had hij niks beter te doen!?

Op al deze vragen is een antwoord. Maar een antwoord wat je kan voorspellen.. Dat is het probleem.

Mijn mobiel begint erg vaak te trillen dus neem ik aan dat ik word gebeld.
Silver. Zie ik op het scherm.

Gesprek tussen Silver en Lif
(S --> Silver L --> Lif.)

S; hee ik kan niet boos blijven. Sorry dat ik zo reageerde..
L; het is je vergeven. Waar ben je?
S; ergen in The Middle Or Nowhere.
L; oké, zie ik je nog?
S; ik denk het niet. Ik ga zo naar Gwen.
Ik beëindig het gesprek door op het rode hoorntje te drukken.
Wat moet hij in hemels naam bij Gwen!?

Jaloezie kom in me en ik voel dat ik er naar toe moet. Maar ergens ook weer niet. Dat ik ze maar lekker moet laten rommelen.

Mijn god! Ik word gek! Misschien moest ik nog in dat afkickkliniek blijven. Daar was iedereen gestoord en was je geen uitzondering.

Weer trilt mijn mobiel dit keer is het Mirre.
Ik neem op:

L: hee
M: hee, wat te doen?
L: we komen net uit de stad..
M: nou en. We kunnen toch wel wat lol gaan trappen samen?
L: lief, je bent onder invloed of dronken. Want jij bent de gene die al lang op bed hoort te liggen en niet mij te bellen om "lol" te gaan trappen.
M: *zucht* je hebt gelijk. Maar ik moest gewoon even los. En Mark kan lekker zoenen! En trouwens jou vriendje is hier ook meid! Ik zou.. Oei hij kust een ander... Sterkte girl!
L: dat kan niet! Hij is bij Gwen!

Vampire life..Where stories live. Discover now