1

935 38 3
                                    

Lif POV.

Ik schrik me een ongeluk als ik de deur achter me dicht trek, Ron staat met een geweer richting mij. 'I..is,-' verder dan dat kan ik niet komen omdat Ron me onderbreekt. 'Dit noem je nou nog eens een mooi wapen hé? Geen zorgen hij is niet geladen en als dat wel zo was had ik hem allang uitgeprobeerd.' Hij lacht en laat het wapen zakken. 'Gelukkig, ik dacht serieus dat je me wou vermoorden.' Zeg ik zachtjes. 'Lif, je bent mijn best friend. Denk je nou echt dat ik je wil vermoorden!?' Hij loopt naar me toe en geef me een kus op mijn wang. Samen lopen we het tuinpad af richting zijn fiets, ik spring bij hem achterop en al snel komt de fiets in beweging.

We stoppen bij een schuur en ik spring van de bagagedrager af en wacht geduldig tot dat Ron ook zo ver is. Hij zet de fiets tegen een boom aan en loopt naar me toe. Samen rennen we naar binnen en Ron heft zijn geweer op. Ik kijk hem geschrokken aan. 'Sorry Lif, maar dit moet.' Hij richt opnieuw het vuurwapen naar me toe en legt zijn vinger op de trekker. Als snel komen er anderen gasten aan. Ik herken ze meteen: Ferdinand, Jayden, Stan en Fin. Zij houden ook een geweer richting mij. 'Wat is dit!?' Roep ik verontwaardigd. Ferdinand schiet in de lach 'Lif. Kalm wij schieten niet, maar hij wel..' Hij wijst naar een man die aan komt gelopen, hij schiet twee keer in de lucht en dan schiet hij op mij. Ik ontwijk hem door achter een ton te gaan zitten. Mijn hart klopt in mijn keel. 'Hè meid, niet bang zijn ik doe je geen pijn.' Hij schiet en de kogel boord zich door meen vlees. Ik geef een gil en val op de grond.

Even later voel ik een warme adem in mijn nek. Dan word er in mijn nek met iets scherps door boord. Dan wordt alles zwart en kan ik me niks meer voorstellen wat of hoe ik ben of word.

Langzaam word ik wakker. Ik lig in m'n eigen bed gek genoeg, ik kan me niks meer herinneren van de dag hiervoor. Ik rek me uit. Ik voel me anders en heb onwijs veel zin in bloed. Mensen bloed nog wel. Wow, wat? Ik bekijk me in de spiegel. Wat? Ik kan me niet eens zien! What The hell, is dit!? Ik probeer zo kalm mogelijk te blijven maar dat lukt me niet. Er word op het raam getikt . Ik kijk om en zie daar Ron. Ik maak het raam open en hij klimt naar binnen. 'Lif, je kan je familie niet meer zien.' Komt hij me vertellen. 'Wat?' 'Je hoorde me wel' 'ja, maar waarom?' 'Je ben een vampier..' Ik gil. Ik hoor voetstappen de trap op rennen en voor ik het weet staat mijn broer Stefan in de kamer. Hij kijkt van mij naar Ron. 'En dat is, en hoe, wat?' 'Lif houd je in bedwang!' Stefan kijk mij angstig aan 'Lif je ogen.. Zijn... Rood?

Ik wil naar hem toe rennen en hem bijten. Ik kijk verlangend naar zijn nek. Hij rent naar beneden en roept mijn moeder. Wat een klein kind. Ik wil de deur uit rennen maar wordt door iets of iemand, wat je niet kan zien, tegen gehouden. Ik kijk naar Ron die zijn hand heeft uitgestoken. Ik pak zijn hand en in een flits zijn we op het dak buiten. Mijn ogen zijn inmiddels weer normaal geworden, waar ik blij mee ben. 'Hoe ga ik dit tegen mijn ouders vertellen?' Vraag ik. 'Je zegt dat hé op wereldreis gaat en je bang bent om nooit meer terug te keren.' Zegt Ron simpel. 'Waar breng je me naartoe?' 'Vraag niet zo veel!' Sist Ron door zijn tanden heen, naar mij. We rennen in topsnelheid naar een gebouw. 'Ah Lif! Fijn dat jij tenminste wou meewerken.' Zegt een man die naar ons toe is komen lopen. 'Kan het zo zijn dat ik nog altijd zin in bloed heb?' De man knikt en geeft me een meisje. 'Ze is bewusteloos, vermoord haar en proef haar bloed.' Ik grijns en bijt het meisje. Dit voelt goed! 'Goed, jij wil graag bij je ouders en broer die nu doodsbang voor je is blijven, heb ik begrepen' ik kijk op en knik dan. 'Tja, dan zul je op dieren moeten gaan jagen en dat bloed gaan drinken.' Ik drink het laatste beetje rode spul en laat het meisje liggen. 'Dieren zeg je hé? Daar kan ik echt niet van leven!'

De man lacht en zegt 'je zult eerst je gave moeten ontdekken en leren omgaan met het gedrag van een vampier. Je zit nog op de middelbare net zoals Jayden, Ferdinand, Fin en Ron. Je zult je moeten beschouwen al mens en vampier. Wij leren je wel een paar dingen, maar daarna ga je het allemaal zelf ontdekken.' Zeg hij.

'Ik heb zoveel vragen.' Zeg ik.
'Lif, je bent irritant...' Zegt hij
'Weet ik.' Biecht ik eerlijk op.
'Maar, wat als ik nou verliefd ben op een gewone jongen?'
'Dan zal je hem moeten bijten en hem een vampier moeten maken.'
'Echt!?'
'Nee, natuurlijk niet!'
'O'
'Je leert deze dingen allemaal. Ik zie je morgen uiterlijk om drie uur!'
''s Nachts?'
'Ja'
Oké.'

De man verdwijnt en ik blijf in m'n eentje achter. 'Ron?' Roep ik.
'Ron, hoe moet ik in hemelsnaam naar huis?'
'Ron is hier niet meisje, alleen ik'
'Wie..ben..jij!?'
'Gwen'
Het meisje komt te voor schijn vanuit het niets.
'Ben je nieuw hier?'
'Uh.. Ja'
'Mooi, mag ik je gave weten?'
'Ik heb geen gave!'
'Door wie ben je gebeten?'
'Volgens mij door een man...'
'Ah, door Frank.'
'H..oe..hoe weet je dat!?' Stotter ik.
'Echt? Ben jij door hem gebeten!?'
'Als hij hier net stond, dan wel ja.'
'Jij bent dus een van de gevaarlijkste vampiers!'
'...wat?'

Ze sleurt me mee naar een plek waar allemaal ander mensen zijn of om mezelf te verbeteren vampiers zijn..

Ze kijken me allemaal aan van "wie The fuck ben jij!?'
'Is frank hier?' Vraagt Gwen.
'Ja, wees voorzichtig hé!'
'Ja-ha'
'Hij zit hier naast in zijn kantoor'
'Dankje'

'Wie is dat?' Vraag ik.
'Stef'
'Wow, hij is knap!'
'Weet ik, het is moeilijk om met hem te krijgen, hij valt namelijk op vampiers die gebeten zijn door Frank. Maar aangezien jij de allereerste bent die door hem is gebeten heb je een mooie kans!'

Gwen klopt op de deur en maakt hem open. 'Gwen, Lif, wat brengt jullie hier?'
'Ik wou informeren of Lif door u bent gebeten..'
'Ja, inderdaad, ze is door mij gebeten. Nu zijn Lif en ik de gevaarlijkste vampiers. Gwen ik wil dat je goed op haar let. Oké?'
'O..o..oké.'

We verlaten de kamer en gaan op een podium staan. 'Lif je moet je even voorstellen. Ook door wie je gebeten bent oké?' 'Oké' ik ga klaar staan en Gwen begint met praten 'Mag ik even al jullie aandacht? We hebben een nieuwe vampier.' Ze overhandigd mij de microfoon en ik begin met praten.

'Hallo allemaal, ik ben Lif. Ik was een gewoon mens maar nu een vampier. Ik ben gebeten door Frank, die man die hier naast zit. Inderdaad ik ben één van de gevaarlijkste vampiers. Zolang jullie mij niet vervelen, zal ik ook niet vervelend terug doen.'

Ik overhandig Gwen de microfoon weer en ga het kantoor van Frank binnen.

Vampire life..Where stories live. Discover now