5

248 15 0
                                    

Phillip. De man voor wie ik bang ben. 'Wat doe jij hier?' Vraagt hij lief maar eng tegelijk. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes 'ik.. Eh.. Ik moest een pen hebben.' Zeg ik zo overtuigend mogelijk. 'Ha-ha, tuurlijk, nu eerlijk LIF!' Schreeuwt hij. De deur word open getrokken. Drake staat in de deuropening. Hij heeft zijn kaken op elkaar wat er super sexy uitziet. 'Lif, je weet met wie je te maken heb hé?' Ik knik van ja. Frank komt de trap opgelopen en begint te grommen. Automatisch begin ik te sissen. Frank maakt me sterker. Ik spring op Phillip af en bijt hem in zijn nek. Hij valt op de grond en sluit zijn ogen. 'Wat nu?' Vraag ik. 'Wegrennen natuurlijk!' Maakt Frank me duidelijk. Ik sprint de kamer uit en neem twee treden's tegelijkertijd naar beneden. Ook hoor stemmen achter me maar die worden al snel wazig. Ik kijk over mijn schouder en zie dat Drake en Frank ook de trap afrennen. Ik begin wat langzamer te rennen en jog uiteindelijk naar mijn huis toe.

Eenmaal thuis gekomen is het een complete bende. Overal liggen blikjes bier, cola, sinas en ander frisdrank. Op de tafel liggen neem ik aan resten van taart. De keuken ligt onder met bakmeel en honing. De bank ligt aan de andere kant van de kamer.. De geur hier is ook niet al te prettig. 'T is voornamelijk de lucht van bloed wat hier rondhangt. Ik ruim eerst de hele kamer op en zet alles in de gang. Ik loop naar de keuken met een emmer en vul die met sop. Uit de kelder pak ik een dweil-stok en een dweil-doek. Ik zet ondertussen muziek op. Ik begin mee te zingen met het nummer 'Thinking out loud' van Ed Sheeran. Binnen no-time ben ik klaar met dweilen. Ik pak de stofzuiger en zuig de kussen er mee af. Ik zeem de ramen, doe de was, strijken, stoffen, bedden verschonen (je weet nooit wat er is gebeurd) ik maak de keuken schoon de badkamer. Enz.enz.

De deurbel klinkt. Ik berg snel de stofzuiger, emmer en dweil op en mik de dweil-doeken in de wasmachine. Ik loop door naar de voordeur en maak hem open. Het zijn Drake en Frank. 'Kom binnen' zeg ik. Ze gehoorzamen en komen snel binnen. 'Wat ruikt het hier fris' zegt Frank. 'Ja, klopt ik heb net ff schoongemaakt.' Antwoord ik simpel. 'Iets te drinken?' 'Ja lekker.' Antwoord Drake. Frank knikt instemmend mee. Ze lopen me achterna en nemen plaats op de schone bank. Snel pak ik twee glazen en vul ze met het bloed wat in de koelkast staat. Ik loop terug en zet de twee glazen op de salontafel voor hun neer. 'Eten jullie met mij mee? Roy en Jayden stuurde me een berichtje dat ze bij Ron bleven slapen.' Frank knikt van nee en Drake van ja.

Ik neem plaats in de stoel tegenover de bank. We praten over van alles en nog wat. Het gesprek beëindigd met de zin van Frank 'sorry, maar ik heb nog werk te liggen wat ik af moet maken. Dus als jullie het niet heel erg vinden laat ik jullie alleen en ga ik er vandoor.' 'Is goed.' Ik loop met frank naar de uitgang en zwaai hem uit. Ik loop weer terug naar de woonkamer en vraag aan Drake wat hij wilt eten. 'Italiaans!' Zegt hij. Ik lach en loop naar de keuken. Ik maak voor ons tweeën pizza en spaghetti. Ik neem aan dat hij dat wel lekker vindt. Ik begin met koken en Drake verschijnt in de keuken hij heeft een brede glimlach op zijn gezicht. 'Lif.' Begint hij zijn zin. 'Wat is er?' 'Ik eh.. Ik vind jou eigenlijk best wel heel erg leuk.'

Even stopt de wereld. Even is het stil. Even slaat mijn adem op hol. Even staat de tijd stil. Een stem in me zegt zachtjes "zeg dat je hem ook leuk vind! Lif en Drake dat is toch leuk!!" 'Eh.. Ik vind jou ook leuk.' Geef ik als antwoord op zijn zin. 'ECHT!?' Vraagt hij. 'Ja.' Hij slaat zijn armen om mijn middel en laat zijn hoofd op mijn rug rusten. 'Zijn we nu een stel?' Fluistert Drake in mijn oor. Een kleine giechel ontsnapt er uit mijn mond en knik dan van ja. 'Zullen we vragen aan Frank of we bij elkaar mogen wonen?' 'Nu al?' 'Ja, waarom niet?' Ik haal mijn schouders op. 'Sweetheart, het word gewoon leuk. Samen lachen huilen.' 'Oké' 'yes!' Ik lach om zijn reactie.

Vampire life..Where stories live. Discover now