3

287 16 0
                                    

'Ik pak Gwen, jij geeft het oké?' 'Oké' ik sprint achter Gwen aan die ondertussen naar de gang is gerend. 'Gwen, kijk eens. Ik heb wat voor je..' Gwen haar aandacht is meteen bij mij. Ik grijp haar vast en wild begint ze rond zicht te spartelen en te schreeuwen. 'Jayden!' Jayden gehoorzaam meteen en zet het bakje aan haar mond. Meteen begint ze te drinken, net een kleine peuter die voor het eerst leert drinken. Alles gaat zowat langs haar mond.

Langzamerhand wordt ze kalm. Haar ademhaling wordt weer normaal. Ze valt op de grond en haar ogen worden rood. Heel rood. Jayden rent weg. 'Jayden!' 'Ze is te gevaarlijk voor mij nu! Ik zit zo tijdelijk op de toilet!!' Ik grijp automatisch haar arm en knijp hem zowat fijn. Ze sluit haar ogen en vertrek langzaam van de bewoonde wereld. Ik til haar op en leg haar op bed. Zo, die slaapt wel even.. Ik sluit de deur achter me. 'Jayden, ze slaapt.' Jayden komt tevoorschijn vanuit de wc. 'Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?' 'Gewoon.. Niets bijzonder.' Ik loop naar de woonkamer en klik de tv aan. 'Lif?' Ik kijk op en zie daar Roy staan. 'Wat is er?' 'Ik..eh.. Ik heb je hulp nodig..' 'Oh, waarvoor dan?' 'Er is iemand, een mens.. En die verveeld me echt. Zo jij die misschien willen doden?' 'Kan jij dat dan niet?' Vraag ik verveeld. 'Nee, want als die vrienden mij zien zijn ze binnenkort allemaal bang voor mij' 'dat is toch alleen maar beter? Dan weten ze tenminste dat ze jou niet moeten vedelen of dergelijke.' 'Alsjeblieft?' 'Zucht.. Oké dan, geef me zijn telefoon nummer. Ik doe het op MIJN manier!' 'Dank u!' Hij geeft me een handkus en loopt de kamer uit.

'Roy, ik heb het nummer nog niet!' Roep ik hem na. Hij draait zich om en loopt naar me toe en zet er nummer in mijn mobiel.
-------

'Hi sweethearts, wow, ik had echt niet verwacht dat ik al zo snel lezers zou hebben! Dank jullie wel! Dit hoofdstuk is kort.. Ik weet. Maar ik ben heel emotioneel.. Nu denken jullie: wat heeft dat er mee te maken? Nou, het gaat om mijn bestie.. In ieder geval: alvast een fijn kerstfeest en bij leven en wel zijn een gezond 2015!

P.s Het kan zo zijn dat ik morgen niet kan schrijven.. Maar ik probeer het wel en dan beloof ik dat het hoofdstuk langer word dan dit! Stay strong and stay alive Sweethearts! Love you all!!

Vampire life..Where stories live. Discover now