25

95 11 1
                                    

Ik ben nog steeds verbaasd maar mijn aandacht is al snel weer bij Silver, hoe leuk hij eigenlijk wel niet is. Trouwens, waar is hij? Ik hoor wat gerommel vanuit de gang. Ik loop naar de gang en kijk, maar er is niks te zien. Er brand licht vanuit mijn kamer en ik loop er natuurlijk op af. Ik maak de deur open en zie Silver zich in de kast verstoppen.
'Zeg, wat doe jij in mijn kast?' Vraag ik nep-boos.
'Tja, je hebt geen doodskist dus waarom je kast niet?' Lacht hij zenuwachtig.
'Kijk wat een troep je hebt gemaakt! Van sokken tot mijn beanie's! Silver, je ruimt dit állemaal op. Als ik terug ben van school en bootschappen doen. Heb jij deze troep weer in die kast gewerkt!' Zeg ik streng.
Hij knikt en begint met opruimen.

Ik pak mijn spullen en verlaat het huis. Ik wacht op de bus en stap in bij de goede lijn. Ik kijk op mijn mobiel en zie dat het al bijna halftien is. Shit, mijn les begint zo!

Ik stap na ongeveer vijftien minuten hebben gezeten uit. Ik loop het vertrouwde plein op de school binnen. Gelijk zijn alle ogen op mij gericht. Is het omdat ik er nou nooit ben of omdat ik er hoerig bijloop? Ik denk gewoon alle twee. Ik ontwijk alle blikken en loop mijn lokaal binnen. Engels. Een van de makkelijkste vakken op deze school. Drama en tekenen zijn nog het leukste en makkelijkste. Als ik binnen stap zie ik meneer Der Noord glimlachen. 'Lif, goed je te zien. Wat brengt jou nu ineens hier?'

'Wat dacht u van leren?' Zeg ik bijdehand.
Hij lacht en wijst een plek naast Lorenzo aan die breed begint te grijnzen. 'Haal die grijns van je smoel af. Andere help ik je' zeg ik geïrriteerd. Zijn grijns groeit alleen maar en zegt;
'Hoe help je me dan?'
'Wat dacht je van dit' ik geef hem een harde trap tegen zijn scheenbeen aan en hij trekt een pijnlijk gezicht.
'Oh, ik voel een grijns opkomen.. Ja, daar is-ie' en dit keer grijns ik.

De les verliep langzaam net zoals de hele school verloopt. Ik zit in de bieb om niet zenuwachtig naar iemand zijn of haar nek te hoeven kijken. Ik eet snel mijn cracker met kaas op en drink wat water uit m'n fles. Ik stop mijn spullen in mijn tas en zie dat ik Muziek heb. 'Yes!' Roep ik. 'Sssst' sist de bibliotheek-juffrouw. Ik kijk haar arrogant aan en sta op en verlaat deze saaie plek. Ik loop door naar Muziek lokaal 163. We moeten Bang Bang van Ariana Grande spelen. Tenminste, het nummer staat op haar album. Ik mag natuurlijk met The Drum-Pad spelen. Mijn God, wat hou ik van dat ding! Na muziek hebben we twee tussenuren en kan ik dus mijn huiswerk voor Geschiedenis en Godsdienst maken. Ik kijk op als er iemand voor me staat. Silver. 'O..mijn..hemel SILVER!!' Roep ik blij. Hij zet een scheve glimlach op omdat hij weet dat ik daar voor val. Ik sta op en omhels hem. Lorenzo kont aangelopen en vraagt;
'Is dat je vriendje!?'
'Ja, problemen mee?'
'Maar dat.. Dat is Silver, de.. De.. Laat maar'
Hij loopt met gebogen hoofd terug naar zijn groepje waar hij net nog bijstond.

'Hoe kent hij jou?' Vraag ik dan.
'Voetbal, volleybal, rugby, schermen, judo, tennis, basketbal, zwemmen, sprinten'
'Doe jij aan zoveel sporten!?'
'Ja, jij niet dan?'
'Ik doe aan Voetbal, tennis, street-dance, volleybal en hockey natuurlijk!' Zeg ik trots.
'Ik had verwacht dat jij helemaal géén sport deed.'
'Hoezo?'
'Je bent lui, je hangt de hele dag op de bank'
'Ja.. Dan ben ik bank-zaken aan het doen!'
Zeg ik verontwaardigd.

'Veel succes met je huiswerk, ik moet naar Jeffrey.'
'Please, help mij' zeg ik met een pruillip.
'Nee'
'En als ik je een kusje geef?'
'Ook niet?' Zegt hij twijfelend.
'Oké, dan niet'

Hij helpt me met mijn huiswerk en ik geef hem het beloofde kusje. Hij loopt blij weg naar een of andere Jeffrey. 'T zal allemaal wel. De twee uren zijn voorbij gevlogen en ik moet rennen om op tijd binnen in het lokaal te zijn. Wil ik niet twee uur nakomen bij Mevrouw de Vries.

Ik neem snel plaats en de les gaat bet beginnen. 'Lif, boek op tafel. Huiswerk inleveren.' Zegt ze streng. Ik zucht en sta op en lever mijn huiswerk in. Ik pak hoofdstuk dertien voor me en lees het door. Ik maak de opdrachten die op het bord staan en klap mijn boek en schrift dicht zodra ik klaar ben. Ik leg of eigenlijk mik ik mijn pen in mijn etui en sluit hem. Snel pak ik nog even Godsdienst voor me en maak die opdrachten ook.

De bel klinkt en blij staat iedereen op. Nog twee uur te gaan dan zijn we even verlost van deze verschrikkelijke school! We lopen naar Godsdienst en nemen plaats. Ik zit zoals altijd naast Mirre, één van de drie andere.

Vampire life..Where stories live. Discover now