8

195 15 1
                                    

Ik sprint weg. Weg van mijn huis. Weg van mijn herinneringen. Weg van mijn ouders. Ik heb geen flauw idee waar naar toe of hoe laat het is. Ik voel dat iemand me achterna zit, ik kijk over mijn schouder en zie niks of niemand ik kijk weer voor me uit. Mijn snelheid word minder en na ongeveer vier á vijf minuten loop ik. Ik ben nog steeds boos, op mijn ouders, op de dood van Frank. Maar ergens kan Frank gewoon niet dood zijn.. Hij is een vampier, de sterkste nog wel! Hij is geraakt met een mes in zijn hart. Het voelt alsof ik ook geraakt ben. Zo'n erge steek waar je bijna niet van af komt. Plotseling sta ik stil. Loop ik niet meer verder. Alsof ik word tegen gehouden door iets of iemand. Dat kan maar één iemand zijn; Ron! Wat raar is.. Mijn gedachtes werken gewoon door terwijl mijn voeten niet meer in beweging zijn. Ron komt voor me staan en Stan loopt als een hond aan een riempje hem achterna. Hij heeft zijn hand uitgestoken en laat hem zakken zodra hij voor mij staat. Langzaam kom ik weer in beweging. Ik loop de twee jongens voorbij zoals ik dat ook bij gewone mensen doe. Ik loop de straat uit waar ik was en kom uit op een terrein. "Ingang vrijlaten" leest mijn gedachten. Vrijlaten? Moet ik het hek vrijlaten? Zit het gevangen? Lif, doe normaal! Je snapt heus wel wat daar staat. Ik draai om en versnel mijn pas als ik de moeder van Drake zie. Helaas heeft ze mij ook gezien. 'Hé, jij bent dat meisje dat mijn zoon kent!' Roept ze blij naar me toe. Ik rol met mijn ogen. Verveeld blijf ik staan en praat wat me de vrouw 'ik moet nu echt gaan, mijn zoon zit in de cel en ik heb hem beloofd op langs te komen.' 'Welke zoon? Als ik vragen mag' 'Drake, jou vriend. Hij is gezien toen hij aan het rennen was en men beweerd dat hij mensen heeft vermoord. Nou mijn zoon doet zo iets echt niet dus ik probeer hem eruit te krijgen.' 'Mag ik misschien mee?' 'Natuurlijk'

Enzo lopen we samen naar het politiebureau. 'Mevrouw, u komt vast voor uw zoon?' Vraagt een man in uniform. Hij schud de hand van de vrouw. 'Ik heb een vriendin van hem meegenomen, mag zij ook even kijken?' 'Natuurlijk.' Zodra hij mij ziet geeft hij me een knipoog. Gadverdamme, ook nog zo'n slijmbal.. Ik rol met mijn ogen. 'Ga jij maar eerst' zeg ik tegen zijn moeder. Ze knikt dankbaar en loopt achter de slijmbal aan.
De man komt weer terug en gaat tegenover mij zitten. 'Hoi' ik knik als "hallo" terug. 'Kun je niet praten?' 'Jawel, alleen als ik zin heb' 'haha, nu heb je gepraat' weer rol ik met mijn ogen. 'Als wij jou in een verhoor hebben word dat volgens mij erg lastig' 'ja, maar sowieso mij te grazen nemen is al lastig' bijt ik hem toe. 'Zozo jij bent me er eentje.' 'Zeg, hoor jij geen andere mensen te helpen in plaat van mij een beetje achterna zitten kwijlen?' 'Pardon?' 'Je hoorde me wel' ik kan in zijn ogen zien dat hij het leuk vind. 'Doe jij ook mensen arresteren?' Vraag ik nieuwsgierig. 'Ja natuurlijk' 'mag ik jou handboeien eens om?' Hij twijfelt even. 'Doe alsof ik een boef ben en jij de politie en dan arresteer jij mij. Oké?' Weer twijfelt hij. 'Als je het niet doet dan ben je beslist de saaiste politieagent aller tijden!' 'Nee, we doen het niet' 'dat is nou jammer' hij lacht en staat op. 'Hoe heet je? 'Jan' lieg ik. 'Je echte naam' 'L..-' verder dan dat kan ik niet komen omdat ik aan de beurt ben om naar Drake te gaan. 'Later' zeg ik. Ik loop naar de cel toe waar Drake in zit.

'Drake, ik ben het Lif!' Hij kijkt op en zijn ogen zijn rood. Niet van het vampier zijn maar van het huilen. 'Sweetheart, help me hier uit.' Huilt hij half. Hij loopt naar me toe en kust en knuffelt me. 'Hebben ze bewijs dat je mensen heb vermoord?' 'Ik heb nooit iemand vermoord, ik jaag op dieren!'
------------------------

Sorry, kort hoofdstuk misschien wel onduidelijk geschreven. Maar ik moet nog leren voor mijn toetsen en verder huiswerk maken. Maar natuurlijk schrijf ik veel liever dan dat ik leer!

Hey sweethearts,

Allereerst, ik ben zo blij met jullie!
Miet_lovee met jou ben ik écht super blij! Je stemt op ieder hoofdstuk DANK JE!!! Love you!
Sweethearts, jullie blijven voor altijd geweldig ook al reageren/stemmen jullie BIJNA nooit ik blijf toch van jullie houden! Echt jullie zijn top!

Vampire life..Where stories live. Discover now