9

164 12 0
                                    

'Ik herhaal Lif, ik jaag op DIEREN!' Zijn ogen worden rood en dit keer is het niet van het huilen.. 'Drake.. Je ogen' zeg ik zacht. 'Mevrouw uw tijd zit erop. Zou u zo vriendelijk zijn om meneer te verlaten?' 'Nee.' 'U zal toch moeten.' 'Pech gehad. Ik blijf!' De politieagent pakt me vast en duwt me weg. Mijn ogen worden rood en ik bijt de agent in zijn nek. Hij valt bewusteloos op de grond. Ik geef een trap tegen de deur van de cel en met een klap gaat hij open. Meteen komen er agente op het geluid af. Ik pak Drake bij zijn hand en sleur hem meer naar buiten. De agent kijkt op en wilt in actie komen.. Maar hij is bang voor mijn ogen dus zakt hij hulpeloos terug op zijn stoel. 'Mam, ik leg je dit allemaal uit!' Zegt Drake tegen zijn moeder.

'We gaan naar mijn huis, waar mijn ouders wonen. Ik heb mezelf beloofd om daar niet meer te komen maar omdat we nu moeten onderduiken moet het maar' Drake knikt gehoorzaam en samen rennen we over de daken richting mijn huis. We spring het raam in en weer liggen er glasscherven mooi verspreid over de vloer. 'Pas op de je je niet snijd' maak ik Drake duidelijk. Ik kijk op de klok die aan de muur hangt 17:56. Ik loop naar beneden samen met Drake we verschijnen in de keuken waar iedereen zit te eten. Vader verslikt zich in een hap boerenkool hij begint hevigs te hoesten terwijl mijn moeder hem op zijn rug klopt. Zodra iedereen mij heeft gezien valt er een vervelende stilte. Ik trek Drake naar me toe en geef een sein dat hij zichzelf moet voorstellen.
'Hoi, ik ben Drake, achttien jaar oud, woon samen met deze mooie meid hier naast me samen.'

'Nou mam, dit is dus Drake waar ik je over vertelde.' Ze knikt stralen en springt op. Ze rent naar me toe, geeft mij een knuffel en Drake een hand. 'Kunnen wij hier tijdelijk blijven?' 'Tuurlijk zussie!' Zegt mijn broer. Ik kijk afwachtend naar mijn ouders die twijfelend naar Ling kijken. Ling staat op en loopt naar me toe. 'Ik wil geen ruzie met jou. Ik wil gewoon zussen zijn samen lachen huilen en kibbelen.'
'Nou kleine meid, dan heb je mooi pech want ik wil dat namelijk gewoon niet.' Drake is inmiddels druk met Stefan bezig. 'Lif' zegt Drake verontwaardigd. 'Je gaat toch je kleine zusje niet afwijzen?!' Ik zucht geïrriteerd en ga in zo'n houding staan waar iedereen een hekel aan heeft. 'Alsjeblieft, geef me nog een kans. Ik zal desnoods je slaafje worden voor een week'
'Slaafje.. zeg je hé?' Ze knikt hevigs. 'Doe niet zo belachelijk. Ze is je zusje.. Lif!' Zegt mijn vader op zo'n strenge toon. Mijn hoofd bonkt gemeen en ik heb het gevoel dat er iets gebeurd. Ik grijp naar mijn haren terwijl er een soort van video in mijn hoofd afspeelt. Ik begin te gillen te schreeuwen. Drake loopt naar me toe en raapt me als de ware een kapotte vaas op. 'Ze.. Eh.. Ze.. Laat maar.' Stottert hij.

POV Drake.

Haar moeder staart me aan, ik voel het! Ik kijk op en inderdaad ze staat me aan te kijken met grote ogen en open mond. Zelfs Stefan staat me open mond te kijken alleen hij wil wat zeggen maar er komt geen geluid uit. 'Ik bel een dokter.' Roept vader overbezorgd. Ling begint te huilen en loopt naar haar moeder. Wat een kleuter! 'Dokter bellen is niet nodig over vijf minuten is ze weer helemaal de oude Lif.' Roep ik een beetje boos. 'Hoe weet jij dit allemaal?' Vraagt haar moeder. 'Ik.. Eh.. Ja..' Dit wordt moeilijk. Ik kan moeilijk zeggen: "ik ben een vampier en Lif ook ze krijgt haar gave nu." Dat kan ik echt niet maken! Dan zullen ze me voor gek verklaren. Na ongeveer drie minuten begint Lif weer bij te komen. 'Lif..' Zegt haar moeder zacht. Ik pak Lif haar hand en geef er kneepjes in als teken dat ze niet alleen is.

Lif begint weer hard te gillen en kruipt in elkaar. Arme meid! 'Drake!' Gilt ze. Ik geef haar een kus op haar voorhoofd en wrijf met mijn duim over haar hand. Haar ogen vliegen open en ze kijkt strak voor zich uit. Ik laat haar hand los en al snel is haar aandacht op mij gericht. 'Ik zag allemaal enge beelden' zegt ze half fluisterend. 'Is ze weer bij!?' Roept haar moeder blij.
----------------

Hee sweethearts!

Hoe vonden jullie dit hoofdstuk?
Al benieuwd naar wat Lif haar gave is?
Vinden jullie het leuker als ik met verschillende POV's werk, of moet ik alleen met Lif doorgaan?

Sorry. Zoveel vragen en nog wel op 2e Kerstdag nou ja. Laten jullie het me wel weten? Meer heb ik eigenlijk te vertellen.. Fijne Kerstdag!

Vampire life..Where stories live. Discover now