Kéretlen vendég

1.5K 81 0
                                    

Cassian

-Meg kellene kóstolnod ezeket! Isteniek - Nora mellettem áradozott a sütikről, de én máshol jártam.
A tánc után a király beszédet mondott és folytatódott az ünnepség. További tánccal folytatódott az est, ezután fog következni a vacsora.

Elkalandozva bólintottam Nora felé.
A szemeimet még mindig a hercegnőn tartottam, aki felszabadultan beszélgetett a társaival.

-Nem is figyelsz rám, ugye? - rázogatta meg a vállamat. Kizökkentett a transzból.

-Nem, tényleg nem - ráztam meg a fejem.

-A királynő téged figyel, jobb ha viselkedsz - nézett rám rosszallóan. Azonnal kihúztam magam és rápillantottam. Már rég megtanultam hogy a mostoha anyám mindent felhasznál ellenem, amit csak talál.

-Szerinted elmondja a királynak hogy hogy találkoztunk a lányával? - megremegett a hangja. Pont ezen gondolkodtam én is.

-Nem hiszem, viszont megzsarolhatja vele. Látható feszültség van a király és a hercegnő között. Ezt pedig felfogja használni.

A két királynő épp egy beszélgetés közepén volt.
Nora nem mert elmozdulni mellőlem, mindig is félénk típus volt. Csak Lilith keltette fel az érdeklődését annyira hogy beszélgetett is vele.

A fehér ruhás társai a terem minden sarkában feltűntek. Különös szerzetek voltak, de mind feltűnő a maga módján. Mindet megpróbáltam megjegyezni.

A terem közepén folyt a tánc, baloldalt pedig étellel megrakott asztalok roskadoztak.

-Nem is kérdeztem, milyen volt a tánc? - Nora huncut mosollyal nézett engem.

-Más mint amilyenre számítottam, de érdekes volt. Szeretném közelebbről is megismerni a hercegnőt - fordultam felé. Az igazat mondtam.

-Lévén hogy ő a menyasszonyod, azt hiszem erre lesz még lehetőséged.

A tekintetem felé kalandozott a teremben. Ginora mellett állt egy asztal végénél.
Ekkor a hercegnő unokatestvére lépett oda hozzá a kezét nyújtva felé. Táncra akarta kérni.

Táncra akarta kérni az én hercegnőmet.

Mielőtt megindulhattam volna felé, a lány idegesen elutasította a kezét. Kényszeredett mosolyra húzta a száját, miközben a férfi magyarázott neki. Nem tudtam eldönteni hogy Cayden vagy Hayden lehet az, túlságosan nagy volt a hasonlóság köztük.

Láttam hogy kezd elfajulni a dolog köztük így felgyorsítottam a lépteimet. A herceg hirtelen megfordult, mint aki megunta a beszélgetést és eltűnt a tömegben. Lilith arca azonban még mindig sápadt volt és mintha teljesen lefagyott volna.

-Láttad ezt? - kérdeztem Norától.

-Nem tudom ez mi volt. Egyértelműen tiszteletlenség felkérni más menyasszonyát, de az unokatestvérét nem kellett volna visszautasítania.

-Volt valami köztük, ami miatt úgy érzem nem lehetnek valami jó viszonyban - gondolkodtam hangosan.

Lilith

Ginora fogott le, ahogy épp rácsapni készültem Cayden kezére. Nem itt kellett volna ezt lejátszanunk, de mostanában egyre agresszívabb lett.

-Hiszen hamarosan elmész, nem igaz? Nem akarsz egy utolsó búcsú táncot az unokatestvéredtől? - a nyálas hangja mögé rejtőzött, az arcán pedig sértettség jelent meg. A közelben senki nem tudta volna megmondani miről is beszélünk igazán.

Harcos HercegnőWhere stories live. Discover now