Bölüm 5

3.8K 575 1.1K
                                    

Merhaba. Dün uygulamada sorun vardı biliyorsunuz. Profilimden paylaşım yapmıştım. Umarım sorun çözülmüştür de böyle bir tehditle bir daha karşılaşmayız. Aylardır verdiğim emekler çöpe gitmesin diye bütün çalışmalarımı kaldırmıştım.

Ve bölüm en başından beri paylaşmak istediğim bir bölümdü. Yeni bölüm en kısa sürede gelecek. Günleri falan boşverdim. Çünkü ilham hangisinden gelecek belli olmuyor. Burada bir kaç bölüm hızlı gidecek, sonra yavaşlayabilir mesela. İyi okumalar.

Bugüne kadar yaşadığınız ve asla unutmadığınız bir anınızı düşünün... Şimdi de yaşadığınız ve elinizin ayağınızın hala buz tuttuğu bir anı... Sonrasında yaşadığınız ve yaşamamış olmayı düşündüğünüz anınızı... Hayat böyleydi işte. Bazen unutmak istiyorduk. Kör olmak, sağır olmak, duygusuz olmak istiyorduk ama asla çaresiz kalmak istemiyorduk. Bazı zaman geliyordu ve o kaçtığımız, o yakalanmaya korktuğumuz an öyle bir gelip buluyordu ki bizi, neye uğradığımızı şaşırıyorduk. Sonra ortalık karışıyordu, taş üstünde taş kalmıyordu, beklediğim, o gerçek hayatın dertleriyle uğraştığımız ana giriş yapıyorduk ve fakat dediğim gibi öyle gerine gerine, 'Ben geldim amk,' diyemiyoruk. Buyurun, seyretme sırası sizde artık...

"Giderum diyeceksun ressamluk kizi," diyordu çok bilmiş reis bozuntusu. Ben de inadıma demiyordum.

"Giderim," dedim başımı kaldırarak. Sinirli bir nefes verip, "Giderum," dedi.

"Gidersen git, bana ne?" Musallat ettiler benim başıma bu adi herifi. Aga sinir oluyorum. Adımı biliyor ama ressamlık kızı diyor hala.

"Ruh hastasısın yemin ederim."

"Senin de beyninde bir hasar var ama tam çözemedim." Canım istiyor kızların yanına gitmek, reis gelmiş bana burada Lazca öğretiyor. Mis gibi 10 molamı kantinde bu uyuzla heba ediyorum.

Tam tamına 7 dakika 22 saniyedir karşımda oturuyor. "Giderum," dedi ısrar ederek. "Giderim."

"Amk anladık. Anladık giderin var." Amacım zaten sinir etmek, başarıyorum da.

"Uğraşmasana sen benimle. Gitsene sadrazamlarının, yeniçerilerinin yanına..."

"Gitmiyorum lan. İşini kolaylaştırmak için buradayım," dedi yavşaklarcasına gülerek. Sebastian gel aşkım yanıma.

"Allah aşkına de, ben de diyorum niye bu reis sürekli kıçımın dibinde bitiyor?"

"Senin için. Bir kere daha söylesene beni sevdiğini."

"Çok beklersin," dedim gözlerimi kısarak, "Sana bayılıyor olsaydım emin ol kendimi asar kurtulurdum." Atom tost aşkına. Bu ego nedir anam?

"Üç hafta oldu, üç." 2 hafta 4 gün. "Üç haftadan beri öğrenemedin giderum demesini. Ağzın söylemiyor ama inadın aynı lazlara benziyor. Beni yanında daha fazla tutmak için öğrenmemiş gibi yapıyorsun." Boşuna ben bu adama egolastik demiyorum, egosu lastik gibi uzuyor, gevşek herif.

"Zil çaldı," dedim ayağa kalkarak, "Çok şükür çaldı." Masaya eğilip ellerimi koydum. "Seni sinir etmek için yapıyorum, bir. İkincisi, dinleyerek de öğrenebilirim. O yüzden bir daha beni kendine esir almaya kalkma, gelmem."

Kantinin çıkışına doğru bir adım attım. "Paşa paşa esir olacaksın." İkinci adımı attım. "İstediğin kadar sinir et, senin oyunlarına gelmem." Nah gelmezsin, çoktan geliyorsun. "Geleceksin dersem, gelmek zorundasın." Üçüncü adımı atıp arkamı döndüm.

"Elektrik erkeklerine benzeyip paşa olacağıma, saltanatını yıkarım daha makbule geçer. Geleceksin dediğin zaman gelmeyeceğimi bilmek zorundasın."

OKULDA SAPIK VAR (Serisi)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin