,,To jsi myslel špatně," rozesmála se a já se v tu chvíli vrátila do místnosti.

103 8 4
                                    

O měsíc později

Nemohla jsem se dočkat, byla jsem nabuzená, jako veverka na kofeinu, dnešní den bude velký den. Kate dneska slaví narozeniny a já už od rána dělám vše, abych to perfektně připravila. Rodiče mě pustili do jejich bytu, protože jsem u nich nastěhovaná skoro každý víkend, a odešli nakoupit další věci na oslavu. Všude jsem vyvěsila její fotky, od těch hezkých, až po ty největší extrémy. Barevné balónky to tu hezky oživily a další konfety, včetně nápisu "Všechno nejlepší" to doplňovaly vážně perfektně. Různý alkohol a další nápoje jsem poskládala pod stůl a dort, který lenošil v lednici jsem zkontrolovala. Pekla jsem ho já, takže bych se nedivila, kdyby se v lednici rozpadl na deset kousků. 

Blížila se hodina, kdy se Kate vracela ze svého zájezdu s fotografickým týmem a my všichni netrpělivě čekali. Byli jsme tu všichni z party, včetně Bena. Věřte nebo ne, klape nám to. Když si jednou přišel pro všechny své věci, dohodli jsme se na příměří, a že na chybnou minulost zapomeneme. Vyklopila jsem mu, jak moc jsem ho milovala, a jak moc mě ranil. Vypadal, že ho to vážně zamrzelo, ale stejně jsem mu to nevěřila. Stále se mu nesvěřuji, teoreticky nic neví o mém životě, spíše se tolerujeme, ale není to, jako dřív. Jediné, co se hodně změnilo je můj a Katein vztah s Dejvem. Já ho beru, jako nejlepšího přítele, nečekala jsem, že si opravdu tolik sedneme, a teoreticky nahradil Benovo místo. Myslím z přátelského hlediska, jelikož z toho láskyplného tu je Kate, která se mu snaží vyhýbat, jak se jen dá. David se už nedrží, tak zpátky, ale dává ji jasně najevo, jak moc jí chce. Kate dělá pravý opak, místo toho, aby si s ním rozumně promluvila, prchá. Jenže něco špatné je pro něco dobré, její vztah s Dejvem je sice všelijaký, ale konečně se jí zasvítilo jinde. Ragbios ji dává mnohem větší pozornost, než kdy dřív, což se jí hodně zamlouvá. Škoda, že jsem ho nedonutila přijít, ale tak, stejně mě nemá rád a já jeho. Lepší jsou narozeniny bez vražedných pohledů. Ozvaly se klíče v zámku, když v tom Kate vešla do bytu, byli jsme schovaní v jejím pokoji a čekali na moment až otevře dveře. Když vrzly v pantu, všichni jsme nadšeně zvolaly: ,,Všechno nejlepší!" V tu chvíli vyskočila snad dva metry vysoko, řekla bych, že to je její rekord. Začali jsme se všichni smát, když v tom se k ní rozeběhl David, aby ji láskyplně objal. Strnula na místě, proto jsem se automaticky přidala do jejich objetí, aby to vypadalo, jako hromadné objetí, což se také stalo, protože se k nám přidali i ostatní.  ,,To je úžasný překvapení," řekla, když jsme se odtáhli a všichni si sedli na její velkou postel. Rozbalila si od nás nějaké drobnosti, a následně se slavilo, jak se patří. 

Všichni jsme měli nemalé procento alkoholu v krvi, ale i přes to jsme ještě nic nerozbili, ani se nikdo nepohádal. Kecali jsme o všelijakých tématech, a když se blížila třetí ráno pár lidí z party odešlo. včetně Bena. ,,Přespíš tu?" zeptala se Kate, a já přikývla. Nenechala bych jí uklízet tu spoušť samotnou, navíc stejně si s ní chci promluvit, dokud je takhle sdílná. David se na nás podíval divným pohledem, který jsem neměla šanci okomentovat, protože to udělala Kate. ,,Co čumíš?" zeptala se, a on zvedl pravé obočí. ,,Jen koukám," snažil se to uvést na svou míru pravdy, kterou mu Kate nežrala, ani s navijákem. ,,V kolik půjdeš? Chtěla bych jít spát," řekla, a já se zasmála. David po mě hodil vražedný pohled, a já hned na to odešla z místnosti. ,,Tak Lucy tu je taky," řekl na svou obranu, protože je šlo slyšet až do kuchyně. ,,Lucy tu, ale spí Davide," odpověděla mu Kate. ,,Myslel jsem, že mě tu chceš déle," řekl. ,,To jsi myslel špatně," rozesmála se a já se v tu chvíli vrátila do místnosti. ,,Neřeš to, víš že toho vypila dost," řekla jsem a podívala se na něj pohledem: ,,Tos neměl slyšet." ,,Ne, však o nic nejde," falešně se usmál, zvedl se a následně s pouhým: ,,Ahoj," odešel z bytu. ,,Bože! Kate. Teď bude mít depky," řekla jsem a ona se rozesmála na celé kolo. V tu chvíli se do místnosti vrátila Lucy, která byla podle všeho v koupelně. ,,Přišla jsem o něco?" zeptala se. ,,Vyhnala jsem Davida," ušklíbla se. ,,Cože jsi udělala?" zeptala se Lucy, a začala se převlékat do pyžama. ,,Řekla mu, že má odejít, že už tu nemá, co dělat. Něco v tom smyslu," řekla jsem a Kate na nás mlaskla, a poté udělala nějaké divné gesto rukama, které jsem nedokázala identifikovat. ,,Jdeme spát," řekla jsem a Kate přikývla. Lehla si do velké postele a my obě se k ní přidaly. Bylo to obrovské letiště, kde se vlezlo téměř deset lidí, řekla bych, že my tři budeme mít místa bohatě.

-

Probudila jsem se na sluneční paprsky, které mě štípaly v očích. ,,Do prdele, to nemáš žaluzie?" pomyslela jsem si a neochotně otevřela oči. Kate s Lucy spaly, jako zabité, a moje oči padly k oknům, kde byly špatně zadělané žaluzie. Úžasný. Nenápadně jsem se dostala z postele na zem a natáhla se pro telefon, abych se podívala kolik je hodin. ,,Nesnáším slunce," řekla jsem tiše při pohledu na čas, který ukazoval něco málo po sedmé hodině ráno. Oblékla jsem se do něčeho jiného, než bylo dlouhé triko, protože je dosti možné, že Kateiny rodiče jsou vzhůru. Otevřela jsem dveře z pokoje, kde v kuchyni seděla její mamka s hrnkem kávy v ruce. ,,Dobré ráno," pozdravila jsem, a ona se na mě podívala. ,,Dobré ráno, jak to, že jsi tak brzy vzhůru?" zeptala se. ,,Posaď se," dodala, a já tak udělala. ,,Byly špatně zadělané žaluzie, a probudilo mě slunce, tak jsem nechala holky ještě spát," pousmála jsem se. ,,Chceš něco k jídlu?" zeptala se. ,,Počkám na holky, stejně hned po ráno nejím," odpověděla jsem. ,,Dobře, ale tak kávu si dáš ne?" uchechtla se, a postavila se k jejich obřímu stroji, aby mi udělala jednu z těch jejich úžasných káv. ,,To bych byla moc ráda," poděkovala jsem, a počkala než přede mne položila hrnek s onou tekutinou, která provoněla celý byt. ,,Děkuji."

Holky se probraly kolem osmé ráno, takže jsem nemusela na snídani čekat dlouho, sice jsem říkala, že po ránu obvykle nejím hned, ale můj žaludek se začal ozývat. Nikomu naštěstí zle nebylo, a Kate si udělala svůj hrnek kávy, zatímco Lucy chtěla jsem ovocný čaj. ,,Pamatuješ si, co jsi včera řekla?" zeptala jsem se Kate, a ona se na mě otočila s hrnkem v ruce. ,,Co přesně?" zeptala se. ,,No to s tím Davidem," řekla jsem. ,,Myslíš, jak jsem ho vyhodila? Jo to si pamatuju, a jsem ráda, že jsem to udělala. Hned, jak jsi odešla z pokoje se snažil opět zaujmout svůj postoj, sáhnu si na tebe, a to jsem nedokázala rozdýchat," řekla, a já se jemně pousmála. ,,Musíš si s ním promluvit," řekla jsem. ,,Tak mu to napiš," povzdychla si. ,,Nebudu mu to psát, je to přeci vaše záležitost. Ne moje. Já si svoji užila až až," podotkla jsem a ona si s přikývnutím sedla. ,,Budu to muset nějak promyslet," povzdychla si. 

Kate by to ze sebe už měla vysypat.
Co si myslíte vy? Chudák Kate, nebo chudák Dejv?
Vaše Chriss 🌙

Kdo jsi? (Dokončeno)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant