12-Şüphe

8.8K 640 207
                                    

Kitaba ismini veren şarkıyı şöyle bırakayım.

Bu arada belki hatırlayanlarınız vardır benim bu isimde bir Harry Potter kurgum vardı eskiden. Bu kurguysa onun tam tersi gibi.

İyi okumalar.

Harry'nin duyduğu ismi sindirmesi fazlasıyla uzun sürdü. "Ne zaman sevgili oldunuz?" diye sordu sonra da kendisini sakin kalmaya zorlayarak. "Ve o şerefsiz seni niye terk etti?"

"Beşinci sınıftayken sevgili olduk." dedi Fiona, Harry yerine yerdeki halıya bakıyordu. "Beşinci sınıfın sonunda da ayrıldık. Muggle doğumlu olduğum için ailesi ilişkimizi kabul etmeyecekti. Bu yüzden ayrıldı benden."

"Seninle sevgili olurken Muggle doğumlu olduğunun farkında değil miydi?" diye sordu Harry. Kendisini sakin kalmaya zorlasa da sesi fazlasıyla öfkeli çıkmıştı. "Kan durumun sonradan mı kafasına dank etti?"

Fiona sorusuna karşılık sessiz kaldığında sanki yeterince ağlamıyormuş gibi gözleri bir kez daha yaşlarla doldu.

"Fiona." dedi Harry yumuşak bir ses tonuyla. "Malfoy seninle sevgiliyken benimle ilgili bilgi almaya çalıştı mı senden?"

"Hayır." dedi Fiona çabucak. Harry'nin kast ettiği şey canını yakmıştı. "Draco seninle ilgili bilgi almak için sevgili olmadı benimle. O beni seviyordu."

"Emin misin?" diye sordu Harry. "Seninle bu yüzden sevgili olup sonra da bilgi alamadığı için ayrılmış olamaz mı?"

"Hayır." dedi Fiona yeniden. "Hayır, o-"

"Seni gerçekten sevseydi böyle kolay terk edemezdi Fiona." dedi Harry ve Fiona içine düşen şüpheyle birlikte sertçe yutkundu.

"Hayır." dedi sonra da bir kez daha. Draco böyle bir şey yapmış olamazdı. "Harry, biz arkadaştık. Birinci sınıftan beri arkadaştık. Böyle bir şey yapmaz, yapamaz, yapmamıştır."

Cümlesinin sonuna doğru sesi titrediğinde, "Harry." dedi boğuk bir ses tonuyla. "Yapmamıştır. Yapmamıştır, ben bu kadar salak olamam."

"Bunun senin salak olmanla bir ilgisi yok Fiona. Onun şerefsiz herifin teki olmasıyla ilgisi var."

Fiona başka bir şey söylemeden önce dizlerini yeniden karnına doğru çekip başını dizlerine yasladı. "Seninle ilgili hiçbir şey anlatmadım." dedi sonra da. "Yemin ederim hiçbir şey anlatmadım."

"Anlatmayacağını biliyorum Fiona." dedi Harry. "Bunları seni daha çok üzmek için de söylemedim. Sadece aklıma gelen ilk ihtimal buydu."

Cümlesinin peşi sıra Fiona'nın dudaklarından bir hıçkırık kaçtığında, "Belki de seni gerçekten sevmiştir, bilmiyorum." dedi Harry. "Ama onunla yeniden sevgili olmayacağına dair bana söz ver."

"Öyle bir ihtimal yok zaten Harry." dedi Fiona sesi hıçkırıkları arasında boğuklaşırken. "Beni yeniden terk etsin diye mi sevgili olacağım onunla?"

"Sorun seni yeniden terk edecek olması değil Fiona, sorun seni bir kez terk etmiş olması. O seni kaybetti ve bir gün bunun için çok pişman olacak."

"Ya olmazsa?" diye sordu Fiona. "Ya o hayatına devam ederken ben hep beni terk ettiği yerde kalırsam? Sen söyledin, belki de o beni hiç sevmedi. Ama ben... ben ona aşık oldum."

Harry bir şey söylemeden önce Fiona'yı yeniden kollarının arasına çekti. "Pişman olacak." dedi sonra da kendinden emin bir ses tonuyla. "Kimse seni kaybettiği için pişman olmamazlık edemez."

***
Draco, İksir sınıfına doğru yürürken aniden kolundan çekilmesiyle birlikte kendini boş koridorlardan birinde buldu. "Fiona." dedi sonra da şaşkın bir ses tonuyla kendisini boş koridora çekenin Fiona olduğunu fark ederken. "Ne oldu, neden-"

"Benimle Harry'yle ilgili bilgi almak için mi sevgili oldun?"

Draco, Fiona'nın sorusuyla birlikte yutkunduğunda, "Bu da nereden çıktı şimdi?" diye sordu afallamış bir hâlde.

"Draco sadece soruma cevap ver. Benimle bu yüzden mi sevgili oldun?"

"Fiona-"

"BENİMLE BU YÜZDEN Mİ SEVGİLİ OLDUN DİYE SORUYORUM DRACO! EVET YA DA HAYIR! BİR CEVAP VER!"

Draco, Fiona'nın bağrışıyla birlikte irkilirken bakışlarını kaçırdı. "Düşündüğün gibi değil." diye mırıldandı sonra da. Hayır dese Fiona'nın kendisine inanacağını biliyordu ama ona yalan söylemek kendisini berbat hissettiriyordu. "Sadece-"

"Sadece ne?" dedi Fiona, Draco duraksadığında sabırsızca.

"Seninle sevgili olmamı isteyen babamdı. Ama ben senden Potter'la ilgili bilgi almaya çalışmadım hiç."

"Baban benimle sevgili olmanı istediği için sevgili oldun benimle. Sonra da ayrılmanı istediği için ayrıldın yani öyle mi?"

"Fiona-"

"Hepsi rol müydü? Başından beri rol mü yaptın?"

"Rol değildi." dedi Draco. "Hiçbir zaman rol yapmadım, yemin ederim."

Cümlesinin peşi sıra elini Fiona'ya doğru uzattığında Fiona geri çekilerek kendisine dokunmasına engel oldu. "Beni terk ettiğin gün aramızdaki her şey bitmemişti Malfoy." dedi sonra da. "Ama şimdi bitti. Ben bitirdim."

"Fiona-"

"Bana ismimle seslenebileceğin kadar yakın değiliz Malfoy. Bir daha ismimi ağzına alma. Ben de senin ismini bir daha asla ağzıma almayacağım."

İMPOSSİBLE 【HP】Where stories live. Discover now