14-Rol Teklifi

7.4K 620 94
                                    

"Ben ciddiyim Ron." dedi Fiona, ikisi Bitkibilim dersinin ardından birlikte Gryffindor kulesine giderlerken. "Seni Malfoy'u kıskandırmak için Slughorn'un partisine davet etmedim. Hem beni sevmiyor ki o? Ne diye kıskansın?"

"Bilmiyorum Fiona ama bana seni kıskanıyormuş gibi geliyor. Hatta bana kalırsa kıskançlıktan deliriyor. Ama beni onu kıskandırmak için davet etmediysen neden davet ettin ki?"

"Çünkü Slughorn'un davetlerine davet edilmediğin için üzüldüğünü biliyorum." dedi Fiona ve Ron itiraz etmek için dudaklarını araladığında, "Hiç boşuna itiraz etmeye kalkışma." diye ekledi çabucak. "Hem bunun için üzülmende bir sorun yok. En iyi arkadaşlarımın gidip benim gidemediğim bir yer olsaydı ben de üzülürdüm. Yine de seni davet etmekte aceleci davrandım galiba. Belki ben davet etmeseydim Hermione davet ederdi."

"Hayır etmezdi." dedi Ron. "Teşekkür ederim Fiona." diye ekledi sonra da. "Şey... Slughorn'un davetlerini biraz merak ettiğim doğru."

"Önemli değil." dedi Fiona. "Hem seninle böyle şeylere katılmaya alışığım. Noel balosuna da birlikte katılmıştık. Hatırlıyor musun?"

"Henüz bunamadım Fiona, elbette hatırlıyorum."

"Her neyse işte. Benim sana bir şey sormam gerekiyor ama bana dürüstçe cevap vereceksin tamam mı?"

"Ben zaten her zaman dürüst cevaplar veriyorum. Sana yalan söyleyen Malfoy'du."

"Ron."

"Tamam dürüstçe cevap vereceğim, hadi sor."

"Hermione'den hoşlanıyor musun?"

Ron, Fiona'nın sorusuyla birlikte duraksadığında, "Şey..." diye mırıldandı. "Belki... birazcık. Ama bunu Hermione'ye söylersen inkar ederim."

"Ona bir şey söylemeyeceğim merak etme." dedi Fiona. "Ama belli ki bu teklifi yapacak başka birini bulmam gerekiyor."

"Ne teklifinden bahsediyorsun?"

"Şey..." diye mırıldandı Fiona. "Benimle sevgili rolü yapacak birine ihtiyacım var. Malfoy'u kıskandırmak için değil tabii. Malfoy'un peşimi bırakmasını sağlamak için. Çünkü iki haftadır sürekli kendini affettirmeye çalışıyor ve..."

"Onu affetmekten mi korkuyorsun?"

"Hayır." diye mırıldandı Fiona. "Sadece ben... söz konusu Malfoy olunca aptallaşıyorum. Her neyse unut gitsin. Başka birine soracağım."

Gryffindor Kulesi'ne gitmek için her zaman kullandıkları kestirme
yol olan duvar halısını kaldırdıklarında kendilerini birbirlerine sıkıca sarılmış ve sanki dudakları birbirine tutkallanmış gibi ateşli bir şekilde öpüşen Dean ve Ginny'ye bakarken buldular.

"Oha!"

Dean ve Ginny, Ron'un bağrışıyla birlikte irkilirlerken ayrılıp etrafa baktılar. "Ne var?" dedi sonra da Ginny.

"Kendi kız kardeşimi halka açık bir yerde öpüşürken bulmak istemiyorum!"

"Siz müdahale etmeden önce burası ıssız bir koridordu!" dedi Ginny.

Dean utanmış görünüyordu. "Şey... hadi, Ginny. Hadi ortak salona dönelim..."

"Sen git!" dedi Ginny. "Sevgili erkek kardeşimle birkaç şey konuşacağım!"

İMPOSSİBLE 【DEVAM ETMEYECEK】Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang