2-Beklenmedik Karşılaşma

19.4K 945 234
                                    

Fiona en sevdiği insanların bir listesini yapacak olsa Hagrid en üst sıralarda olurdu. Bu yüzden yaz tatilinin sonunda hanın dışında onları bekleyen Hagrid'i gördüğünde çok mutlu olmuştu.

"Hagrid bak!" dedi, Hagrid'in yanına varır varmaz neşeli bir ses tonuyla. "Sirius bana doğum günü hediyesi olarak bu ceketi aldı. Çok güzel değil mi?"

"Evet öyle."

Hagrid kendisine kemik kıran bir kucaklamayla sarılırken konuştuğunda Fiona da gülümseyerek kollarının arasından çıktı. Ayrılığın ilk günleri kendisi için çok zor geçmiş olsa da aradan geçen zamanla birlikte eski cıvıl cıvıl hâline geri dönmüştü.

"'Güvenlik'ten kastedilenin sen olduğunu bilmiyorduk." dedi Harry, Fiona'dan sonra Hagrid tarafından kucaklanma sırası kendisine gelirken.

"Biliyorum, eski günlerdeki gibi değil mi? Görüyorsun ya Bakanlık bir sürü Seherbaz göndermek istedi fakat
Dumbledore benim yapabileceğimi söyledi." dedi Hagrid gururla göğsünü öne çıkararak ve başparmaklarını ceplerinin içine sokarak. "Hadi, gidelim o zaman... buyrun, Molly, Arthur..."

Çatlak Kazan Fiona'nın hatırladığı kadarıyla ilk defa tamamen boştu. Sadece sahibi olan Tom, buruşuk yüzlü ve dişsiz, eski kalabalıktan geri kalan tek kişiydi. Onlar girdiklerinde ümitle baktı, fakat daha konuşamadan Hagrid, "Bugün sadece geçiyoruz, Tom, eminim anlarsın, Hogwarts işi, bilirsin." dedi önemle vurgulayarak.

Tom sinirle başını eğdi ve bardakları silmeye devam etti; Fiona, Harry, Hermione, Hagrid ve Weasley'ler bar boyunca yürüdüler ve arkadaki çöp kutularının durduğu küçük soğuk avluya çıktılar. Hagrid pembe şemsiyesini kaldırdı ve duvardaki bazı tuğlalara vurdu, duvar kemer şekline dönüşerek parka taşlı dolambaçlı bir caddeye açıldı. Girişten geçtiler ve durarak etrafa baktılar.

Diagon Yolu değişmişti. Kazanların, büyü kitaplarının ve iksir malzemelerinin rengârenk parıldayan vitrin görüntüleri görülemiyordu, üzerlerini kapatıp onları gizleyen kocaman Sihir Bakanlığı posterlerinin arkasındaydılar.

Bunların çoğu yaz boyunca Bakanlığın gönderdiği broşürlerdeki güvenlik tavsiyelerinin genişletilmiş versiyonlarını taşıyan koyu mor posterlerdi, fakat diğerleri serbest kaldığı bilinen Ölüm Yiyenlerin can sıkıcı şekilde hareket eden siyah-beyaz fotoğrafları idi.

Bellatrix Lestrange en yakın aktarın önünde alaylı şekilde gülüyordu. Florean Fortescue'nun dondurma salonunun da aralarında bulunduğu birkaç pencere tahtalarla kapatılmıştı. Öbür taraftan, (daha önce orada olmayan) birkaç eski püskü görünüşlü dükkân cadde boyunca belirmişti. En yakında olanı, Flourish ve Blotts'un dış tarafında inşa edilmiş, çizgili, lekeli bir tentenin altında idi, önünde toplu iğne ile tutturulmuş bir karton vardı: TILSIMLAR (NAZARLIKLAR)

Kurt Adamlara, Ruh Emicilere ve İnferi'ye karşı etkili!

Kılıksız görünüşlü küçük bir büyücü yoldan geçenlere zincire takılmış kucak dolusu gümüş sembolleri takırdatıyordu.

"Küçük kızınız için bir tane alın, madam?" diye seslendi geçerlerken Ginny'ye bakarak. "Onun sevimli boynunu korumak istemez misiniz?"

"Eğer görev başında olsaydım..." dedi Mr Weasley nazarlık satıcısına öfkeyle bakarak.

"Evet fakat şimdi birini tutuklamaya gitme, canım, acelemiz var." dedi Mrs Weasley elindeki listeye bakarken. "Sanırım önce Madam Malkin'e gitsek iyi olacak, Hermione yeni bir cüppe istiyor, Ron'un okul cüppesinden ayak
bilekleri çok fazla gözükmeye başladı ve sizin de yeni bir taneye ihtiyacınız var. Gelin, hepiniz..."

İMPOSSİBLE 【DEVAM ETMEYECEK】Where stories live. Discover now