9-Quidditch Seçmeleri

8.8K 639 123
                                    

"Hadi ama Ron, gerçekten iyi oynuyorsun." dedi Fiona, Ginny, Hermione, o ve Ron tribünlerde yan yana oturmuş, Harry'nin Vurucuları seçişini izlerlerken. "Takıma seçileceğinden eminim." Bir kolunu Ginny'nin omzuna atıp onu kendisine doğru çekti. "Ve ikimizin seçileceğinden de eminim. Bence harika Kovalayıcılarız."

"Biliyor musun bana Dean'den daha çok sırnaşıyorsun." dedi Ginny, Fiona yanağını yanağına yasladığında gülerek.

"Evet bu yüzden ondan ayrılıp benimle sevgili olmalısın." dedi Fiona ve Ginny kendisini ondan kurtarırken yeniden güldü.

"Başkalarının sevgilisini çalmaya çalışmamalısın Fiona, bu kötü bir davranış."

"Ama ne yapabilirim ki tanıdığım en ateşli Weasley sensin."

"Bence Ron da fena sayılmaz." dedi Ginny, Fiona'ya göz kırparak. "Hem sevgilisi de yok."

Cümlesinin peşi sıra Ron öksürük krizine girdiğinde Ginny birkaç kez sırtına vurdu.

"Eğer burada Gryffindor'dan olmayan başka herhangi birisi varsa!" diye gürledi Harry aniden ve dördü de irkilerek sahaya döndüler. "Şimdi gidin lütfen!"

Bir duraklama oldu, sonra birkaç küçük Ravenclaw'lı gürültülü kahkahalarla koşarak sahadan uzaklaştılar.

İki saatten, birçok şikayetten ve çeşitli aksiliklerden sonra, bunlardan biri kırılan bir Kuyrukluyıldız İki Altmış ve kırılan çeşitli dişler, Harry kendine üç Kovalayıcı buldu: Katie Bell, mükemmel bir çalışmanın ardından takıma geri döndü; Fiona, Bludgerlerden sıyrılmakta özellikle çok iyiydi ve Ginny tüm seçme boyunca çok başarılıydı ve buna ek olarak on yedi gol kaydetti.

Harry tüm katılımcılar üzerinde daha az bir baskı ve daha boş bir stadyum umuduyla Tutucuların seçmesini kasıtlı olarak en sona bırakmıştı ama maalesef tüm reddedilmiş oyuncular ve uzun bir kahvaltıdan sonra seyretmeye gelmiş birçok kişi kalabalığa katıldı, bu yüzden artık öncekinden daha kalabalıktı. Her bir tutucu gol çemberlerine doğru havalandığında kalabalık eşit ölçüde gürledi ve gülüştü.

Fiona daima sinirleriyle ilgili problemi olan Ron'a başparmaklarını kaldırıp gülümsedi.

İlk beş katılımcının hiçbiri kişi başına ikiden fazla gol kurtaramadı. Fiona için büyük hayal kırıklığı olarak Cormac McLaggen beş penaltıdan dördünü kurtardı. Sonuncusunda Fiona yanında oturan Hermione'nin hapşırdığını duydu ve peşi sıra McLaggen tamamiyle yanlış yöne atladı; kalabalık güldü ve yuhladı. McLaggen dişlerini sıkarak yere döndü.

Ron silsüpür onbirine yerleştiğinde bayılmaya hazır görünüyordu. "İyi şanslar!" diye çığlık attı tribünlerden bir ses.

Fiona bakışlarını sesin kaynağına çevirince Lavender Brown'u gördü. Sonra da bakışlarını yeniden Ron'a çevirdi.

Ancak endişe etmesine gerek yoktu: Ron bir, iki, üç, dört, beş penaltıyı arka arkaya kurtardı. Çok hoşnuttu ve kalabalığın alkışlarına katılmamaya güçlükle direndi. Harry, McLaggen'a, Ron'un onu yendiğini söylemek için döndüğünde McLaggen'ın kırmızı yüzünü kendisininkinden birkaç santim uzaklıkta bulup aceleyle geri adım attı ve aynı anda Fiona kendisini tutamayarak kahkaha attı.

"Kız kardeşi gerçekten denemedi." dedi McLaggen tehditkar bir şekilde.
Şakağında Fiona'nın babasında sıklıkla gördüğü bir damar atıyordu. "Ona kolay bir kurtarış verdi."

"Aptalca." dedi Harry soğukça. "Onu neredeyse kaçıracaktı."

McLaggen bu kez gardını almış olan Harry’nin yanına doğru bir adım attı.
"Bana bir şans daha ver."

"Hayır." dedi Harry. "Sen şansını kullandın. Sen dört tane kurtardın. Ron beş tane kurtardı. Ron Tutucu oldu, doğru ve dürüst bir şekilde kazandı. Çekil yolumdan."

Bir an için McLaggen onu yumruklayabilecekmiş gibi göründü ve Fiona aynı anda ıslık çalarak ikisinin de dikkatini üzerine çekti.

"Yardıma ihtiyacın var mı Kaptan?"

Harry başını hayır anlamında sallarken McLaggen havaya doğru tehditler homurdanarak öfkeyle uzaklaştı. Fiona da onun ardından sahaya çıkıp takımının yanına gitti.

"Tebrikler." dedi Harry. "Gerçekten iyi uçtunuz-"

"Harikaydın, Ron!"

Hermione tribünlerden onlara doğru koşuyordu; Fiona, Lavender'ı Parvati ile kol kola yüzünde birazcık aksi bir ifade ile sahadan dışarı yürürken gördü. Sonra da Ginny boynuna atlayınca dengesini sağlayamayarak onunla birlikte yere düştü.

"Harikaydık Fifi!" diye bağırdı Ginny ikisi yerdelerken ve Fiona da, "Aynen öyle Gigi!" diye karşılık verdi.

İMPOSSİBLE 【DEVAM ETMEYECEK】Where stories live. Discover now