29.kapitola

63 8 0
                                    

Odporúčam si pustiť👆🏻
k čítaniu, veľmi sa mi k tejto kapitole hodí
Btw jedna z mojich obľúbených od MJ, aj keď takých ako správny Moonwalker(Michaelov fan) mám veľa

Cítim, ako sa mi stehná príjemne zabárajú do penového matracu postele. Písmenká napísané na listoch knihy In Watermelon Sugar už príliš nevnímam. Zvyčajne sa pri románoch zamýšľam nad dejovou líniou knihy, pri tejto sa zamýšľam prečo v nej ľudia stavajú sochy v tvare zemiaku či fazule. Je táto kniha taktiež z melónového cukru?

,,Hej, babe, čo čítaš?" Pripletie sa ku mne Harry.
,,Niečo, čomu nerozumiem,"odpoviem napoly zúfalo, napoly znudene, ,,je to tá kniha z antikvariátu v Holkham Village."
,.Aha a o čom je?"
,,Chceš to naozaj vedieť?"
,,Odpovedala si mi otázkou,"nadvihne obočie a ja na to vydám dlhý povzdych.
,,Prepáč, iba ma trápi čo sa deje tam...vonku. (Menšie vysvetlenie-koronu som nakoniec zaradila, ale predstavte si to bez toho, že Fine Line by bol vydaný. Ako keby 13.12.2019 bol obyčajný deň a aj Lights up ešte nevyšlo-ako keby korona prišla o rok skôr ale v ten istý mesiac ako v realite. Ok? Neskôr sa k tomu dostaneme, sľubujem) Všetko je také smutné. Sme zavretí doma. Nosím tvoje oblečenie, pretože všetko svoje som nechala v NYC, nemám čo robiť, keď som si odtiaľ ani prácu nezobrala, je to ťažké, nehovoriac o tom, ako ťažké to majú všetci zdravotníci a ľudia v teréne. Je mi to tak ľúto. Ale mám aspoň teba, aj keď nehovorím, že každodenné Activity a Scrabble ma baví."Dodám s pravdepodobne smutne vyzerajúcim úsmevom na perách.
,,Tak urobme niečo spolu. Niečo väčšie ako darovať peniaze. Pomôžme dobrej veci...ja neviem môžeme usporiadať živý koncert, kde budú ľudia darovať peniaze, takže potom budú mať aj dobre na duši z hudby aj z pomoci..."Navrhne.
,,Harry? Si v pohode? Nemáš horúčku?" Skontrolujem ho na čele so skrytým úškrnom v tvári.
,,Nie sme otvorený pár a odmietam s tebou spievať na online koncerte. Dvaja ľudia na svete vedia, že spievam a jedným si ty, takže nie. Na to som príliš hanblivá. Ale ty by si sa konečne raz venovať svojim fanúšikom a ozvať sa im nejakým spôsobom. Aby vedeli, že si živý...panebože veď ja už hovorím ako Jeff. A ja tak nechcem hovoriť. Znela som ako Jeffrey?" Otravná myšlienka mi víri v hlave.
,,Hailey, nehnevaj sa, ale karanténa ti lezie na mozog,"poznamená až príliš úprimne.
,,Myslíš? Myslíš, Harold Styles?" Nadvihnem obočie najvyššie ako sa dá a nakloním sa po krátky bozk. Harry mi blízkosť opätuje, no to ho zastavím.
,,Vážne som šibnutá?" Reaguje pretočením očí.
,,Tak trochu," mykne hlavou a škrčí nos blízko očí v znaku odhadu.
,,Ooooh*prekvapenie*, som na pochybách či sa mám uraziť alebo nie."
,,Tak povieš mi konečne o čom je tá kniha?" Samozrejme, že nie.
,,Prečítaj si ju a dozvieš sa."
,,Milá si."
,,Harry, láska, ja vždy,"nakloním sa po ten bozk, žmurknem naňho a usalaším sa ku knihe.

,,Mamina sa ti ozvala?" Znova.
,,Harry, už sme to rozoberali. Nechcem aby to vedela. A ty si nemal právo jej to nijakým spôsobom spomínať."
,,Je to tvoja mama! Keď to nechceš nahlásiť na polícii, tak to preboha aspoň povedz svojej mame! Viem, že nemám nijaké právo jej to povedať, a viem, že by ťa to bolelo, ale predstav si ako by sa ti potom uľavilo. A koľkým dievčatám a ženám by si mohla pomôcť! Keď to nechceš urobiť pre seba, urob to pre ne!"
,,Nechcem! Nemáš právo mi dohovárať! Vieš si predstaviť aké ťažké by to bolo, keby som sa postavila pred ňu a povedala: ,Mike ma zneužil keď som mala 14. Neskoro, že? Prepáč, nechcela som ti ničiť životné šťastie.'
Toto chceš po mne? Po toľkých rokoch?
Neprajem si, aby si to znova spomínal. Je to minulosť. Veľa žien zažilo násilie. Fakt, že by som to medializovala by aj tak nikomu nepomohol!" Vykričím mu do tváre.
V hĺbke duše som vedela, že to je veľká hovadina, ale nemala som na výber.
Neposlušné slzy sa mi kotúľali na lícach a Harryho vystrašený výraz ich zrovna nepotlačoval. Práve naopak. Čím dlhšie na mňa hľadel, tým väčšmi sa jeho tvár menila na rozhorčenú a mne to pridávalo na hneve.

,,Bude to otrepané, čo teraz poviem, ale nespoznávam ťa. Osoba, ktorú som spoznal pred polrokom sa chovala inak. Správala k ľuďom inak,"povedal znechutene.
,,Tak to ti gratulujem. Už je ti známy dôvod všetkých mojich stroskotaných vzťahov." Cítim sa ako opitý človek, ktorý nie je v zrovna nálade na vtipkovanie.

,,Odkedy sme sa vrátili od mojej mamy, si odmeraná. Už sa ti znechutil ten nudný život so mnou? Potrebuješ ma vymeniť?"(lol toto je zlé a to som to ani v pláne nemala...nejak samo sa to píše)
Výraz v tvári mi okamžite skamenie. Práve navrhol rozchod? Kurva, znova som to pokašľala.
Vlastne nie. Povedal strašné slová. Ja som nič neurobila.

,,Ako sa opovažuješ? Len aby si vedel, Anne ma varovala. Nie pred tebou. Vskutku to myslela proti mne samotnej. Vraj ti nemám zlomiť srdce. Aj keď, nie som si istá, či potom všetkom, čo si povedal, ešte nejaké máš."
Cítim každý nádych a výdych v izbe. Každý úder srdca mi zaduní v hlave. Naozaj som to povedala?

,,Počkaj, počkaj, čo? Moja mama ťa chcela odo mňa odohnať? A ty si ju počúvla? Ako sa vôbec...? To je neuveriteľné," poznamená úplne zmätený.
,,Samozrejme, ak to cítiš na rozchod, nebudem ti stáť v ceste." Dodá.
Zbadám slzy, ktoré sa mu lesknú v jeho zelených očiach a spozorniem.
Rozchod? Bože. Len to nie. Som tak zmätená. Nemôže to byť pravda. Človek, u ktorého mám pocit, že som našla lásku svojho života, východ a západ Slnka v mojom svete, mi navrhuje rozchod?
Hlasno zavzlykám a rozutekám sa do kúpeľne.

Nezabíjajte ma, prosím! Vôbec neviem čo som to urobila! Táto kapitola nemala tak dopadnúť, ale nejak dopadla😅😬
Každopádne, ospravedlňujem sa za všetky vaše vystrašené tváre!
Na začiatku kapitoly som dala menší spoiler ku knihe od Richarda Brautigana In Watermelon Sugar, ak neviete súvislosti medzi touto knihou a Harryho pesničkou, kľudne mi napíšte správu na môj wattpad profil alebo na môj instragramový wattpad účet- @shessoauddie a veľmi rada vám všetko vysvetlím.
Mám ďalšiu novinku, ktorú mám vymyslenú od začiatku tohto príbehu, iba som ju chcela chvíľku držať v tajnosti, bude aj pokračovanie tejto poviedky, chcela by som podobný názov s lights, možno Shining Lights? Ale ak máte hocijaké nápady, kľudne mi sem píšte, rada si pozriem a zvážim!
Ďalšou novinkou(teda skôr víziou😁) je, že by som kapitoly vydávala každý druhý deň a tým pádom prvú časť dokončila toto leto. Dúfam, že sa pošťastí a aj, že vám bude páčiť koniec!
Ďalšia kapitola(postnem dnes) bude menší oznam, alebo vysvetlenie, ktoré si PROSÍM prečítajte!!! Ďakujem❤️❤️
Lúčim sa zatiaľ s vami,

Lynh

UNDER THE SPOTLIGHTS | H.S. |Where stories live. Discover now