7.kapitola

179 13 0
                                    



Spomienka
Cítim ako mi Mike prechádza prstami po pokožke. Strasiem sa.
,,Shhhh,"povie mi. Dlaňami mi pomaly prejde z ramena cez pás na boky. Strhnem sa.
,,Mike, nechaj ma,"zašepkám trasľavým hlasom, ,,Mike, prosím."
,,Ticho,"dopovie a druhou rukou mi zviera rameno, až to bolí. Prudkým pohybom si ma pretočí tvárou a chytá lem nohavičiek. Začnem kričať o pomoc ako zmyslov zbavená, no keďže sme sami doma, nikto mi nepríde na pomoc.

Strhnem sa. Prudkými nádychmi a výdychmi sa snažím predýchať nočnú moru.
,,Shhhhh, Hail, som tu. Už je všetko dobré,"začne ma upokojovať Harry a pobozká na odhalený krk.
,,V pohode? Nechceš sa o tom porozprávať?" Spýta sa ma.
,,Nie, poďme spať,"zašepkám a ľahnem si späť do predchádzajúcej polohy. Harry ma objíme a pritiahne väčšmi
k sebe. O chvíľu počujem, ako pokojne odfukuje. Ja viem, že oka už nezažmúrim. Čo už, veď je skoro 6 ráno. Cítim, že od prudkého predýchavania mi vyschlo v hrdle. Verte, či nie, ale Harryho zobudí naozaj máločo, respektíve málokto. Snažím sa vymotať z jeho objatia a premýšľam nad spomienkou. V poslednom čase sa mi vybavuje stále častejšie a častejšie. Pamätám si tú noc úplne do detialu, aj keď to bolo pred 9 rokmi. Pri zmienke sa mi do očí votrú slzy. Pomalým nastupovaním na špičky som prešla zo spálne do kuchyne. S Harrym sme spolu niečo cez týždeň a dnes som u neho prespala v jeho apartmáne. Nepoznám to tu ešte dobre, takže sa snažím orientovať podľa môjho nočného videnia. Na začiatku sa mi to hneď nepodarí, keďže narazím do steny. Na druhý pokus sa však dostanem ku kuchynskej linke. Kým nájdem pohár, otvorím asi milión rôznych skriniek a poličiek. Nalejem si z točky do pohára vodu a oprem sa o linku. Studená voda sa mi pomaly rozlieva po hrdle. Cítim, ako mi hasí smäd a chuť vyvrátiť celú večeru do drezu. Po chvíli pozorovania luxusu, mi to už príde fádne, tak prejdem k obrovským oknám cez celú výšku apartmánu. Pozorujem rušný život Brooklynu a aj celého New Yorku. Strasiem sa, keď si uvedomím, že mám na sebe len Harryho obrovské tričko a naozaj extrémne malý, no rajcovný kus nohavičiek. Vzhľadom na moju výšku mi však tričko siaha tak maximálne do polovice zadku. Dostanem šialený nápad, no krídlo týčiace sa medzi kuchyňou a obývačkou, je pre mňa jedinou možnou formou ukľudnenia. Položím pohár na krídlo a pomaly si sadnem na studené lakované drevo stoličky za piánom. Zdvihnem ochranný kryt(poznám. autorky: neviem ako sa volá to drevo, ktoré zakrýva klávesy) a cítim ako mi ochabávajú studené prsty.

Položím ich na klávesy a začnem hrať doprevádzajúce akordy sklady If I could fly, čo najtichšie. Pridám slabým hláskom slová piesne a cítim, ako sa mi rozlieva teplo po celej dĺžke tela. Skladba má pre mňa upokojujúci účinok, takže môžem premýšľať nad tou nocou bez toho, aby som sa hneď rozplakala. Začnem hrať refrén, moju najobľúbenejšiu časť piesne.

For your eyes only
I'll show you my heart
For when you're lonely
and forget who you are

Strhnem sa, keď začujem Harryho chrapľavý hlas spievajúci refrén zarovno mnou. Už bol pri mne zjavne dosť blízko, keďže ma v rýchlosti objal za pás a hlavu si položil na moje rameno.
,,Nevedel som, že vieš hrať,"zašepká mi úsmevom na perách a vlepí mi pusu.
,,Tak trochu,"odpoviem mu a doplním sa, ,,prepáč, zobudila som ťa."
,,Nie, zobudil som sa na pocit smädu a to, že nie si pri mne."
,,A ty vieš hrať?" Spýtam sa ho a on mi na to záporne pokrúti hlavou.
,,Som hudobník, takže krídlo musí byť,"povie a ja sa zasmejem.
,,Skôr by som povedala, že si zazobanec,"poviem a v tej chvíli viem, že toto si ešte vyžeriem.
,,Čo si to povedala?" Spýta sa pobavene a nadvihne obočie. Chce niečo dopovedať, no to som sa už vymanila z jeho objatia a začala utekať k ostrovčeku.

Hi guys!!! Vitajte pri novej časti. Dúfam, že sa páčila💖

Lynh

UNDER THE SPOTLIGHTS | H.S. |حيث تعيش القصص. اكتشف الآن