022. Inspiraatio hukassa ?

416 21 2
                                    

Oletko koskaan ollut sellaisessa tilanteessa, jossa keskustelet ystäviesi kanssa, mieleesi juolahtaa jotain jonka tahdot sanoa, mutta yks kaks unohdatkin mitä olit sanomassa. Se oli juuri siinä, aivan kielellä, mutta sitten se katosi. Sen idea on jättänyt jälkensä. Se tuntuu sumuiselta ja kaukaiselta. Mutta se on kuitenkin niin läsnä, että tunnet sen ihollasi. Todella, todella turhauttava tunne. Olla pystymättä luomaan ajatukset teoiksi. Tämä sama tunne on silloin läsnä kun sinulla on halu kirjoittaa. Se himo kirjoittaa on edessäsi. Toivosi, aikomuksesi ja se poreileva tarina on elossa, mutta himon muuttaminen ajatuksista tekstin muotoon tietokoneelle on jostain kumman syystä estetty.

Millä tavalla minun kannattaisi kirjoittaa? Mistä aloitan? Mihin kulkea, kun olen aloittanut? Nämä ovat ne yleisimmät kysymykset, jotka pitävät sen kykymme hypätä toimintaan todella kaukaisena. Sen aloittamisen itseltämme ulottumattomissa.

Pato halun ja tekemisen välillä // Ei vain mikä tahansa tapa kirjoittaa, vaan nostamalla vain kynän ja antamalla itselleen luvan kirjoittaa mitä vain mieleen juolahtaa. Päästä irti siitä kirjoittamisen tajuamisesta. Siitä, mitä tahdot kirjoittaa. Vähän samalla tavalla kuin silloin kun unohdat mitä olit juuri sanomassa - et sinä muista sitä asiaa yrittäessäsi muistaa. Mieluummin muistelet sitä kun et yrittänyt vastata käytävään keskusteluun. Muistelet, mitä olit tekemässä sillä hetkellä. Mitä sanottiin, että sinulle tuli tämä asia mieleen.

Tämä on se hetki jolloin ideat syntyvät. Tämä on se milloin ne kimmeltävät ideat hyppäävät ajatuksiimme. Kirjoita löytääksesi, mitä kirjoittaminen tarkoittaa. Kirjoita löytääksesi selkeyttä. Kirjoita löytääksesi oikean suunnan, totuuden ja ennen kaikkea tarkoituksen. Kirjoita paljastaaksesi, mitä aikaisemmin oli jo sydämessäsi. Silloin pato murtuu ja teksti virtaa ulos sinusta virtaavan joen lailla.

Tiedottomuus muuttuu varmuudeksi // Sekalaiset ajatukset. Täysin erillaiset ideat kiedottuna yhteen. Nämä ovat niitä ideoita jotka johtavat läpimurtoihin. Vapauta se, mikä on aivan kielesi kärjellä. Kirjoita kaikki mitä on mielessäsi. Vapauta ajatuksesi. Kirjoittaminen ilman ajattelua antaa sinulle oikean suunnan. Se antaa potkun omalle rohkeudellesi suunnata kohti sitä mihin tarinasi on matkalla.

Luota siihen, kun aloitat ideat tulevat luoksesi // Kun aloitat kirjoittamisen lähdet silloin itsekin matkalle johonkin tuntemattomaan, mutta samalla myös johonkin joka tuntuu jollain tasolla oikealta. 

Itseluottamus tulee aloittamisesta.


KIRJAILIJAKSI - miten luoda omia kertomuksia 101Where stories live. Discover now