010. Miten tappaa hahmo?

731 49 1
                                    

En tiedä sinusta, mutta itse olen todella suuri "Game of Thrones" fani ja osa siitä kuuluu melkeinpä täydellisille hahmoille. Heitä ei voinut olla rakastamatta ja vihaamatta. Itse tarinan kulku oli aina täydellistä ja todellakin sellaista kuin oikeassa elämässä - sitä ei koskaan tiennyt kuka kuolee ja missä jaksossa. Mitään ei osannut arvata, sillä Martin osaa kirjottaa. 

Kahdeksas kausi oli vain täysi pettymys.

Kuolema on sellainen asia, joka kuuluu meidän jokaiseen elämään ja vaikka itse hiukan kammoksun aihetta ja en tahdo lempihahmojeni kuolevan missään sarjassa, kirjassa tai edes omissa teoksissani, joskus se on vain pakko tehdä. Mutta mikä on hyvä syy hahmon kuolemalle? Tässä osassa annan muutaman ehdotuksen, milloin tappaa hahmo.

Hyvä syy tappaa hahmo;

Se antaa juonelle uuden suunnan - kuten Game of Thrones:ssa Joffree

Se täyttää tuhoon tuomitun hahmon henkilökohtaisen tavoitteen - kuten Obi-Wan Episode IV

Se motivoi muita tarinan hahmoja - kuten Ben -setä hämähäkkimiehessä

Se on sopiva korvaus hahmon teoille, jotka hän on toteuttanut - kuten Heathcliff novellissa Wuthering Heights

Se empatisoi tarinan tunnelmaa - kuten jokainen elokuvassa The Flowers of War

Se luo realismia tarinan sisäisessä maailmassa - kuten Game of Thrones sarja tai The Great Escape elokuva

Se poistaa epäolennaisen hahmon - melkeinpä kuka tahansa sivuhahmo.

Huono syy tappaa hahmo;

Järkyttääkseen lukijoita vain sen vuoksi, että voisi luoda tuon tunteen - järkytyksellä ei ole mitään arvoa ilman että kuolemisella olisi jotain... noh, arvoa. Kuitenkaan jokainen kirjailija ei ole Alfred Hitchcock ja jokainen teos ei ole Psycho

Luodakseen surua, vain luodakseen surua - hyvinkin vanha sanonta menee; "Jos he itkevät, he ostavat." Mutta lukijat eivät koskaan arvosta sitä, että heitä ns. "kidutetaan" ilman mitään hyvää syytä.

Epäolennaisen hahmon poistaminen - kyllä tämä on myös hyvä syy, mutta ennen kuin teet asiasta mustaa valkoiselle tupla tarkista! Jos hahmo on oikeasti epäolennainen ensin varmista, että hän oikeasti kuuluu tarinaan.

KIRJAILIJAKSI - miten luoda omia kertomuksia 101Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum