Starosti

489 27 0
                                    


„Jak se cítíš, Magdaléno?" Zeptala se Feris, která se o ni starala již třetí den. „Už o dost lépe, ale potřebovala bych trochu pohybu." Odpověděla Magdaléna, Feris, která se na ni pousmála. „Co myslíš, Charlott?" Zeptala se mně Feris které jsem pomáhala se starat o Magdalénu. Magdaléna se mi upřímně omluvila za své chování a začaly jsme se spolu bavit. „No, inu, záda se léčí dobře a malá procházka by neuškodila, jelikož se mohou objevit proleženiny." Řekla jsem starostlivě a Feris přikývla. „Je vidět, že ses něčemu přiučila." Konstatovala Feris a šla postavit kotlík na stůl, aby nalela do hrnečků čaj z lesních plodů. Dva hrnky postavila na stůl a třetí donesla Magdaléně, aby se napila.

„Proč je tu takový menší zmatek?" Zeptala jsem se Feris, jelikož jsem si všimla, že venku ržou koně a muži něco na sebe občas zavolají. „Dnes projíždí kupec z jihu lesem. Je to jedna z mála příležitostí, dostat nějaké zásoby. A taky příležitost, kdy může Lambert ukázat Conneillovi, že bude jednou schopný vůdce." Odpověděla mi Feris se založenýma rukama na hrudi a netvářila se nijak nadšeně. „Tak proto jsem ještě dnes nenarazila na Alexe." Konstatovala jsem.

„Už od brzkého rána je v lese a až přijde zvěd se zprávou, že se kupec blíží s jeho doprovodem, shromáždí se vybraní muži na předem domluveném místě na stezce a zaútočí." Řekla Feris docela sklesle. Udiveně jsem se na ni podívala. „Neberte si to osobně, ale od té doby, co jste tady, je těžké se dostat do města a zase z něj. Když jsem tam byla pro zprávy do hostince, u brány byla zvýšená stráž. Měla jsem štěstí. Vysvětlila mi Feris.

„Do hostince?" Zeptala jsem se docela udiveně. „Ano, hostinský je velmi upovídaný a ví všechno možné o všech, co žijí ve městě." Vysvětlovala Feris dál. „Myslela jsem, že chodíte pro zprávy ke špehům na zámek." Konstatovala jsem. Feris zavrtěla hlavou.

Na dveřích se ozvalo zaklepání, a když Feris vyzvala osobu dovnitř, přišla Ambr s pevným výrazem ve tváři a vešla do chatky. Zavřela za sebou dveře a na nás všechny se podívala.

„Přepadení se ruší, dva zvědové, kteří byli v lese, se nevrátili. To znamená, že je chytli." Řekla co nejklidnějším hlasem Amber, ale bylo poznat, že se ji lehce třese hlas. „ Kteří zvědové se nevrátili?" Zeptala jsem se klidným hlasem, Ambr. „Alex a Jan. Ti dva měli být na začátku lesa, ale Mark mi říkal, že mu Alex stihl říct o přijíždějícím kupci." Řekla Ambr s roztřeseným hlasem. Podívala jsem se na Feris, která zbledla jako stěna a měla zatnuté ruce v pěsti.

Jestli měla Feris špatný pocit ze zrušeného přepadení, tak tahle zpráva ji ještě víc musela potvrdit její mínění.

Dala jsem Feris ruku na rameno a trochu jsem ho stiskla. Feris se na mně pousmála, ale pousmání bylo falešné.

„Ať při nich stojí všichni svatí." Řekla jsem a pokřižovala jsem se. Napodobily mně i ostatní v místnosti. Nastalo ticho, během kterého Feris odešla se zašpiněnými obvazy ven, aby je vyčistila. Magdaléna popíjela čaj, který mi pak podala, abych ho odložila na stůl. Kývla jsem na Ambr a vyšly jsme spolu z chatky, abychom si urovnaly myšlenky.

Charlott Mirqestri - V NejistotěWhere stories live. Discover now