LXXIII

39 7 0
                                    

Nechápu, co se to děje.
Dneska ,kolem šesté večer, mi napsal Kenny. To je snad podruhé, co mi napsal, takže údiv byl na místě. Oznámil mi, že mám přijít za hodinu do Tweekovy kavárny.
Co to má znamenat? pomyslel jsem si. Je to jeden z jeho blbejch fórů anebo to myslí vážně? Každopádně mě zajímalo, co chystá, a tak jsem co nejdříve vyrazil.
Stál jsem před kavárnou, naštěstí se ještě svítilo. Vešel jsem dovnitř a nemohl jsem věřit svým očím.
Na docela málem prostoru se pohybovalo asi třicet, možná víc, lidí. Všechna místa byla obsazena, někteří stáli u baru a zahlédl jsem i pár lidí, kteří seděli na zemi nebo se s někým jiným dělili o jednu židli. Nejdivnější na tom bylo, že jsem všechny dobře znal.
Třeba u největšího stolu sedělo asi deset lidí. Hned jsem každého poznal. V čele stolu seděl Kyle. Právě si upravoval ušanku na hlavě a říkal něco ospalému Stanovi, který seděl napravo od něj. Bohužel jsem přes ten randál nic neslyšel. Nalevo od Kyla zabíral místo Cartman, který se založenýma rukama na prsou a otráveným výrazem si povídal s Clydem, který byl naproti. Vedle Clyda zas seděl Token , který stejně jako Kevin, co divoce hrál na svém Nintendu, nevěnoval se okolnímu světu pozornost. Místo toho si četl obrovskou bichli, která bezesporu měla svá nejlepší léta za sebou. Za stolem seděl i Jimmy a vedle něj byl Timmy na vozíku. Nejpodivnější na tom bylo, že mezi mými kamarády seděla i malá Karen, nejlepší kamarádka mojí sestry. Přesněji seděla na rohu stolu mezi Kylem a Cartmanem. Kluci jí viditelně nevěnovali pozornost.
Kromě nich, skupině holek a toho pána/dřevorubce a paní z květinářství, seděly vzadu dvě postavy. Jejich obličej mi připadal povědomý ale neznal jsem je. První z nich byla starší paní, která ale byla určitě mladší než paní květinářka. Vlasy měla výrazně červené a sahaly jí přibližně do půli zad. Tmavě modré oči měla malé a nevýrazné, zato její špičatý nos bych nepřehlédl. Ten nos mi někoho připomínal ale nevěděl jsem koho. Vedle ní seděl někdo, kdo by mohl být její syn. Byl o dost vyšší než ona a taky měl, narozdíl od ní, světle hnědé vlasy. Vypadal starší než já a taky mi někoho připomínal. Pořád při mluvení gestikuloval rukama. Vtom jsem si vzpomněl. To musí být Kennyho matka a jeho starší bratr. Ale co tu dělají?
Tweek stál za barem a utíral bílý hrnek. Přistoupil jsem k baru. "Ahoj, zlatíčko," řekl jsem. Tweek se polekal a upustil hrníček na zem. Ten se z hlasitou ránou rozbil o zem. "A-ahoj, Craigu," řekl vylekaně. Celý se v tváři červenal. Hned se otočil a zmizel ve skladě, poté se vrátil s dlouhým smetákem a plastovou lopatkou. "Co se děje?" zeptal jsem se klidným hlasem. "Nevím-ah!" odpověděl a přitom zametal střepy," všichni říkali, že je poz-zval Kenny."
To znamená, že je všechny pozval Kenny? Co se to tu sakra děje?
Najednou všichni ztichli, do kavárny vešel další člověk. Všichni se podívali směrem ke dveřím. V nich stál tvůrce toho všeho. Kenny. Ale nebyl sám. Celou dobu držel bledou ruku..... Butterse?
Á, někdo tady vyjde s pravdou ven, pomyslel jsem si.

Sunflowers (Bunny SP)✔️Where stories live. Discover now