-part 36-

8.2K 546 10
                                    

Jelikož jste naprosto úžasní a nejlepšejší, máte tu další kapitolu věnovanou osobě, která byla nejblíže k uhodnutí děje dalších dílů!!! :D

Mimo jiné bych ještě chtěla poděkovat natys1234, která má na pokračování povídky obrovskou zásluhu, aniž by o tom věděla :D

"Říkala jsem bezva nápad? Beru to zpátky!" Křikla jsem, snažící se překřičet až příliš hlasitou hudbu, která otřásala celým klubem. "Souhlasím, tohle byl příšerný nápad!" Přikývl Zayn a zaplatil za naše nedopité drinky. "Navrhuji KFC a noc strávenou u klišé romantických filmů s nudnou zápletkou a předvídatelným koncem." Navrhl. "Horší než tohle to být nemůže." Kývla jsem na souhlas a následovala Zayna záplavou vlnících se těl k východu z klubu. 

S kyblíkem extra pálivých křidýlek jsme se rozvalovaly na kožené pohovce a obklopení balíčky z KFC upřeně sledovaly první díl Twilight ságy, jejíchž všech pět dílů jsme se rozhodly shlédnout za jedinou noc. "Ty a Perrie, jak jste spolu dlouho?" Zajímala jsem, bojující s otvíráním papírového boxu s hranolkami. "Přes dva roky." Obdivně jsem hvízdla. "Páni, to je úžasný." Věnovala jsem mu povzbudivý úsměv. Když je někdo spolu takhle dlouho, jaká je pravděpodobnost, že se jejich vztah rozpadne? "Bylo to úžasný." Opravil mě. "Teď to stojí za nic." Povzdechl a sáhl po kelímku s Coca-colou. "Jsi šťastný?" Pohlédl na mě a nadzvedl obočí. "Proč se ptáš?" Pokrčila jsem rameny a opětovala jeho pohled. "Nevím, já jen..." Sklopila jsem pohled a raději se vrátila k sledováním Edwarda, odhalujícího Belle své pravé, krvežíznivé já. "...to je jedno, nech to být." Zamumlala jsem. Nenechal. "Jak jsi přišla na to, že bych snad nebyl šťastný?" Povzdechla jsem a nacpala si do pusy několik hranolek, abych tak oddálila svoji požadovanou odpověď. "Nevím, jen mám pocit, že jsi jiný víš? Když si vzpomenu na rána strávená na terasa a porovnám je s přítomností, je to rozdíl. Dřív jsi se pořád usmíval a doslova zářil štěstím jako vánoční stromeček. Byl jsi tajemný a ponořený do sebe, ale Zaynovským způsobem víš? Prostě to k tobě patřilo, teď jsi ale tajemný, uzavřený a smutný. Tedy, myslím si to." Pokrčila jsem rameny a doufala v to, že jsem se ho nijak nedotkla.  

Jeho mlčení mě dohánělo k šílenství, už jsem se chtěla začít omlouvat, že se šťourám ve věcech, do kterých mi nic není, ale předběhl mě. 

"Dřív bylo všechno snadné víš? Byl jsem bláznivě zamilovaný a věřil v to, že jsem našel tu pravou a možná ano, možná jsem ji i skutečně našel, ale změnila se, my oba se změnily a rozhodně ne k lepšímu. Není to jen čas, který na sebe téměř nemáme, ale i způsob, jakým spolu mluvíme, jak se chováme. Něco jakoby chybělo." Pronesl zamyšleně. "Co ty a Liam?" Změnil raději téma, což jsem plně chápala, ale zrovna dvakrát příjemné mi to nebylo.  

"Nevím. Občas se hádáme, ale to k tomu patří, ne?" Ujišťovala jsem se a odpovědí mi bylo Zaynovo přikývnutí. "Vždycky jsme to dokázali vyřešit, omluvit se, uznat chyby, jenže bohužel platí to, že odpouštíš, ale nezapomínáš. Vím, že je to náročné, vím, že jsme s Liamem oba zaneprázdnění a že se snažíme nezklamat fanoušky a tak dále. Já to všechno chápu, ale mrzí mě, že si jen tak odjel a nic mi neřekl. Nemluvila jsem s ním už týden, slíbil že zavolá, ale nezavolal. Netuším proč, proč to udělal? Co se stalo?" Bravurně se mi dařilo zadržovat pláč, ale uvnitř jsem plakala jako malá holčina s rozbitým kolenem s tím rozdílem, že já měla rozbité srdce. Sžíraly mě pochybnosti, snad i žárlivost, má snad Liam jinou? Ne, to by neudělal.  

"Jste krásný pár. Liam za tebe dlouho bojoval, jsi jeho princezna. Vy to zvládnete, určitě. Turné bylo dlouhé, chce si jen odpočinout, vypnout, odehrát těch pár posledních koncertů a vrátit se k tobě." Ujišťoval mě Zayn, ale nezněl moc přesvědčivě, což mu také vzápětí došlo. "Nedělej si starosti." Zkusil to znovu. "Nebudu." Slíbila jsem a opravdu se snažila, ale neúspěšně.  

"Vybral bych si Jacoba." Zahuhlal Zayn s plnou pusou. "Proč?" Zatvářila jsem se nechápavě. "Ty snad ne?" Povytáhl obočí a zašklebil se. "Ne." Zavrtěla jsem hlavou. "Nechtěla bych chodit se psem." Pokrčila jsem rameny. "Fajn, dobře, ale co takhle, ber je jen jako ty herce, hrající své role, koho by sis vybrala?" "Tenhle rozhovor se mi nelíbí." Namítla jsem a byla obdarována jemným šťouchancem do žeber. "No tááák!" Pobídl mě Zayn a já mu nakonec vyhověla. "Dobře, souhlasím s tebou, vybrala bych so Taylora Lautnera." Odpověděla jsem neochotně. "Proč?" Protočila jsem oči a nasadila otrávený výraz. "Co já vím? Je namakaný, vysoký, tváří se děsně nebezpečně a je to takový ten temný typ. Je sexy." Dokončila jsem obhajobu své volby. "Temný, tím narážíš na barvu jeho kůže?" Chytl se toho okamžitě Zayn. "Ne, možná..." Připustila jsem. "Považuješ i mě za sexy tajemného, nebezpečně vyhlížejícího muže?" Vyprskla jsem smíchy. "Co prosím? Muže?!" Zatvářil uraženě a dotčeně zároveň, když mu došlo, na co narážím. "Chtěl jsi říct klučinu, hm?" Opravila jsem ho. "Hele, nech si to ano?" Zamručel.  

"Ano." Prolomila jsem několika minutové mlčení, které mezi námi zavládlo. Překvapeně vzhlédl od obrazovky televize. "Co ano?" "Rozhodně tě považuji za sexy a nebezpečně vyhlížejícího muže." Potvrdila jsem a byla obdarována zářivým úsměvem. "Díky, ale Liamovi to radši neříkej, je od přírody žárlivka." Mrkl na mě a jak se později ukázalo, Liam nebyl jen žárlivka, ale ten nejžárlivější a nejvíce majetnický kluk pod sluncem.   

Noc jsme se Zaynem strávili na gauči. Usnuli jsme při sledování posledního dílu Twilight v poloze, která se rozhodně nedala označit za pohodlnou. Probudila jsem se až krátce před polednem a to jen díky studenému vzduchu, který se mi vkrádal pod kůži. Otřásla jsem se zimou a zamžourala do pochmurného šera, ve kterém se i přes onu skutečnost, že bylo téměř půl jedenácté ráno, byt utápěl. Dveře na terasu byly otevřené, kvůli čemuž se chlad dostal dovnitř. Protáhla jsem si ztuhlé, bolavé končetiny a nemotorně se vyhrabala na nohy, mířící na terasu.  

"Kohopak to tu vidím porušovat Liamovo pravidlo?" Ušklíbla jsem se a zády se opřela o zábradlí vedle Zayna. Zacukaly mu koutky a letmo na mě pohlédl. "Pokud vím, Liam tady není, což znamená, že žádné z jeho pravidel momentálně neplatí." Pokrčil rameny a nasadil vychytralý škleb. "Když už jsme u toho, kde jsou vůbec kluci?" "Harry zůstal v Sydney, vrátí se do dvou dnů. Niall jel za rodinou, Louis je s El a Liam..." Zarazila jsem ho. "Liama už sem prosím raději netahej." Přikývl. "Jak si přeješ." Načež ke mně natáhl ruku s krabičkou cigaret. Můj pohled mu dával jasně vědět, že se k němu nehodlám přidat, ale nevzdával se. "No tak, já tě neprásknu." Slíbil. "O to nejde, jen jsem to Liamovi slíbila víš? Vždyť víš, že to nemá rád." Protočil oči. "Mám ti připomínat, že si jen tak odjel, aniž by ti něco řekl a už týden se ti neozval?" Zatvářila jsem se nad míru otráveně. "A to se mu mám pomstít tím, že si zakouřím?" Povytáhla jsem pochybovačně obočí. "Byl by to dobrý začátek." Kývl Zayn. "Tak fajn." Rezignovala jsem a natáhla ruku po cigaretě. 

Next Door |One Direction cz|Where stories live. Discover now