Jacen v největším průšvihu

189 11 0
                                    

(Jacen v průšvihu part 3 😁😄 To už jsem mohla udělat samostatnou trilogii Jacen v průšvihu, ne? 😅😆😁)

Ezra řekl: "Běž."

Co měl Jacen dělat?

Než nad tím přemýšlet ... utekl.

Po půl minutě se však zastavil.

Ne, ne ... ne! Tohle ne! Dobře zná, máma mu to vyprávěla, jak jeho otec ztratil mistryni. Bylo to na konci klonových válek. Právě po boku klonů dobojovali jednu z bitev a tak jen odpočívali a bavili se.

Jenže zrovna v tu chvíli byl vyhlášen Rozkaz 66.

//Poznámka autorky: četla jsem ten komiks. Komiks o Kananovi a jeho dětství a přesně tahle část tam byla. Takže ať víte ... ve spoustě věcech v tomhle příběhu se snažím dodržovat, co už napsané je. A ten komiks ... doporučuju😆. Ale už nevím, jak se to jmenovalo. Kanan, the last padawan, nebo tak nějak.//

Klony na oba dva zaútočily. Kanan byl v té době ještě malý, mohlo mu být tak deset let a po boku své mistryně se snažil ubránit tomu útoku. Přežít. Ale mezi klony byli i jeho přátelé, před chvílí se spolu bavili ...

Pak Kananovi jeho mistryně řekla "Běž." Byl zvyklý ji poslouchat. "Budu hned za tebou." Křičela ještě.

To bylo poprvé, co mu lhala.

A také naposledy.

A Jacen neudělá tu stejnou chybu!

I kdyby mu hrozilo, že se už k mámě nikdy nevrátí ... on Ezru neopustí. Ne teď.

Otočil se na patě a běžel zpátky.

Nepřemýšlel nad tím, jestli to bylo dobré, nebo špatné rozhodnutí, jestli toho nebude litovat. Jen by ho to zpomalilo a pochybám se chtěl taky vyvarovat.

"... jsi nikdo." Zaslechl Jacen konec věty, kterou vyřkl arkanianský muž.

Ezra leží na zemi. Ale dýchá. Jeho světelný meč mu však vypadl z ruky a nemá se čím bránit. Jen čeká, co se stane. Došly mu síly.

Jacen chtěl využít toho, že si ho Arki (arkanian) ještě nevšiml a pomocí Síly přitáhl Ezrův meč k sobě. Překvapilo ho, že se mu to pvedlo, ale na údiv nebyl čas.

Pevně ho chytil ... a právě včas, protože červený meč se mu ocitl nebezpečně blízko obličeje.

Teď cítil, jak mocné tyhle předměty jsou. Co všechno dokážou. Ale tady přece nejde jen o moc. Jde i o sílu.

"Tenhle souboj nemůžeš vyhrát, škvrně. Možná příště."

Arki se napřáhl a zaútočil znova, tentokrát pevněji a silněji.

"Nebo už žádné příště nebude." Usmál se.

Jacen věděl, že to přijde, netušil, co má dělat ... ale nebál se. Nezavřel oči. Upíral svůj pohled na Arkiho, ten na chvíli znervózněl. Ale jen na chvíli.

Ezra
Hned, co jsem otevřel oči, uviděl jsem rudé světlo. Musel jsem se nadechnout, abych znova neomdlel, ale pak jsem uviděl i Jacena, jak v ruce drží můj světelný meč. Rychle mi došlo, co se stalo a co se ten arkanian chystá udělat!

"Ne!"

Ale křikem ho nezastavím.

Co nejrychleji jsem se zvedl a ještě než se červená čepel dotkla mého malého padawana, natáhl jsem obě ruce před sebe, na arkaniana, a škubl dozadu.

Proud Síly protivníka strhl a Jacen neutrpěl ani zranění.

Setřel jsem si pot z čela a druhou rukou se opřel o sloup.

"Ezro! ..." "Meč." Jacen mi ho hodil a já ho namířil arkanianovi ležícím na zemi na obličej. S radostí jsem si k sobě Sílou přitáhl i jeho meč, který mu vypadl z ruky.

"Je konec."

Jenže on se začal smát.

"Myslíš si, že jste vyhráli? Je tady stovka mých mužů, ven se nedostanete."

"Říká kdo?"

Sekl jsem jeho mečem do stropu. Pak znova. A ještě několikrát, dokud jsem necítil, že je místo dost slabé. Pak jsem naznačil Jacenovi, aby ustoupil stranou a strhl jsem strop dolů.

"Na mě jsi zapomněl." Šklebí se Arkanian.

Natahuje ruce, aby mohl kusy stropu vrhnou na mě, nebo na jacena,ale Jacen nevím kde nabral kovovou tyč a vzal s ní arkaniana po hlavě.

Arkaniana to na chvíli odrovnalo, Jacen je přece jenom ještě malý a sotva tu tyč uvedl, natož aby s ní někoho mlátil a já jsem po místnosti mezitím rozvířil prach, ať kryje náš útěk. Pak jsem chytil Jacena za ruku a druhou rukou vytáhl vysílačku. Tlusté stěny už signálu nebrání, takže se v pohodě dovolám.

"Přízrak šest - Stínu: Hodil by se odvoz. A nebojte, přízrak sedm je tu se mnou."

Oba meče jsem připnul na pásek a s Jacenem v náručí proskočil dírou na povrch. Hned jsem uslyšel zvuk přistávající lodi.

Star wars: My dark worldWhere stories live. Discover now