Ezra a Thrawn

258 17 7
                                    

Tak to vypadá, že všechny Thrawnovy plány najednou přestávají vycházet. Ale pořád si od něj držím dostatečnou vzdálenost. Kdyby náhodou vytáhl nůž.

Už se ani nesnaží tvářit nad věcí. Je na něm poznat, že dlouho nespal.
Toho jsem využil.
Vůbec se nesoustředí a než si to stihl uvědomit sílou jsem mu vyhodil všechny nože z kapes a střelnou jeho zbraň jsem zahodil daleko do chodby.

Už jsem to předtím kontroloval, více věcí u sebe nemá. Mířím na něj zbraní, kterou jsem ukradl jednomu stormtrooperovi.

"Tak aby bylo jasno, TY už na téhle lodi nevelíš."

"Tak to si nemyslím. Jsem tu jediný, kdo má tak vysokou hodnost ..."

"Ať jsi admirál, nebo voják ... tvoje hodnost je ti na nic, když už nejsi ten, kdo vládne strachu."

Použil jsem jeho styl mluvení. Konečně si uvědomil, že se nejen on učí od nás, ale i my od něj.

My. Až pak jsem si uvědomil, že žádné "my" už pro mě není. A možná nikdy nebude.

"Takže co teď uděláš, Ezro Bridgere? Zastřelíš mě?"

"Ano, teda ... ne. Byl to možná můj původní plán, ale teď jsme oba ve stejné situaci. Nemáme svoje lidi - neříkej, že někoho máš! Tvoje rozkazy už nikdo neposlouchá. Když tě nechám žít, mám větší šanci."

I když vím, jaký Thrawn je, neumím myslet jako on. Proto by se mi hodil. A vím, že on taky někoho potřebuje.

"Takže? Dohodneme se?"

Chvíli váhal, ale pak měl jasno.

"Dobrá."

Podíval jsem se na něj nedůvěřivým pohledem. Ale když teda souhlasí ...

Ruku s blástrem jsem dal dolů. Jenže na to Thrawn čekal a najednou byl pěstí těsně vedle mého obličeje. Ale zastavil se.

Vlastně to já jsem ho zastavil. Druhou ruku jsem měl připravenou, abych kdykoliv mohl použít sílu, jakmile dám zbraň dolů. Chtěl jsem jen zkusit, jak moc můžu Thrawnovi důvěřovat.

Teď se zastavil v pohybu těsně vedle mě a nebýt toho, asi bych byl v bezvědomí. Minimálně v bezvědomí. Tak to vypadá, že důvěra je na nule.

Dívá se na mě trochu překvapeně.

"Co? Myslel sis, že jen tak složím zbraň? Tak to zapomeň! Z toho už jsem vyrostl. Víš, Thrawne, když tě každý druhý člověk, co v životě potkáš, nakonec zradí, naučíš se toho o důvěře docela dost."

Thrawn sebou škube, ale já se stále soustředím a nepovoluji.

"Třeba Hondo.

Můžu mu věřit, ale jen do určité míry

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Můžu mu věřit, ale jen do určité míry. A pak Maul."
Chvíli jsem mlčel, při vzpomínce na něj. Stále mám strach ... ale on už je pryč. Je pryč, že ano?

"V něm jsem se zmýlil

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"V něm jsem se zmýlil. Pokusil se zabít mého mistra. Dvakrát. Ale neuspěl. A pak se snažil převést mě na temnou stranu síly. Málem se mu to povedlo. Ale teď je pryč."

Nasadil jsem Thrawnovi pouta. Nejsou obyčejné, přece bych ho nepodcenil! Mám teď dost času a tak jsem si s tím pohrál. Kdyby se nějak moc hýbal, nebo se je pokusil sundat, dá mu to elektrický šok.

Tyhle věci znám. Vím, jak to bolí. A nic příjemného to rozhodně není.

"A co budeš dělat teď, Ezro? Hm?"

"Přestaň se ptát. Budu improvizovat, to je to, co ty neumíš." Trošku jsem se usmál. To ho naštvalo a chtěl se vyvléct z pout, ale ty mu pustily elektřinu do těla.

"Promiň, já ti o tom neřekl?"

Jeho vraždící pohled mi říkal, ať už radši nemluvím. A tak jsem prostě šel potichu a on šel za mnou. Myslím, že by utekl, ale nenapadlo ho kam.

Já vlastně taky nevím, kam jít. Nechci ho zavést do své tajné skrýše, ale taky se mi nechce hledat nové místo. Nakonec mě však napadlo, kde bych Thrawna mohl schovat.

A co s ním vlastně budu dělat? Tak zaprvé ... budu mít konečně pod dohledem já jeho a ne on mě. A dále? Můžu zkusit spoustu věcí, třeba mu vysvětlit, proč vzniklo Povstání. Ale že pochopí tohle vzdávám už předem.

Hlavně chci zjistit, jaký doopravdy je. Lidi jako on jen tak nepotkávám. Možná bych ho mohl stovnat s Inkvizitorem, ale ... Thrawn je prostě něčím zvláštní. Už jen to, jak přistupuje k různým věcem ...

"Kam to jdeme?"

"Do části lodi, kterou ty neznáš."

"Ale já znám všechny části lodi."

"Tak ve které jsi nikdy nebyl."

Tu místnost jsem oběvil už dávno. Lidé tu nemají co dělat, protože tady se dobíjí droidi. Ale ti už jsou pár týdnů mimo provoz a tak jim snad nebude vadit, že si to tu převezmu.

Vážně, jim nic nevadí. Jediný droid, kterému něco vadí je Chopper. Tomu něco vadí neustále.

Tak, lidi, nezapomínejte na ☆ XD

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tak, lidi, nezapomínejte na ☆ XD. Chtěla bych se zaptat, jestli se vám líbí, když do textu přidávám obrázky. A taky ... jak na vás působí Thrawn? Já si myslím, že takovou postavu, jako je on, by bylo škoda nechat zemřít, ale ... uvidíme 😏.
(Já už to mám naplánované, vy uvidíte XD)

Star wars: My dark worldWhere stories live. Discover now