Capitolul 21

3.5K 336 44
                                    

            – Mi-e greu să cred  toate aceste lucruri! Le-a făcut pe sub nasul meu, fără să-mi pun vreun semn de întrebare.

       – E o femeie perversă și a știut cum să se joace cu toți, folosind slăbiciunile lor în avantajul ei. Nu mai are rost să te stresezi pentru ea. Nu merită! 

       Îmi îndepărtează șuvițele de păr de pe față și zâmbește cald, încurajându-mă să trec mai departe și să închei acest capitol urât din viața mea. Mintea îi dă dreptate, dar sufletul e rănit. De ce a făcut Violeta asta? Închid ochii și îmi  apar mici frânturi din copilăria și adolescența noastră. Când s-a produs ruptura? Ne-am împrietenit de la grădiniță, atât de mult,  încât părinții au fost nevoiți s-o facă și ei la rândul lor. La școală am continuat să fim împreună peste tot, iar spre adolescență grupul ni s-a mărit, adăugându-l și pe Radu. Nu cred să fi fost interesată de el, pe atunci nu prea se suportau, mai tot timpul înțepându-se cu tot felul de replici. Dar după spusele Ralucăi, se pare că și-a făcut un obicei să fie interesată de iubiții altora.

       – De ce nu mi-ai spus că te-a abordat de mai multe ori? deschid ochii și-l iau la întrebări pe brunetul sprijinit cu capul de cealaltă pernă și  care mă studiază cu atenție.

       – Am vrut să-ți spun, dar în acea zi nu te-am găsit acasă. Am venit la țară, ne-am certat și am uitat de ea.  Oricum, cred că ți-am dat de înțeles că nu-mi place comportamentul ei, nu? Felul ușuratic de a se manifesta se observa de la distanță și asta te-a afectat și pe tine, deși n-ai realizat. De obicei, cine se asemănă, se adună și uneori ești judecat de cei din jur și prin prisma prieteniilor pe care le afișezi.

       Asta gândea despre mine? Că aș fi ca Violeta? 

       – Dar nu te-a mișcat în niciun fel atenția ei? 

       Vreau să aflu tot. Nu vreau să fiu menajată, ca mai apoi să am parte de o suferință usturătoare. 

       – Nu. Nu este genul meu! răspunde imediat, deși mă așteptam să reflecteze puțin.

       – De ce nu? Mulți bărbați o consideră atractivă și după cum ai aflat are și succes, insist și-l întărât la discuție. 

       – O fi, dar după cum ți-am mai spus, nu e genul meu și nu i-am remarcat calitățile, răspunde calm.

       – Nicoleta nu e genul tău, nici Violeta, dar care e?  simt că mă irită într-un fel răspunsurile sale ambigue.

       – Păi, să vedem, pare să se gândească pentru o clipă. Micuță la statură, slăbuță, dar cu forme și ...ah, ce forme! arătătorul i se învârte pe sân, apoi coboară și mă ciupește ușor de fund.

       – Ce lingușitor ești! mustăcesc, uitând pentru moment de lacrimile pe care le-am vărsat în ultima oră.

       – Cu niște ochi care mă bagă în boală, o nuanță a părului greu de definit, uneori  blond, alteori cu influențe de șaten, iar de gură ce să mai spun, îmi incită fiecare simț de fiecare dată! continuă nestingherit și îmi alină suferința, cum știe doar el.

       Îl iubesc. A rezistat avansurilor nerușinate ale Violetei, iar acum îmi justifică refuzul său. A făcut-o pentru mine, iar acest lucru îmi întărește dragostea și încrederea în viitorul nostru.

       – Sunt nebun după tine, nu ți-ai dat seama până acum? N-am vrut să-mi recunosc mult timp, dar nu mă mai pot păcăli singur. În prima zi și noapte, pe care am petrecut-o împreună, am simțit ceva și am vrut mai mult. Când te-am văzut în brațele lui m-am simțit rănit și am fost impulsiv, reacționând greșit, ceea ce a dus la un an pierdut din viețile noastre, dar acum, iubita mea, vom recupera și nimeni n-o să ne mai despartă!

NOPȚIWhere stories live. Discover now