5: "Peki diğer iki sevgilin?"

26.5K 1.1K 106
                                    

Dırrr.. Dırrrt

Alarmdan önce telefonumun çalmasıyla gözlerimi yavaş yavaş açarken bir elimle de yatağımın yanındaki komidine uzandım. Arayan Ege'ydi. Hala yataktan kalkmamışken gözlerimi tekrar kapadım ve telefonu kulağıma yerleştirdim.

''Günaydın sarışınım.''

''Günaydın Ege'm''

''Saat kaç oldu. Nerdesin?''

Nerede miyim? telefonu kulağımdan çekip yarı açık gözlerimle saate baktım. Olamaz! saat 08.10'ndu ve ben birazdan başlayacak olan derse geç kalacaktım.

''Ege.. alarmı kurmayı unutmuşum!''

Telefondan bir süre ses gelmeyince kapattığından şüphe ederek telefonu tekrar kulağımdan çektim. O sırada Ege'den bir ses duyuldu..

''Tamam, sakin ol. İlk ders boşmuş zaten. Hadi aç o güzel gözlerinide kalk yataktan.''

Dedikleri rahatlamamı sağlarken, Ege'ye 10 dakika içerisinde orada olacağımı söyleyip telefonu kapattım ve dediğini yapıp yataktan ayrıldım. Bizi ayıranlar utansın sıcak, pofuduk, güzel yatağım.

Okul formamı giyip, merdivenlerden mutfağa inerken de saçlarımı gelişine topladım. Evde kimse yoktu. Babamın işte olduğunu az çok tahmin edebiliyordum. Peki ya annem?

Annemin bu saatte nereye gideceğini düşünürken buzdolabının üzerinde asılı bir not gördüm. Sekerek buzdolabının yanına gitm notu okudum.

"Umarım erkenden uyanıp okula yetişmişsindir prensesim. Biz, babanın iş yerinde yapılacak olan toplantıya gidiyoruz. Fazla kalmayız, sen kahvaltını edip okuluna git"

Bir evinizde durun be canım aile fertlerim..

Notu tezgaha koyup kahvaltı etmeden evden çıktım. Yemek yemeği severim, ama uykuluyken yediğim yemeği keyifle yiyemiyorum.
Evet, benim için uyku yemekten bir adım daha önce gelirdi.

Kaldırımda seke seke giderken bir sokaktan bağırış sesleri duydum. Bu sesler bana tanıdık geliyordu.. bu sesler Mete, Emir, Baran ve Petek'e aitti..

Oldukça meraklı bir kızdım, bu merakın başıma bir gün iş açacağını umursamayarak sesi en net duyabileceğim bir yere geçip konuşulanları dinlemeye başladım.

Emir, "Gidip her şeyi o iki aptala mı anlattın sen?!"

Mete, "B-ben özür dilerim.."

Baran, "Şu kızın neler yaşadığını biliyor musun lan sen? Seni unutmak için kaç psikoloğa gitti biliyor musun?"

Mete, "Hepsi bir yanlış anlaşılmadan ibaret, o'na da anlattım zaten. İnanmadı bana."

Petek, "Peki yaptığın diğer şeyler ne olacak.. o kızı geçtim benimle beraber diğer iki sevgilin ne olacak? Hepsini biliyordum Mete. Benden saklamaya çalıştığın o iki sevgilini biliyordum. Söylesene ben neyine yetmedim senin?"

Duyduklarımı klasik ağzım açık gözlerim daha da açık bir şekilde dinliyordum. Mete'nin bize anlattığı her şey yalan mıydı yani?
Şu an Mete'nin beynine ulaşana kadar saçlarını kesip beyninin olup olmadığı kontrol etmek istiyordum. Bu şerefsizliğin kaçıncı aşamasıydı böyle?

Duyduğum yumruk ve ağlama sesleri ortamdaki sessizliği alıp götürürken buradan bir an önce uzaklaşmak istedim.

Saklanmak için girdiğim otların arasından çıkıp okula koşar adımlarla ilerdim.
 
 
 
*******
 
 
Yol boyunca aklım duyduklarımdaydı.. Aşktan anlamayan, kendisine yapılan tüm iltifatlara yüzünü buruşturarak laf sokan, sevilecek hiç bir tarafı olmayan bir kızı bile inanmadığı şeyden soğutabiliyordu Mete.. beni aşktan soğutmuştu.. 

Okula geldiğimde hızla kendimi merdivenlere attım. Ders başlamış olacak ki koridorda kimse yoktu.
Derin bir nefes alıp sınıfa girdim. Girmemle sınıftaki herkesin suratları bana dönmüştü, suratım yerde bir yengeç edâsıyla yerime oturdum.

Elif hoca suratıma bir şey dememi bekliyormuşcasına bakarken özür dilemem gerektiğini yeni idrak edip "Iı, özür dilerim" diye mırıldandım.
Elif hoca başını sallayarak beni onaylayıp derse devam ettiğinde, başımı sıraya koydum.

"Bir sorun mu var sarışın?"

Başımı koymuş olduğum sıradan kaldırıp gülümsemeye çalıştım. "Yok, sorun yok Ege'm."
Aynı şekilde o da tebessüm etmişti. 

Beynimde ki düşüncelerle beraber dersin olabildiğince hızlı geçmesini beklerken kapının açılmasıyla sınıfa önce Emir, Baran ve Petek, arkasından da Mete girdi.

Gözlerimi kısıp Mete'ye bakarken, o tüm rahatlığıyla önümüzdeki sıraya, diğerleriyse yerlerine oturdular.

Devam Edecek 🍒

Çınar Koleji Where stories live. Discover now