Καλως ορισες στην πραγματικοτητα

50 4 0
                                    

-Αντε παιδι μου μεγάλωσες πια εγω θα σε ξυπναω για να πας σχολείο. Παρασκευη ειναι κανε κουράγιο.
Και ναι λοιπον αυτη ειναι η μαμα μου που μου φωνάζει να σηκωθω για να παω σχολείο. Εδω και μια εβδομαδα που εχουν αρχησει τα σχολεια αρχιζω και μπαινω σιγα σιγά στο κλίμα, καθως και τα φροντιστήρια και οι προπονήσεις μου ειναι αυξημένες.
-Τωρα ρε μαμα σηκώνομαι.
-Ναι αντε ομως 7:40 ειναι η ώρα.
-Καλα.

Σηκώνομαι και παιρνω το κινητο μου στα χερια μου. Βλεπω πως η ωρα ειναι 7:10 κλασική ελληνίδα μάνα. Σκέφτηκα. Κατευθύνομαι προς τη ντουλάπα και βαζω τα ρουχα μου. Επειτα πηγαίνω στην κουζινα για πρωινό και αφου τελιωσω ξεκιναω να περπατάω με προορισμό το σχολείο.

Εδω να πω οτι λογω των κατευθύνσεων εχουν γινει αλλαγες στα τμήματα. Εγω ειμαι στο ιδιο τμήμα με το Νικο, το Στέργιο και την Όλγα. Ο Johnny και ο Κωστας δεν ειναι μαζι μας. Οι αλλοι δυο κάθονται μαζι εγω καθομαι με την Όλγα. Ενταξει βεβαια δεν πολυπροσεχουμε στο μαθημα οταν μας πιάνουν τα μέλια μας αλλα.... Υγεία.

Αφου χτύπησε το κουδούνι και καναμε προσευχή μπήκαμε στις τάξεις μας.
-Μου ελειψες! Μου λεει εκεινη οταν έκατσα στο θρανίο μας.
-Και εμενα μωρο μου. Λεω και φιλάω στο μάγουλο.
-Την Κυριακη να βρεθούμε γιατι το Σαββατο θα παω με τη Λένα και την αδερφη της για ψώνια.
-Ναι και που'σαι οταν θα πας για ψώνια κανενα φορεμα να παρεις για να βαλεις την κυριακη που θα βγούμε. Και να κανεις και τα μαλλια σου ελαφριές μπούκλες. Μου αρεσουν πολυ οταν κανεις έτσι.
-Μμμμ εμαθε και τις μπούκλες ο Θοδωράκης.
-Ναι τις εμαθα εσύ μου τις εμαθες βασικα.

-Καλημερα παιδια παμε μάθημα. Λεει ο Φρανγκεσταιν. Ποτε μπηκε αυτη και δεν την ειδα και ηταν αναγκη να την εχουμε και φέτος....
-Αντε μωρη καριόλα. Λεει η Όλγα ψυθηριστα και εγω γέλασα.

[………}

Κυριακή. Σημερα θα βγω με την Όλγα. Χαιρομαι πολυ γιατι τωρα με το σχολειο δεν έχουμε εκαι τον κατάλληλο χρονο να τα λέμε οι δυο μας. Τωρα βρίσκομαι στο παρκο και την περιμένω να έρθει. Φοραω ενα μαυρο  τζιν μακρύ και μια άσπρη κοντομάνικη μπλούζα.

Την βλεπω να ερχεται απο μακριά. Έχει κανει τα μαλλια της ετσι οπως της είπα ενω φοράει ένα μπλε κολλητό φόρεμα. Ειναι πολυ ομορφη οπως πάντα.

Την πλισιαζω και κανω ενα τα χείλη μας.
-Ειδες που σε ακουω. Μου λεει.
-Ναι με ακους.

Την παιρνω απο το χερι και κατευθυνόμαστε σε μια πολυσύχναστη καφετέρια της περιοχής. Χαιρομαι που επιτελους ειχαμε την ευκαιρία να τα πουμε και λιγο εκτος σχολείου. Να μιλησουμε για τα δικα μας. Να θυμηθούμε ρε παιδι μου λιγο το καλοκαίρι.

η μαγεια των αστεριωνWhere stories live. Discover now