Τι εστί έρωτας

74 13 4
                                    

-Ε Τεό το Σάββατο το πρωί θα παμε για μπάσκετ με το Νίκο και τον Κώστα ;
Για ενα λεπτό η σιωπή επικρατεί
-Ρε Τεό δεν ακούς
Με έσπρωξε με δύναμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσω κάτω
-Πας καλα ρε Johnny γιατί με σπρώχνεις
-Αφου δεν ακούς
-Ε σόρι ειχα αλλου το μυαλό μου
-Το βλέπω
-Πες μου τι έλεγες
-Το Σαββατο το πρωί λεω θα παμε για μπασκετ με το Νίκο και τον Κώστα;
-Ε ναι ρε αφου απο την προηγούμενη εβδομάδα το κανονίζουμε
-Οκ
Συνεχησαμε κανονικα τη διαδρομη που καναμε περπατώντας χωρις να μιλάμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή.
-Johnny να σε ρωτήσω κάτι;
-Λέγε ρε;
-Ξέρεις τι σημαίνει έρωτας
-Έλεος ρε Τεό μέχρι και τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο το ξερουν αυτό
-Δεν εννοώ ετοιμολογικα ρε εξυπνε
-Αλλά......;
-Πως ειναι το να ειναι κανεις ερωτευμένος. Ποιά ειναι τα συμπτώματα;
-Κοίτα :Απ'όσο ξέρω οι ερωτευμένοι εχουν πεταλούδες στο στομάχι είναι συνέχεια αφηρημένοι και παραμιλουν το όνομα του κρας. Ξέρεις ότι δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε κατί τέτοια.
-Ναι αλλα μια εμπειρία παραπάνω απο εμένα την έχεις.
-Τι εμπειρία ρε επειδή έκανα μια φορα στη ζώη μου φαση με τη Τζία μονο και μόνο επειδή με επριξαν οι άλλοι.
-Γιατί ρε σου κακοπεσαι η Τζία εσύ δεν την έλεγες όμορφη.
-Ε ναι αλλά μονο για φαση .Για σχέση δεν την κόβω
-Ουτε εγω οποτε καλα εκανες και έμεινες εκεί.
-Ναι

Την επόμενη μέρα σηκώθηκα σχετικά νωρίς. Αν και ηταν Σάββατο έπρεπε να ετοιμαστώ γιατί θα πήγαινα με τους άλλους για μπάσκετ. Το εχουμε καθιερώσει αυτο μια φορα το μήνα. Συναντιόμαστε σε ενα γήπεδο μπάσκετ λιγο ποιό μακριά από το σπίτι μου και παίζουμε έναν φιλικό αγώνα. Η αγάπη για αύτο το άθλημα ειναι κοινη για όλους μας. Μόλις έφτασα εκεί χωριστήκαμε σε ομάδες εγω με το Johnny και ο Νίκος με το Κώστα. Αυτη τη φορά μας κερδησαν εκείνοι αν και συνήθως τους κερδίζουμε εμείς. Γύρισα σπίτι ιδρωμένος και κουρασμένος από το παιχνίδι. Καθως γυρνούσα είδα στην πόρτα της πολυκατοικίας μου μια γνωστή φυσιογνωμία. Καθως πλησίαζα είδα την ξαδέρφη μου τη Ναγια. Ειναι φοιτήτρια φιλοσοφικής σε άλλη πόλη. Από τότε που πέθαναν οι γονείς της μας επισκέπτεται τακτικά.
-Ναγια (της φώναξα και γυρησε και με κοίταξε)
-Θοδωρή μου
Έτρεξε και με αγκάλιασε
-Τι κανείς
-Κάλα εσύ;
-Καλά και εγω
-Παμε πανω;
-Αμέ
Αναιβηκαμε πάνω στο σπίτι μου και αφου φάγαμε πηγα μεσα να διαβάσω. Καποια στιγμή η Ναγια μπηκε μεσα στο δωμάτιο μου. Αφού μιλήσαμε για άσχετα θέματα μου καρφώθηκε στο μυαλό μου η ερώτηση που έκανα στο Johnny την προηγούμενη μέρα. Δεν άντεξα :
-Ναγια ξερεις τι σημαίνει έρωτας
-Έρωτας είναι ενα συναίσθημα που νιώθει κάποιος για ενα άτομο. Το συναίσθημα αύτο ειναι ικανό να σε αλλάξει ριζικά, δεν εχεις ακούσει που λένε στον πόλεμο και στον έρωτα όλα γίνονται. Οταν είσαι ερωτευμένος το μόνο πράγμα που σε νοιάζει είναι το ποτέ θα δεις τον άλλον συνέχεια τον σκέφτεσαι ακομα και στα όνειρά σου εξακολουθεί να υπάρχει. Βλέπεις δεν θέλει να φύγει τόσο εύκολα. Οταν τον βλεπεις η καρδιά σου χτυπά τόσο δυνατά που την ακούς στο αφτί σου. Θελεις τόσο πολυ να τον αγκαλιάσεις και να μην τον αφήσεις ποτέ να φύγει. Επισης χωρις να το θες νοιάζεσαι για τον άλλον, θες να ειναι καλά και να χαμογελάει και ας μην εισαι εσυ η αιτία. Αυτος λοιπον ειναι ο έρωτας η πραγματική έννοια της λέξης. Οχι απλα οι πεταλούδες στο στομάχι που λενε καποιοι.
-ΜΜΜ μάλιστα

Μια ώρα μετα η Ναγια πήγε να δει κάτι παλιές της συμμαθήτριες. Εγω πήγα να κανω μπάνιο. Άφησα το καφτο νερό να τρέχει πανω στο γυμνό μου σώμα. Σκεφτόμουν τα λόγια της Ναγιας. Διαφέρουν πολύ απο αυτά του Johnny.Φαίνετε πως εκείνη έχει ερωτευτεί πραγματικά, πως όλα αυτά που μου έλεγε τα έχει νιώσει. Αυτο ομως που με προβλημάτισε είναι οτι παρομοια ειναι και τα δικά μου αισθήματα για την Όλγα.Χωρις να γνωριζόμαστε καλά η σκέψη μου που τη χάνεις που τη βρισκεις σε εκείνη είναι. Περιπου δυο εβδομάδων γνωριμία. Λες να εχω δίκαιο λες να είμαι ερωτευμένος μαζι της. Αμέσως έριξα κρύο νερό στό κεφαλι μου για να συνέλθω. Δεν έπιασε όμως. Δεν πρέπει να την ερωτευτώ και αν την εχω ερωτευτεί ίδη πρέπει να την ξεπεράσω. Πρώτον σιγά μην γυρησει να με κοιτάξει αυτή δεν χωνεύει ουτε τα έντερα της σε όλους μιλαει πολυ απότομα. Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεύτερον θα φέρει αναστάτωση μέσα μου και όχι μια χαρα ειμαι ετσι οπως είμαι δεν θέλω να αλλάξω για την Όλγα και για την κάθε Όλγα. Θεέ μου είναι τοσο περίεργο πλάσμα και θέλω να την ψάξω να μαθω και αλλά για εκείνη. Μου εχει κινήσει την περιέργεια με το μυστήριο βλέμμα της. Βεβαια λενε οτι η περιεργια σκότωσε τη γάτα, δεν θα σκοτώσει και το Θοδωρή. Απο τις σκέψεις μου με έβγαλε το κρύο νερό που έπεφτε σαν μανιακό στο σώμα μου. Βγήκα απο τη μπανιέρα και πήγα να κοιμηθώ στο κρεβατι μου.

Το σαββατοκύριακο αυτο δεν ηταν αρκετό για να ξεκουραστω. Οταν ηρθε η δευτέρα και επρεπε να ξαναπάω σχολείο ένιωθα τόσο μα τόσο εξουθενωμένος. Δεν ειχα ουτε τη σωματική ουτε την ψυχική διάθεση να πάω. Οταν εφτασα εκεί......

η μαγεια των αστεριωνWhere stories live. Discover now