Χρονια πολλα γλυκουλα

62 9 2
                                    

Και αυτο εγινε πηγα και την είδα. Φορούσε μαυρο κολάν και μια οινοπνευματι μπλούζα. Ποσο της παει αυτο το χρώμα. Σε συνδιασμό με τα ξανθά μαλλιά της ειναι σκέτη κόλαση. Απο κατω φορα τα μαύρα superstar της. Ειναι με μια λεξη μια οπτασία. Μολις χτύπησε το κουδούνι καναμε προσευχή και μπήκαμε στην τάξη ειχε φτασει εκει πριν απο εμένα. Το κακο ειναι οτι επειδη κάθεται πισω μου δεν μπορω να τη θαυμάζω τοσο οσο θέλω. Κρίμα...... Απο τις σκέψεις μου με έβγαλε η σπαστική φωνη της καθηγήτριας. Εβγαλα λοιπον το βιβλιο μου και ξεκινήσαμε το μάθημα. Αρχησρ να κάνει ερωτήσεις σχετικα με τη μετάφραση της ημέρας. Σηκωνα χερι σε όλες.
-Φυτό. Μου ψιθύρισε ο Johnny.
Εγω τον σκουντηξα απαλά στην πλάτη.
-Μπαξεβανιδου πως και ξερεις την απάντηση. Ειπε η καθηγήτρια και ολοι γυρησαν να κοιτάξουν την Όλγα.
Σήκωνε χερι για πρωτη φορα στα αρχαια ειναι η αλήθεια.
-Κυρια προς θεου δεν είμαι τοσο μαλάκω. Ειπε και ολοι αρχησαμε να γελάμε σιγανά.
-Κοριτσι μου προσεχε πως εκφράζεσαι δεν εισαι στο γήπεδο.
-Α κυρια τωρα που είπατε γήπεδο ειδατε ματσ χτες. Ολοι σκάσαμε στα γέλια.
-Δεν ασχολούμε εγω κοριτσι μου.
-Δεν ξερετε τι χάνεται ειναι ολοι ενας και ένας.....
Εκεινη την ωρα τα ψηλοπηρα στο κρανίο. Τι καλύτερο εχουν οι ποδοσφαιριστές απο εμένα. Δεν κατάλαβα....
-Πως μιλας ετσι μπροστα σε μια παντρεμένη γυναίκα.
-Καλα κυρια να μην σας βαζω σε πειρασμό.
Ολη η ταξη γελούσε στο υπολοιπο μάθημα. Και με το δίκαιο της. Καθως έβγαινα έξω απο την ταξη ο Κώστας μου επιασε τον ωμό.
-Καλα την αποστομοσαι τη Σκρόφα η Όλγα
-Ναι ρε φίλε.
Αρχησαμε να γελάμε και πήγαμε να βρούμε τους αλλους στην άυλη.
Και καπως ετσι περασαν και οι υπόλοιπες επτά ώρες.

~Αφήγηση απο την πλευρά της Λένας~

Ουφ επιτελους σπίτι. Δεν βαριέσαι υπομονή. Αλλα τρια χρονια σχολείο και μετα θα σπουδάσω αυτο που θέλω. Θέλω να γινω βρεφοκομος. Παρόλο που προτίμησα να μην παω στο επαγγελματικό λύκειο μπορω να περασω και απο γενικό εκεί. Βλεπετε αγαπω πολυ τα παιδια και θα ηθελα να εχω ενα μικρο αδερφάκι.
Καθομαι στην καρέκλα του γραφείου μου και ανοίγω το κινητο μου για να τσεκάρω τα social media.Καθως ανοίγω τον κινητό μου βλεπω ην ημερομηνία. 25 Απριλιου λεει.
-Χριστε μου.
Μου πεφτει κατω το κινητό μου. Σήμερα ειναι τα γενέθλια της Όλγας. Και δεν της είπα ουτε ενα χρονια πολλα το πρωι. Ειμαι απαίσια φιλη να μην ευχηθώ στην καλύτερη φιλη που ειχα ποτε μου. Να την ξερω πολυ λιγο αλλα αυτη ηρθε και με έσωσε απο εκείνης τα παιδια τότε. Μπορει να μην μου εχει ανοιχτεί αλλά και παλι μου συμπαραστέκεται οσο μπορεί. Γι'αυτο την εχω αγαπήσει. Πηγαίνω λοιπον τρέχοντας στην κουζίνα. Ανοίγω το ψυγειο και βλεπω οτι μέσα υπαρχουν κατι μικρα γλυκάκια που ειχα φτιάξει χτες και τα ειχα βαλει σε καλαμάκια απο σουβλάκια. Εχει περισεψει λίγη ζύμη ακόμα την πηρα και εκανα τρεις μικρές τουρτιτσες. Ειχα και παγωτο στο ψυγείο οποτε το εβαλα μεσα σε ενα μικρο κυπελάκι και εβαλα πανω ενα κερί.
Γενικα μου λεν οτι το εχω με τη μαγειρική. Μονη μου ζω οποτε πρεπει να ξερω να μαγειρεύω. Μολις τελιωσα εβαλα τις δημιουργίες μου σε να κουτι ζαχαροπλαστείου. Επειτα πηγα να ντυθώ. Φόρεσα ενα ασπρι φορεμα και ενα ασπρο τζόκερ. Εβαλα παππούτσια πηρα τα γλυκα και ξεκίνησα για ενα στενο οπου πηγαίνω μαζι με την ολγα καμια φορά. Στη διαδρομή βλεπω την Αφροδίτη.
-Που πας μικρή; με ρωτάει.
-Σε μια φίλη.
-Καλα να περασεις.
-Σε ευχαριστώ.
Η Αφροδιτη ειναι η μεγαλη μου αδερφή. Ειναι 33 χρονων και μενει με τον άνδρα της στο σπιτι πανω απο εμενα. Οταν παντρεύτηκε μου βρηκε και εμενα σπιτι κατω απο το δικο της για να με εχει διπλα της. Σε λιγο καιρο θα γινει και μαμα. Θα εχω και ενα μωρακι να φροντίζω. Για την ακρίβεια δεν την βλεπω τοσο σαν αδερφη μου. Πιο πολυ την βλεπω σαν μαμα μου. Οι γονεις μας παιθαναν απο καρκίνο του πνεύμονα οταν ημουν τριών. Ηταν πολυ φανατικοί καπνιστές. Γι'αυτο αργησα μια χρονια να παω σχολείο. Με την αδερφη μου μετακομησαμε σε αλλη γειτονια σε ενα φθινοτερο σπιτι. Εκεινη επιασε δουλεια και δεν μπορουσε μια χρονια να με πηγαινει σχολείο. Ομως μετα ειχε πια χαλαρα ωράρια οποτε πηγα κανονικά. Ολο αυτο το εχω πει μονο στην Όλγα. Μου έδειξε κατανόηση και μου συμπαραστάθηκε.
Οταν εφτασα στο στενό την πήρα τηλέφωνο να έρθει. Σε λιγοτερο απο μιση ωρα ειχε φτάσει. Μολις την βλεπω ερχομαι κατα πανω της.
-Χρονια πολλα γλυκούλα της λεω και ανοίγω το κουτι με τα γλυκά.
Εκεινη μένει να με κοιτα με το στομα ανοιχτό και τα ματια της γουρλωμένα.
~Ευχαριστώ για την ανάγνωση kissessss~

η μαγεια των αστεριωνWhere stories live. Discover now