1.Strážce s Elementem Ohně

216 16 0
                                    

Pouhý den poté, co jsme opustili Moneho vesnici, jsme vešli do Rubínového údolí. Všude kolem se rozkládaly pláně a pole. Krajina se barvila všemi odstíny zelené a čím dál více se začaly ojevovat husté keře a stromy s růžovými a zlatými korunami. Netrvalo dlouho a objevil se pramen řeky Stix. Byl mnohem užší a nebyl tak hluboký jako jiné řeky, které jsme po cestě potkali. Sluneční paprsky se zrcadlily na jeho hladině a vysoká tráva na kraji břehu se vlnila v mírném vánku. ,,Co takhle si tady odpočinout?" 

,,To už nemůžeš?" pozvedl provokativně Luka obočí a Mone se začal zase čertit. ,,Myslím že je to dobrý nápad. Alespoň si doplníme vodu." přerušil jsem je a zamířil k jednomu ze břehu. Oba mě sledovali. Přikrčil jsem se abych nabral vodu, ale než jsem stačil zaregistrovat co se děje, skončil jsem v ní sám. Celý mokrý jsem se vyjeveně rozhlížel a hledal viníka. Ti dva tam zatím umírali smíchy. Naštvaně jsem praštil do vody. ,,Jsi v pořádku?" se smíchem mi Luka podal ruku. Přijal jsem ji ale hned ho stáhl sebou, takže jsme byli mokří oba. Pro teď jsem se smál já. Mone se k nám po chvíli přidal.  

Skoro půlku odpoledne pak strávili u řeky. Po vydané svačině, která byla zřejmě i obědem, jsme vyrazili dál. Slunce už zapadalo a ztrácelo se z oblohy. Během cesty jsme našli první stopy. Ocitli jsme se v naprosté divočině a nikde nebyla žádná stezka, po které bychom mohli jít. Ty tři stopy zatvrdlé v blátě byly staré. Strážce je tam musel zanechat už dávno. Mezitím co jsme se s Lukou radili kam dál, Mone si stopy prohlížel. Přejížděl po nich prstem a snažil se představit si jak je Strážce velký. Vzhledem k tomu, že stopy byly větší než od obyčejného vlka, tušil, že Strážce bude ohromný. Kdo kdy viděl vlka? A teď si představte dvakrát nebo třikrát tak většího.

,,Tak jdeš už?" zavolal jsem na něj a vydali se směrem kde si myslíme že ho najdeme. ,,Opravdu ho chcete najít?" ,,Proč? Bojíš se?" ,,Ne!" ,,Musíme." řekl jsem a dál se rozhlížel. V dáli mezi stromy jsem zahlídl červený plamen. Že by?! ,,Tam!" vykřikl Luka a my se podívali směrem který ukázal. Červený plamen se pohyboval, v šeru šel nádherně vidět a byl vždy o něco větší. Přibližuje se. Luka a Mone se postavili ke mě do bojové pozice. Chtějí s ním bojovat?! ,,Snad nechcete...." ,,Pšt..." Luka mi naznačil ať jsem potichu. Učinil jsem tak. Jen doufám že mu neublíží. Plamen byl blízko a dosahoval až k nebi, přesto jsem nikde neviděl toho, koho doprovázel. A potom se onen plamen ohně rozevřel a zmizel. 

Poprvé jsem ho uviděl.  Byl překrásný. Jeden ze Strážců Atrie, 'Král Ohně'. Byl asi 180 cm vysoký, srst měl červené a oranžové barvy, sem tam modrý plamen. Majestátně a lehce našlapoval na zelenou trávu která ihned jakoby znovu ožila. Nespouštěl jsem z něj pohled a můj dech se neustále zrychloval. Cítil, jsem jak se spolu s 'Králem' přibližuje něco ohromného. Najednou jsem se zahleděl do jeho očí. Ztuhl jsem. Tyhle oči nebyly vůbec milé ani mírumilovné, byly plné zášti a zloby. ,,Něco je tady špatně." špitl Luka a já se na něj nervozně podíval. ,,Taky mi tu něco nesedí." zamračil se Mone a vytáhl si nože. ,,Rine radši se připrav na..." nedořekl to, Strážce na nic nečekal a zaútočil na nás. Tak tak jsem uhnul. Ale bylo to dost k tomu abych si připálil ruku. Nejen že byl kolem něj oheň, on sám byl oheň. Pokud na něj sáhnu, je to stejné jako dát ruku do ohně, nic pěkného. 

Vlčí tělo narazilo na strom se silou zemětřesení. Cítil jsem pod nohama chvěje. Luka tasil meč. Strážce znovu zaútočil, ale tentokrát uskočil s elegantní otočkou. Mone udeřil Strážce do zadní nohy, čímž ho přinutil uskočit stranou, aby nespadl. Tohle se mi nelíbí. ,,Proč je tak naštvaný?!" zakřičel jsem a tím upoutal Strážcovu pozornost. ,,Nemám tušení co se stalo, ale je pořádně naštvaný." Mone se k němu připlížil zezadu a chtěl ho nějak zklidnit i když nevěděl jak. Už určitě zvládl hodně zvířat, ale Strážce?  Strážce se na mě rozběhl plnou rychlostí. 

Uslyšel jsem šeptání. Hlas mi něco říkal ale nepoznal jsem co. Strážce se blížil a já nevěděl co dělat. Luku ani Moneho jsem nevnímal. Soustředil se jen na hlas.

 ,, .rom.. .e!"


Tady máte 'Krále Ohně' :3

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Tady máte 'Krále Ohně' :3

Omlouvám se za pravopisné chyby! XD

Dejte hvězdičku *

Napište koment :)

A kritiku nebo pochvalu ( ♥samozřejmě pokud chcete ♥ )

  

Souhvězdí VlkaOù les histoires vivent. Découvrez maintenant