První den

1.1K 49 1
                                    

Budík zazvonil a já musel vstávat. Byl to můj první den na střední a nesměl jsem přít pozdě, jinak by mi máma vynadala. Sice tu školu znám a že tam znám všechny. Střední a základka jsou spojenédvě budovy a chodili jsme tam často. Učitelé ze základky jsou stejní i na střední.  Rychle jsem se oblékl do černobílé školní uniformy, ještě udělal ranní hygienu a zamířil po schodech dolů. V kuchyni mi Mamka nechala svačinu a vzkaz, že je v práci a snídani mám v lednici. Se snídaní v puse vyběhnu z domu a zamířím do školy, kde už mně určitě naštvaně vyhlíží Ady. 

Dorazil jsem do třídy a málem schytal letící houbou od tabule. ,,Hej! Dávej pozor, kam to házíš!" vyštěkl jsem na bruneta který zvedal houbu. Přišel jsem k lavici a položil na ni svůj batoh. Povzdechnu si, kde je sakra ten Ady? Vždycky byl první ve třídě a teď? Za tři minuty zvoní a on nikde. Neochotně vyjdu ze třídy a někdo mi ruky obmotá kolem krku, mám štěstí že jsem to ustál. ,,Rine!" Ady mně tím objetím málem uškrtil. Sundal jsem jeho ruky a plácl si s ním, náš pozdrav. Potom jsem mu ukázal kde sedím a on si na lavici vedle mé dal věci. ,,Tak, nevíš jestli v naší třídě není nějaká nová kočka, která by se mnou začala chodit?" vyzvídal a rozhlížel se jestli nějakou neuvidí. ,, Ady!" nesnáším, když se mně ptá na takové věci, podle mně jsou všechny stejné, jedna namyšlenější než druhá. ,, Promiň kámo." omlouval se, ale vůbec to tak nevypadalo. No co už. ,, Tak, Rine, už víš co napíšeš na tu pěti stránkovou esej?" zmínil a začal si vytahovat psací potřeby na lavici. ,, Esej?!" nevím o čem to žvaní, ale eseje nesnáším, musíte u nich přemýšlet a na to nemám čas ani náladu. ,, No tu, co po nás chcou každý rok." ,, Myslíš tu, "Váš Nejlepší Zážitek  v životě"?" ,, Jo" ,,Ne nemám a ani ji mít nebudu, nechci si kazit měsíc." sednu si a nohy dám na lavici. ,, Máš recht." Třída se zklidnila a zazvonilo. Do třídy vešel učitel z ajiny, takže bude beztak zase chytrý jak rádio. Dal pokyn si sednout, já se ani nezvedl. Na co. Ady se jen uchechtl a radši nic neřekl. ,,Tak dobrý den, já jsem váš třídní učitel. Než začneme s představováním, i když se všichni určitě známe, rozsadím vás a potom....... "  z dveří vyběhl blonďák a upoutal pozornost všech. ,,Om. Sory že jdu pozdě, účo." řekl aby se neřeklo a už se chystal si sednout do zadní lavice, samozřejmě mu to neprošlo.„Pane Hikaro, jestli jste se doma neučil etiketu, tak poproste rodiče, jsme ve škole ne v hospodě," ozve se jedovatě učitel. ,, Škoda, jedno pivo bych si dal." neodpustím si poznámku. ,, Hele! Ty nádhero, s tebou nikdo nemluvil." oznámil blonďák. Naštvaně po něm šlehnu pohledem „Máš nějaký problém?" založím si ruce na hrudi ,, Jo." ,,Tak si ho vyřeš sám!" otočím se zpět k tabuli ,, A mám jméno pokud vím."uraženě zvednu hlavu. ,,Jo. Hmm... Rin Haruki, že?" zvedl obočí ,, Ještě, že tak, úchyláku,"zavrčím. ,, To byla poklona? Děkuji, mistře, to nebylo třeba," otočí se s medovým úsměvem a se vztyčenou hlavou přijde ke mně. 

,, No, když si máte tak blízko, sejděte se odpoledne, dejte si zmrzlinu a buďte nejlepší kamarádi, ale do té doby musíte vydržet." ,,Cože? S ním? Ani náhodou!" vyštěknu zděšeně a podívám se na Liama. ,,Jistě, když bude mít souboj, budu mu sekundovat," ujistím učitele. ,,To je od tebe velice laskavé. Bude totiž sedět vedle tebe." ,,A nemohl bych radši sedět vedle  šavlozubého tygra? Ten se mi zdá bezpečnější," vyhrknu zděšeně.  „Ti už bohužel vyhynuli, ale jestli nějakého chceš tak si sestroj stroj času," doporučí mi Liam pobaveně.„Určitě se o to pokusím, když už nic aspoň tě neuvidím," ujistím ho.„A já myslel, že se ti líbím," předvede vlčí úsměv.„Jedině na kometě, která tě nese odtud," usadím ho s úsměvem.Sevře rty a jde si sednout. Vyhrál jsem, ale nelíbí se mi, že sedí vedle mně. Zazvonilo a učitel naštvaně odešel. ,,Díkes, Rine. Nemuseli jsme trpět tím představováním." poděkoval mi Ady. ,,Nmz.". Zamířili jsme oba domů, po cestě jsme se rozloučili a já šel dál.

Doma nikdo nebyl. Bylo teprve 9:00 a já jsem ještě ospalý, sice jsem věděl že Liam je debil, ale že je až takový? Leze mi na nervy, no co už. Zívl jsem cestou, batoh odhodil na židli a skočil na postel. Vzápětí jsem usnul.


Jméno: Liam Hikaro

Věk:17

Je to provokatér, prudič, nevychovaný, egoista a populární. Hraje fotbal, (je to kapitán) a učí se Aikido a Karate. Ti kdo se mu nelíbí, šikanuje. Děvkař.

 Děvkař

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


  Ahoj tak na začátek je tu první den, pro ty kdo se nemůžou dočkat druhého světa, ještě 2 dny přežijte. Rena budu psát až se Rin dostane do knihy. Ještě jednou díky! :3

S pozdravem Blue Star

Souhvězdí VlkaWhere stories live. Discover now