? Knihovna po druhé?

183 18 0
                                    

Zůstal jsem stát před Knihovnou a přemýšlel, jestli to byl dobrý nápad. Upřímně se mi tam ani trochu nechtělo. Najednou mě Aki popadl za paži a vytáhl po schodech nahoru a Galaxy a Ady nás následovali. Obličej se mi zkřivil, vážně tam nechci. Chtěl jsem se z toho vykroutit, ale u jedné stěny, jsem zahlídl toho strážníka. A sakra. Pokud mě najde jsem mrtvý. ,,Tady jsme se rozdělili." zastavil nás Ady a rozhlížel se po nějaké stopě. Zadržoval jsem smích protože Galaxy chodila po stolech, shazovala věci a nejlepší bylo že ji nikdo neviděl. Aki se mnou přešel k tomu strážníkovi. Zbělal jsem a pokusil ho ještě zastavit. Marně. ,,Promiňte můžu se vás zeptat kde najdu toaletu?" Záchod? Jako vážně Aki?! Teď?! ,,Jedny jsou tam a druhé vzadu vlevo." Strážník se podíval na mě. Prohlížel si mě přivřenýma očima. ,,Neviděl jsem tě už někde?" podezřívavě mě skenoval. Polkl jsem a nasadil falešný úsměv. ,,Určitě si mě s někým pletete. Když nás teď omluvíte..." Čas zmizet. Vzal jsem Akiho a po cestě i Adyho a zmizeli jsme spolu s Galaxy na opačné straně východu. Všiml jsem si dveří. Vlezl jsem tam a zavřel za sebou. Schoval jsem se za zeď a snažil se vydechnout. ,,Co se děje, Rene?" Ady popadl dech z toho rychlého běhu. ,,Zas tak moc se mi na záchod nechce." oznámil Aki a já se pousmál.

Ocitli jsem se v místnosti plné knih, bylo mi to tu povědomé.Zaujatě jsem šel ani nevím kam nebo proč, něco mě táhlo jít dál. Objevil jsem divnou sbírku knih. Přistoupil jsem blíž a začal prstem přejíždět nápisy a zastavil se u jednoho. ,,Souhvězdí vlka"? Vytáhl jsem ji. Tahle byla na zemi, když jsem se objevil.

Otevři ji.

Chtěl jsem ji otevřít, když jsem zaslechl hlas toho stejného strážníka. Sakra. Musíme se schovat, jinak mně najde. ,,Kluci myslím že je to ona." oba zvedly pohledy a já hledal nějakou skrýš. Dveře.,,Pojďme tam!" Zavřel jsem za námi a přitiskl se na dveře. Doufám že už bude klid. Tak. ,,Je to opravdu ona?" Ady mi ji vzal a začal si ji prohlížet. ,,Je to vůbec kniha?" ,,Ukaž." Aki ji otevřel. První strana nesla varování.

"Varování: Tuhle knihu nesmí číst dva a více lidí.

Obsah knihy bude dokončen ať hrdina přežije nebo ne.

Prosím ujístěte se že jste připraveni nést toto břímě, pokud ne okamžitě zavřete tuto knihu a schovejte na místo kde ji nikdo nenajde.

Byl/a jsi varován/a."

,,Nesmí ji číst dva ani víc?! co je to za blbost?" rozčiloval se Ady. ,,Riskneme to?" ,,Radši ne.." ,,Rene tak čti ty." Aki mi ji sebevědomě podal. ,,Jsi si jistý? Nevíme co se stane pokud je to ona a já ji otevřu. Může mě vrátit zpátky." Viděl jsem jeho obavy. Nemusel je ani skrývat. ,,J-Já ti věřím." koktal. Otevřel jsem ji. Náhlý záblesk mně úplně oslepil, než jsem se vzpamatoval.....

Postava stála před oknem a dívala se do dálky. Do místnosti vešli další tři postavy v kápi a když došli na konec krvavě červeného koberce poklekli. ,,Vaše Výsosti, "vzácný náklad" už dorazil," promluvil jeden z nich a upoutal královu pozornost. ,,ale na cestě se stala nehoda. Vůz který vezl "vzácný náklad" napadli bandité a ukradli všechno co mělo cenu, včetně "vzácného nákladu"." ,,Cože?!!" zakřičel král zlostí až všichni tři poskočili a zbělali. ,,To nezvládnete ani uhlídat jeden důležitý náklad?! Jste všichni k ničemu!!" Král se musel radši posadit, jinak by je musel zabít. Promnul si kořen nosu. ,,A víte alespoň kdo mi ji vzal?" ,,Jeden voják který přežil, viděl -bělovlasého kluka ve věku 17-18 let, jak ji vzal a někam zmizel." ,,Bělovlásek? Hm.....Na co čekáš idiote! Nejdi ho! A být tebou si pospíším." ,,Ano pane!" zvolali sborově a poklusem zamířili ke dveřím. 

:3 Ahojky! Omlouvám se za to že jsem dlouho nepřidala další díl. Dnešní je sice kratší ale příští týden vám to vynahradím a to hned dvěma!  :3  

  Omlouvám se za pravopisné chyby! XD

Dejte hvězdičku *

Napište koment :)

A kritiku nebo pochvalu ( ♥samozřejmě pokud chcete ♥ )

  662 slov. :D  


Souhvězdí VlkaWhere stories live. Discover now