28. James

1.4K 77 30
                                    

Het was al laat. Buiten was het al lang donker en iedereen sliep. Ik bedoelde "iedereen" in de zin van alle leerlingen en professoren van Hogwarts, behalve Sirius, Lily en ik. Lily en ik waren nog wakker omdat we als Head Boy en Head Girl erop moesten toezien dat iedereen sliep en niet door het kasteel ging dwalen. En Sirius was nog wakker omdat hij als Padfoot lag te janken op de schoot van een slapende Remus. Voor ik naar de Common Room vertrok zag het er niet naar uit dat zijn gejank snel zou stoppen dus er was een kleine kans dat Remus ook wakker was, ookal betwijfelde ik het aangezien Remus de meest vaste slaper ter wereld was.

Ik plofte neer op de zachte sofa in de Common Room waar Lily ook al zat. Ze glimlachte toen ik naast haar kwam zitten en schoof dichter tegen me aan. Ik sloeg mijn arm om haar schouders en legde mijn hoofd op het hare.

Eigenlijk vond ik het niet eens erg om Head Boy te zijn. Voor Lily en mij betekende dat veel meer tijd met elkaar doorbrengen en knuffelen terwijl iedereen sliep. Het maakte me blij. Lily maakte me blij.

Ik keek op haar neer en speelde met haar vuurrode haar. Ze zuchtte tegen mijn borst.

'Waarom was je zo laat?' vroeg ze. 'Het was Sirius. Hij was weer aan het janken,' antwoordde ik ietwat triest. Ik haatte het zo erg om mijn beste vriend zo te zien. Hij was al maanden depressief en ik wist niet hoe ik hem weer gelukkig kon maken. Nu ja, ik wist het wel, maar ik kon het gewoon niet. Het was Eva die hem zo ongelooflijk gelukkig maakte, en sinds ik Eva niet was, kon ik het ook niet. Al zou ik het graag gewild hebben. Ik had letterlijk alles gedaan om Sirius terug de oude laten worden.

Lily begon weer te praten. 'Eva is ook zo droevig. Ze moeten echt met elkaar praten, want het kan niet verder zo.'
Ik knikte alleen.

'Kunnen wij ze niet laten praten? Ik bedoel, als wij ze dwingen dan moet het toch? Sirius moet ooit zijn verhaal kunnen doen,' opperde ik hoopvol. Lily ging rechtop zitten en keek me met grote ogen aan. Het licht van de open haard weerkaatste in haar groene irissen. Even werd ik nog verliefder door dit magnifieke aanzicht, maar ik verzette snel mijn gedachtes. Het was niet het moment om Lily te beginnen zoenen, ookal was dat hetgene dat ik verlangde te doen.

'Waar wil je heen, Potter? Wil je ze gaan opsluiten in de Room of Requirement en ze er pas uitlaten als alles goed is?' vroeg Lily grijnzend. Dat klonk niet eens heel slecht. Scheef grijnsde ik naar haar terug.
'Je hebt mijn plan gestolen, Evans.'

Lily's ogen kregen ondeugende fonkelingen en haar grijns werd nog breder. 'Ik heb je plan verbeterd. Ik ben de hersenen in dit team, weet je nog?'
Gespeeld verbaasd trok ik mijn wenkbrauwen op. 'Is dat zo? Wilt dat dan zeggen dat ik de spieren ben? Wist je trouwens dat de tong de sterkste spier is in je hele lichaam?' merkte ik op.

Lily lachte kort en keek me lief aan. Merlin, wat was ze mooi. Dat vond ik al van de eerste dag dat ik haar ooit zag. Ik was echt een geluksvogel, want de halve mannelijke populatie van Hogwarts stond in de rij voor Lily Evans. En toch was ze de mijne. Ik verdiende haar echt niet. Ze was zo perfect. Ik kon geen enkel dingetje aan haar bedenken dat ik niet leuk vond. Ik hield zo veel van haar, ik kon het niet eens beschrijven.

Ik wist dat Sirius hetzelfde voelde voor Eva, al was hij altijd te koppig om toe te geven. Hij wou nog steeds niet zeggen dat hij van haar hield, terwijl het voor iedereen duidelijk was dat hij dat wel deed. Natuurlijk wilde hij gewoon bij haar zijn en dan moest hij uiteindelijk wel toegeven dat hij van Eva hield. Maar hij kon niet bij haar zijn en dat brak zijn kleine hartje. Het brak ook dat van mij, want ik moest aanzien hoe mijn broer zielsongelukkig was.

Lily bleef me aankijken en drukte haar lippen op die van mij. Nog steeds voelde ik vlinders fladderen in mijn buik. Eventjes later trok ze alweer weg en ging weer tegen me aan zitten.

'Waar denk je aan?' vroeg ik toen de stilte me te lang duurde. 'Aan jou,' klonk Lily. Een gelukkige glimlach kwam op mijn gezicht te staan. Mijn vingers speelden opnieuw met Lily's haren.

'Dus, brengen we morgen iedereen op de hoogte van ons SiVa-plan?' vroeg Lily voor we naar bed gingen. We stonden tegenover elkaar voor de trappen naar de slaapzalen. Zelfs als Head Boy of Head Girl was het niet de bedoeling dat je de hele nacht wakker in de Common Room doorbracht. Rond een uur of drie gingen we altijd slapen. Stel je voor dat we op de bank in slaap vielen en heel Gryffindor ons zo zou zien liggen.

'Vertel jij het tegen Marlene en Alice, dan zeg ik het tegen Remus en Peter,' knikte ik. Lily knikte ook en glimlachte naar me. Ze omhelsde me kort en kuste me daarna. Met veel tegenzin liet ik haar los. 'Slaap lekker, love,' zei ik nog zacht. Lily wenste me ook een goeie nacht voor ze de trap naar de meisjesslaapzaal opging. Nog even keek ik haar na en ging daarna naar mijn eigen bed.

De laatste ~ Sirius BlackWhere stories live. Discover now