3. Sirius

2.1K 91 38
                                    

James, Remus, Peter en ik liepen naar de koetsen die ons naar het kasteel zouden brengen. 'Prongs, heb je haar reactie niet gezien? Ze viel bijna flauw toen ik haar vastpakte. En toen ik tegen haar begon te praten, haha, tegen het eind van de week ligt ze in mijn bed,' lachte ik en ik sloeg op James' rug.

'Ze reageerde heel raar, inderdaad. Misschien is ze gewoon bang van je,' antwoordde hij. 'Ben ik zo angstaanjagend?' grijnsde ik. 'Sirius, ik vind echt dat je niet zo met dat meisje moet spelen. Ik bedoel, ze heeft al niet zo veel vrienden en-' 'Moony, ze komt er wel overheen,' onderbrak ik Remus, voordat hij begon te preken. Remus zuchtte en schudde afkeurend zijn hoofd.

Met z'n vieren stapten we in een koets. Opeens zag ik enkele meters verderop McAllister en een andere jongen lopen.
'Hey, McAllister, kom bij ons zitten!' riep ik naar haar. Ze keek naar haar vriend en die haalde zijn schouders op. Hij zelf ging naar een andere koets, blijkbaar wilde hij niet bij ons zitten. Ik herkende hem van ver als Max Williams, een nerd.

Voorzichtig kroop McAllister bij ons in de koets. Ze ging naast Remus zitten en keek verlegen rond. 'Hoi, Eva,' zei Remus vriendelijk. 'Hoi, Remus,' zei ze stil terug. Ze keek naar haar friemelende handen. Ze zag er best schattig uit. Het was ongemakkelijk stil toen de koets begon te rijden. 'Alles goed?' vroeg James om een gesprek op gang te helpen. McAllister knikte kort, maar durfde nog steeds met niemand oogcontact maken.

'We bijten niet, hoor,' zei ik grappend. Peter begon veel te hard te lachen, maar hij hield snel zijn mond door een boze blik van mij. Er brak een klein glimlachje door op McAllisters gezicht en ze keek naar me. Ik schonk haar een knipoog, waardoor ze met een blos op haar wangen weer naar haar handen keek.

James en ik wisselden grijnzend een blik. Remus keek een beetje bezorgd naar het meisje. 'Eva, kom je bij het eten ook even bij ons zitten?' vroeg Remus. 'Naast mij?' vulde ik grijnzend aan. 'Oh, ik weet niet. Ik denk dat Max wel bij me wil zitten,' zei ze snel. 'Hij mag er ook bij, hoor,' verzekerde James.

Ze leek even na te denken. 'Oké, dan.' 'Joepie!' juichten James en ik enthousiast. McAllister grinnikte kort en leek zich al wat meer ontspannen te voelen. Ik moest er alleen maar voor zorgen dat ze openbloeide, dan kon ik haar verleiden.

'Laat het smaken!' zei Dumbledore enthousiast aan het einde van zijn speech. Iedereen begon eten op zijn bord te scheppen en vrolijk te kletsen. Ik had McAllister uiteindelijk toch zover gekregen om naast me te komen zitten. James zat aan m'n andere zijde en voor ons zaten Peter, Remus en die Williams-gast.

'Dus McAllister,' ik sloeg mijn arm om haar schouder. 'Hoe was je vakantie?' Ik voelde hoe ze even verkrampte onder mijn aanraking, maar ze herpakte zich snel en slikte een hap eten door. 'Het was wel oké, mam en ik zijn altijd thuis geweest...' zei ze. Ze kreeg een afwezige blik in haar ogen.

'Je zei "mam en ik", heb je geen broers of zussen? Of een vader?' vroeg James bedenkelijk. McAllister schudde haar hoofd. 'Geen broers of zussen en mijn vader heb ik nooit gekend.'

'Sorry,' zei James snel. 'Geeft niet. Je kon het niet weten,' glimlachte McAllister.

'Dus, McAllister, wanneer gaan we op een date?' vroeg ik terwijl ik haar dichter naar me toe trok. Ze hapte kort naar adem en haar vriend Williams begon te praten. 'Ze heeft een voornaam, Black,' spuwde hij naar me. 'Ja, dus? Wie ben jij om te zeggen hoe ik haar moet noemen? Haar vriendje?' snauwde ik terug.

Beledigd wendde hij zijn blik af en at verder. McAllister duwde me een beetje van zich af. 'Niet doen,' zei ze. 'Kom je mee, Max?' De jongen keek op en knikte. Met z'n tweeën verlieten ze de Great Hall.

James klopte op mijn rug. '"Die krijg ik de eerste dag nog in mijn bed"' imiteerde hij slecht. 'Prongs, hou jij je maar bezig met Evans,' antwoordde ik. Hij deed meteen wat ik zei en riep: 'Hey, Evans, wanneer ga je met me uit?' Ze rolde met haar ogen. 'Niet, Potter!' riep ze terug.

'Pads, misschien moet je Eva niet behandelen als een ding,' zei Remus uit het niets. We zaten wat te chillen in de Common Room. 'Merlin's beard! Krijgt de grote Sirius Black nu liefdesadvies van onze Remus?' riep James geschokt uit. 'Daar lijkt het wel op, hé, Prongs,' antwoordde ik grijnzend. Ik richtte me weer tot Remus en keek hem een beetje verveeld aan.

'Moony, ze is gewoon de laatste op mijn lijstje. Het is niet dat ik haar echt zie zitten. Nadat ik haar heb gehad mag die Williams-gast met haar doen wat hij wil,' zei ik terwijl ik een blik op het tweetal wierp. Ze zaten in een hoekje te fluisteren. 'Je kunt haar toch al gewoon bij haar voornaam noemen?' dringde Remus aan. 'Als jij dat wilt, dan doe ik dat, Moony,' knipoogde ik.

Remus rolde met zijn ogen en las verder in het boek dat hij vasthad. Ik keek terug naar het stuk perkament op mijn schoot. Ik was een klein schetsje aan het maken. Het was maar een probeerseltje.

James kwam over mijn schouder meekijken. 'Ziet er al goed uit, Padfoot. Ik ga nu vertrekken. Head Boy dingen. Tot straks,' zei hij. 'Later.'
'Kom mee, Evans!' Evans stond geërgerd op en volgde hem uit het portretgat. Ik grinnikte even om het tweetal dat de kamer verliet en richtte me weer op mijn schets.

Remus, Peter en ik zaten een uurtje in stilte, elk met ons eigen ding bezig, toen Remus zei: 'Jongens, ik ga slapen. Komen jullie ook?' Peter en ik stonden ook op en volgden Remus naar de slaapzaal.

De eerste les de volgende dag was Potions. Slughorn was wel een goeie leraar, maar ik vond hem vrij irritant. Met z'n Slugclub en z'n rare ideeën om de les leuk te maken. Dit jaar begon het al bij de eerste les.

Ik zat naast James bij een ketel. Zoals altijd waren wij een team. Slughorn kwam enthousiast het lokaal binnen. 'Goeiemorgen, leerlingen! Vandaag heb ik iets leuks voor jullie in petto: ik heb nieuwe duo's gemaakt voor de rest van het schooljaar!'

Ik slaakte een luide zucht en liet mijn hoofd op de tafel vallen. De rest van de klas kreunde ook luid en sommigen begonnen te protesteren. 'Kom, nou, het wordt leuk! Het gaat een topschooljaar worden, of niet soms?' probeerde hij nog steeds veel te blij.

'Ik ga voor "of niet soms",' mompelde ik. 'Meneer Black, omdat u zo te zien de  meest enthousiaste van de klas bent, ga ik met u beginnen.' Hij haalde een lijstje boven en zocht naar mijn naam.

James gaf een bemoedigend klopje op mijn rug. 'Komaan, maat. Misschien heb je geluk en kom je bij Moony of een andere slimmerik,' zei hij en hij wiebelde met zijn wenkbrauwen. 'Moet je zelf minder doen.' Hij had gelijk, als het dan echt moest, kon ik beter hopen op het beste.

Slughorn had mijn naam eindelijk gevonden. 'Aha, hier. Sirius Black. Jij vormt een duo met...

Eva McAllister.'

De laatste ~ Sirius BlackWhere stories live. Discover now