7. Sirius

1.8K 91 4
                                    

Met z'n vijven zaten we bij het haardvuur. Remus, James, Peter, Eva en ik. Voordat Remus en Eva erbij waren komen zitten, waren Peter en ik James aan het overtuigen om Lily mee naar Hogsmeade te vragen. 'Komaan, Jamie, vraag het gewoon,' probeerde ik.

'Ja, James! Ik weet zeker dat ze ja zegt!' riep Eva enthousiast. James twijfelde even, maar stond toen toch op om naar Lily toe te gaan. 'Als ze nee zegt, zul je wat meemaken, McAllister,' mompelde hij terwijl hij wegliep.

Even later zagen hem bij Lily staan. Ze praatten even en Lily glimlachte, James ook maar dan als een idioot. Opeens sprong James op een tafel. 'EVANS GAAT EINDELIJK MET ME UIT!' riep hij. Als eerste riep ik terug: 'GOEIE, JAMES!' En al snel volgde iedereen in de common room mijn voorbeeld en was iedereen voor James aan het juichen.

Dolblij ontving hij zijn applaus en Lily stond er blozend bij. Toen het gejuich uitstierf sprong hij weer van de tafel en kwam weer naar ons toe. 'Jouw beurt, Padfoot,' fluisterde hij grijnzend. Ik wist wat hij bedoelde en draaide me naar Eva.

'Dus, Eva,' begon ik. Ze was in gesprek met Peter en draaide zich nu naar me toe. 'Wil jij met mij naar Hogsmeade?' vroeg ik. Haar bruine ogen werden groter en haar mond viel een stukje open. Zo bleef ze wel een minuut naar me staren.

Ze had nog steeds geen antwoord gegeven, dus ik beschouwde het als een nee. 'Of niet,' mompelde ik een beetje teleurgesteld. Opeens leek het alsof Eva weer bij de realiteit kwam. 'Nee, nee! Ik bedoel, ja. Ik wil graag met je mee!' protesteerde ze en ze sloeg haar armen om mijn nek.

Ik was zo overrompeld door haar gekke reactie, dat ik niet op haar omhelzing reageerde. Maar ze liet me alweer los. 'Sorry,' glimlachte ze blozend. 'Het is oké.'

Vanaf de andere kant van de common room keek Max kwaad naar Eva. Maar Eva keek minstens even kwaad terug. Er was duidelijk iets gebeurd tussen die twee. Ik leunde dichter naar Eva toe. 'Is er iets gebeurd?' Ik knikte naar Max. Ze keek me aan. 'Ach, je kent hem. Hij werd kwaad om wat er vanmorgen is gebeurd. Toen jij en ik lagen te slapen op de bank,' zei ze zuchtend.

Ik zag aan haar ogen dat ze er niet goed van was. Max is al die jaren haar enige vriend geweest en hij werd altijd kwaad op haar dit jaar. Het was niet eerlijk. Eva verdiende dit niet en Max was een eikel. 'Wij zijn je vrienden nu,' zei ik alleen. James glimlachte.

We bleven nog lang kletsen en het werd heel laat. Blijkbaar was ik in slaap gevallen op de bank en iedereen was weg. Ik strekte me uit en zag dat er nog één iemand tegenover me zat.

'Wat moet je, Williams?' vroeg ik zuchtend.
'Ik wil dat je Eva met rust laat, Black. Ik laat haar niet kwetsen door jou. Zoek maar een ander slachtoffer,' zei hij dreigend. Maar ik liet me niet door hem intimideren.

'Jij beslist niet wat ik moet doen. Als Eva en ik samen naar Hogsmeade willen, dan doen wij dat. Jij bent gewoon jaloers omdat jij verliefd op haar bent, maar zij ziet jou niet zo. Gun haar iemand anders dan jezelf.'

'Jij moet bij haar wegblijven! Je gaat haar gebruiken en kwetsen, zoals je bij elk meisje doet!' gromde Max.

'Sorry, Williams. Maar als haar beste vriend kun je misschien ook eens blij voor Eva zijn en haar niet altijd in de steek laten. Besef je wel hoe hard je haar hebt gekwetst vanmiddag? Maar goed dat zijn niet mijn zaken. En als je het niet erg vindt, ik ga nu slapen.' Ik stond op en liet hem alleen achter in de common room.

Ik liep onze slaapzaal binnen en zag dat James vanalles aan het opschrijven was. 'Dus, Moony en Wormtail, jullie kopen versieringen. Ik zorg voor drank, en ah, Padfoot, je bent er,' zei hij toen hij me opmerkte. 'Ja, ik ben er. Wat ben je aan het doen?' vroeg ik verbaasd.

'Ik ben de taken aan het verdelen voor wie wat koopt met voor het Halloweenfeest. Wil jij voor kostuums zorgen?' vroeg hij en hij vinkte het laatste ding op de lijst af. Er verscheen een grijns op mijn gezicht. 'Prongs, is dat wel een goe-' 'Moony, waarom vertrouw je me niet?' onderbrak ik hem met een zielige blik.

'Nee! Prongs, als Sirius voor kostuums gaat zorgen, dan steekt hij in belachelijke bananenpakken, of zoiets,' smeekte Remus. Ik lachte. 'Te laat, Moons. Ik ga jou verkleden.'

Peter jammerde een beetje en James leek er ook minder gerust in dan voordien. Maar ik had al een plan.

De laatste ~ Sirius BlackWhere stories live. Discover now