68.BÖLÜM - Yüksek yüksek tepelere kaçasım var!

108K 2.2K 356
                                    

Hepinize yorumlar voteler için tek tek teşekkür ederim ^^ Evliliğe yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Ama önce kına gecesi var tabi. Bakalım neler olacak? ^^ Keyifli okumalar diliyorum :)

Multimedya kısmında Zeynep'in kına gecesi kıyafetini görebilirsiniz ;)

Bu bölümü İrem'e ithaf ediyorum. Beğenmen dileğiyle İremcim.. :) 

Yağmur ve Melis tepemde zebellah gibi dikilmiş, oramı buramı çekiştirirken derin bir nefes verip, sakinleşmeye çalışıyorum. Sabırlı ol Zeynep. Bu kına gecesi işkencesi de bitecek ve sen rahata ereceksin. Dayan.

“Saçını toplasak mı?” diyor Melis elleriyle saçlarımı toplamaya başlayarak. Daha sonra da kararsız bir ifadeyle salıyor. “Yok ya salık kalsın.”

“Bence yarım toplayalım.” diyor Yağmur hemen atılırken. Daha sonra da saçlarımın yarısını arkaya doğru alıyor ve aynadaki yansımadan beni izliyor.

“Ya da tamamen mi toplasak?”

Yağmur saçlarımı bırakırken Melis gardıroba doğru yürüyor ve içindeki tüm elbiseleri Kerem’in bizim için bugün aldığı devasa yatağın üzerine fırlatıyor.

Yatak da maşallah bütün odayı kaplıyor resmen! Kerem’in abartı huyu yine devreye girmiş anlayacağınız.

“Kırmızı giymem baştan söyleyeyim!” diyorum hemen ellerimi havaya kaldırarak. Kına gecesi diye başka renk yokmuş gibi illa kırmızı giyme çabasına karşıyım. Klişeden ölen var sonuçta!

“İyi tamam.” diyor Yağmur hemen elinde tuttuğu kırmızı elbiseyi kenara koyarken. Daha sonra da diğer elbiseye yöneliyor. “Bu nasıl?”

“Yok o da olmaz.” diyorum kaşlarımı havaya kaldırarak. Gözlerini devirip Melis’le birlikte diğer elbiseleri karıştırmaya başlıyor hemen.

“Zeynep?” diyor annem odamdan içeri girip bana gülümseyerek bakarken.

“Efendim annecim?”

“Ne yapıyorsunuz siz burada?”

“Elbise seçmeye çalışıyoruz Demet Teyze.” diyor Yağmur elindeki elbiseyi havaya kaldırırken. “Bu nasıl mesela?”

“Aslında elbise hazır..” diyor annem gülümseyerek çekingen bir ifadeyle bana bakarken. Kaşlarımı merakla çatıp ona bakıyorum. “Ben senin için bir tane tasarlayıp dikmiştim. Teyzen de gelirken getirdi sağ olsun. Bakmak ister misin?”

Annem benim ya.. O kadar uğraşıp elbise dikmiş bana iyi mi? Şimdi ağlayacağım.

“Hemen getir Demet Teyze.” diyor Melis hevesli bir ifadeyle. “Yoksa Zeynep hiçbir şeyi beğenmeyecek. Kına gecesine de kot pantolonuyla katılacak bu gidişle..”

Aman! Ne olur yani kot pantolonla katılsam? Kına gecesi benim değil mi? İstediğimi yaparım. Kan benim, damar benim sonuçta. Ay pardon bu yanlış oldu.

Annem gülümseyerek odadan çıkıp birkaç dakika sonra elinde diktiği elbiseyle belirince Melis ve Yağmur aynı anda ağızlarını yaya yaya konuşup, iç çekiyorlar.

“Ay çok güzeeeel!”

“Sen de beğendin mi Zeynep?” diye soruyor annem elbiseyi bana doğru getirerek. Gülümseyerek kafamı aşağı yukarı sallıyorum.

NUMARA 12Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin