105

1.2K 113 20
                                    

Perspectief Sofia

Laat in de avond had ik besloten om nog bij Amir in huis te slapen, aangezien Safae toch sliep. Samir is ook gebleven maar is op dit moment samen met Amir druk bezig met de spullen van mij en Safae in te laden, want vanaf vandaag trek ik terug in bij Samir samen met mijn kleine prinses.
Mama, oom Amir alleen blijven zei Safae die vanuit het raam naar buiten zat te kijken, waarschijnlijk naar haar vader en Amir.
Oom Amir is nooit alleen lieverd, hij heeft ons zei ik en stopten verder alle mijn en Safae's honderden paar schoenen in een grote doos. Nadat ik ermee klaar was, wilde ik m optillen en voelde dat het overgenomen werdt.
Laat dat maar aan de mannen over, dadelijk bezeer je je nog zei Samir die me nog een knipoog gaf en er vandoor ging met de grote doos. Ik liep nog naar boven om te kijken als ik niets vergeten had en bleef even in de kamer waar ik 3 jaar lang heb in geslapen. Ik heb hier zoveel tranen gelaten om diegene bij wie ik nu terug ga. Het grappige is dat ik het verhaal nog steeds niet weet? Maar zou ik ernaar vragen, ik heb gezien wat het met hem doet.
Ik voelde dat ik vanachter door twee sterken armen werdt vastgepakt bij mijn middel.
Waar denkje aan zei Samir die zijn hoofd op mijn schouder liet rusten.
Aan de afgelopen jaren hier in deze kamer zei ik heel eerlijk en staarde voor me uit. Ik wist dat hij niets te zeggen had en draaide me naar hem toe.
Zullen we dan maar gaan zei ik en Samir knikte, maar drukte zijn lippen nog op die van mij en we liepen naar beneden. Safae zat nog in de armen van Amir te spelen en ik keek ze glimlachend aan.
Safae, schoentjes en jasje aan doen zei Samir die Safae erbij hielp en ik wenden me tot Amir.
Ik kan je niet genoeg bedanken Amir, om hoe je voor mij en Safae heb gezorgd. Weet dat als je ooit wat nodig hebt je altijd naar me toe kunt komen he zei ik en Amir trok me lachend in een knuffel.
Ik deed het met plezier. Ik sta altijd voor mijn schoonzus en nichtje klaar. Maar het gemis zal wel groot zijn, nu ik weer in me eentje zit na zo'n lange tijd zei Amir
Wordt het dan niet tijd om opzoek te gaan naar een vrouw zei Samir
Toevallig suggesties, in deze tijdperk zijn er geen geschikte zei Amir
Wie zoekt die vindt broertje zei Samir
Hmm het zal wel, ik zie je morgen wel baas zei Amir die met ons meeliep naar de auto en nog als een klein kind zat te spelen aan het raamt met Safae.
Zou Safae niets voor me zijn zei Amir
In youre dreams zei Samir nog en scheurde de straten uit.

Perspectief Samir

Thuis aangekomen parkeerde ik de auto voor de deur en stapten we uit. Ik hielp Safae nog om uit de auto te komen en liep met haar hand in hand naar binnen toe, waar allerlei dozen in de gang stonden.
Onze nieuwe huis zei Safae die me aankeek en ik knikte, want ze is hier nog nooit geweest. Toen we nog in Marokko waren had ik een paar man gebeld om Safae haar kamer om te bouwen, maar heb het eindresultaat nog niet gezien. Ook het huis is helemaal schoongemaakt en de achtertuin ziet er niet meer uit als een bos, heb namelijk het gras laten maaien, het zwembad schoon laten maken, wat speeltjes geplaatst voor Safae enz.
Gaan we Safae kamer kijken zei ik en ze knikte hevig met haar hoofdje en we liepen samen naar boven. Ik opende haar kamer en keek trots naar het eindresultaat. De muren zijn wit met roze streepjes waar je nog ik het groot haar nam zag staan. Ze heeft allemaal witte meubels staan met een mooi prinsessen bedje. In een hoekje bevind zich ook een soort speel hoekje met wat speelgoed.
Vind je het mooi zei ik
Jaa zei Safae enthousiast en liep naar haar speelhoekje. Ik liet haar maar in haar kamer en liep terug naar de kamer waarvan ik dat raam heel verdacht vondt. Ik keek de kamer nog eens goed rond totdat Sofia kwam.
Wat doe jij hier in deze kamer zei Sofia die me vragend aankeek.
Gewoon was even alles aan het checken zei ik en liep met haar mee naar onze slaapkamer waar ik plaats nam op bed.
Gaat het je morgen wel lukken met al die spullen of moet ik morgen iemand sturen zei ik terwijl Sofia haar make-up tafeltje inorde was aan het brengen.
Het lukt me wel hoor, vertrek je morgen vroeg naar werk? Zei Sofia
Jaa, het kan dan ook laat worden morgen zei ik en Sofia knikte en zag teleurstelling in haar ogen.
Ik weet dat het niet fijn voor je is omdat we juist nu weer opnieuw beginnen, maar het liefst ben ik ook gewoon een hele dag bij jullie zei ik menend
Het is al inorde zei Sofia en schonk me een glimlach en deed haar ding verder.
Mijn broer heeft me trouwens uitgenodigd voor in de middag zei Sofia en dacht over de ene keer dat hij was gekomen en me zo woedend gemaakt had.
Hoe reageerde hij op Safae toen ik er niet was zei ik en zag Sofia mijn kant opkijken.
Hij is dol op haar, hoezo vraag je dat zei Sofia en legde neer waar ze mee bezig was.
De avond voor dat we gingen vertrekken naar Marokko was je broer me een bezoekje komen brengen. Natuurlijk had hij me een flinke klap gekregen om het feit wat ik je had aangedaan en dat verdiende ik ook want je bent eenmaal haar zusje, zo zou ik ook gereageerd hebben. Maar toen begon hij over Safae wat me woedend maakte, hij vertelde me dat hij er nooit voor was geweest dus wat hem betreft mocht ze bewijzen van spreken dood vallen zei ik
Dat zou hij nooit zeggen zei Sofia
Dus ik lieg volgens jou zei ik en keek haar aan.
Het is niet dat ik je niet geloof, maar langs een kant wil ik het niet geloven. Hij is de enige die ik nog heb van mijn familie zei Sofia
Wat dat ik je net gezegd heb, doe je maar mee wat dat je wilt oké. Maar verwacht niet te veel van me tegenover hem zei ik
Het is mijn broer, jouw schoonbroer en de oom van je kind zei Sofia en ik had hier dus geen zin in.
Never mind als het toch maar ruzie veroorzaakt tussen ons zei ik en stond op en ging kijken naar Safae die inslaap gevallen was op grond en ik dekte haar in, in bed en liep naar beneden waar ik mijn MacBook erbij haalde en me concentreerde op werk vanuit mijn ooghoek zag ik dat Sofia schuin van me plaats nam, maar ik schonk haar niet echt aandacht omdat ik me nu bezig moest houden met werk. Ik was zo diep geconcentreerd met werken totdat de deur bel ging en Sofia me aankeek zo van open jij maar.
Ik stond op naar de voordeur en trof een vrouw voor me en ik wenkte naar naar Sofia dat ze moest komen.
Salaam gelti, kunnen we iets voor je doen zei Sofia
Ik woon hier maar net en mijn dochter blijft maar aan me hoofd zeuren over uw broer zei de vrouw en keek naar mij?
Ik zou graag dan met jullie moeder willen communiceren en wie weet wordt het wel wat tussen hen twee zei de vrouw en ik hield mijn lach maar net in.
Soory gelti maar hij is mijn broer niet maar mijn man waarmee ik al een dochtertje heb zei Sofia en zag dat ze kwaad en jaloers was, wat haar nog aantrekkelijker maakte.
Ooh sorry benti, mijn dochter zei dat hij nog niet getrouwd was zei de vrouw
Dat is niet erg gelti zei Sofia nog met een fake glimlach en de vrouw ging er beschaamd van door en Sofia sloeg de deur met een klap dicht en keek me aan.
Wat zit je zo te grijzen, het bevalt je wel he zei Sofia die me kwaad aankeek.
Wat ga je boos lopen doen. Het is niet mijn fout hoor dat ik zo aantrekkelijk ben bij de vrouwen zei ik uitdagend en nam terug plaats op de bank en Sofia kwam op mijn schoot zitten en rusten haar hoofd tegen mijn borstkast aan.
Vuile bitch dat ze is, ik had haar nog duidelijk gezegd dat ik je vrouw was zei Sofia nog
Laat haar doen Sofia, niemand pakt me van je af zei ik
Goed dat je het weet zei Sofia
Ga je morgen nog wat speciaals doen, buiten naar je broer te gaan zei ik
Niet dat ik weet, hoezo zei Sofia
Ik moet toch weten wat dat mijn vrouw dat terwijl ik werk zei ik en keek haar aan.
Hmm, het zal wel zei Sofia en drukte haar lippen op die van mij en zo bleven we even bezig.
Gaan we naar boven zei Sofia
Ga maar alvast, ik kom zo zei ik en gaf haar nog een kus en ze liep naar boven terwijl ik mijn MacBook afsloot en m klaar legden voor morgen. Ik keek nog of alles dicht was en liep toen naar boven waar ik eerst naar Safae passeerde en haar nog een kus gaf. Ik liep mijn slaapkamer binnen en trof Sofia met een gevaarlijke lingerie waarvan ik moest lachen. Ze blijft me maar verbazen, en dat in de positieve zin.
Ik kleedde me uit totdat ik in mijn boxer overbleef en deed het licht uit en liep haar kant op. Voor de rest weten jullie goed genoeg wat dat er zich afspeelt.
Uitgeput liet ik me langs dr vallen en keek ik haar aan. Ik kan maar geen genoegen krijgen van haar Pff. Ze klemde zich nog aan me vast en aan haar zachte ademhaling hoorde ik dat ze inslaap gevallen was.

Wraak vanuit het verledenWhere stories live. Discover now