093

1.3K 149 55
                                    

Perspectief Amir

Even voor de zekerheid kijk ik om me heen, als ik wel juist ingereden ben. De jongens die Sofia gisteren achter na waren gereden hadden een boodschap bij zich van Samir, die al 3 jaar niets meer van zich heeft laten horen? Ik wilde wel weten wat er aan de hand is met mijn grote broer, want zo ken ik hem totaal niet! De jongens hebben mij een adres gegeven, waar Samir zich bevind en ik zeg je eerlijk, het is een wijkje met allerlei grote en mooie huizen. Als ik de juiste nummer heb gevonden, parkeer ik mijn auto en stap ik uit. Ik loop naar de voordeur en belde aan en de deur werd niet laat erna open gemaakt door Chakir? Zie ik dit nu goed?
Ewa Amir, man je bent wel flink gegroeid na de laatste keer dat ik je zag. Kom binnen kom zei Chakir doodnormaal en ik liep naar binnen. Ik draaide me om en bekeek hem nog eens? Kifesh, wesh is hij uit de dood op gestaan ofso?
Ja ik ben het Chakir, loop nou maar door a leeghoofd zei Chakir en duwde mij de woonkamer binnen en ik zag Samir daar zitten, mijn broer. We staarde elkaar een tijdje aan en hij liep naar me toe, en ik gaf hem een rake stoot tegen zijn kaak aan, waardoor hij op grond viel.
Die was voor je dochter en Sofia zei ik en keek hem woedend aan.
Die verdiende ik wel zei Samir en stond op en keek me aan. Ik wandelde op en neer en keek hem vol ongeloof aan.
Serieus Samir, 3 jaar! Fucking 3 jaar zei ik en wist me geen houding te geven.
Ik kan het uitleggen Amir, jeweet dat ik niet zomaar zou vertrekken zei Samir en keek me aan.
Wat ben ik met je uitleg of verontschuldigingen? Juist ja niets zei ik en dacht direct aan Sofia en Safae.
Je hebt je vrouw achtergelaten, zwanger in die tijd, van jouw kind. Hoe ziek in je hoofd kun je dan zijn om bij haar weg te gaan. Zomaar, wanneer ze je het meest nodig had. Je kon haar een brief achterlaten, of soms bellen of uitleggen waarom je überhaupt weg bent gegaan Samir. Heb jij wel enig idee, wat ze de afgelopen 3 jaar heeft moeten doorstaan? Nee, tuurlijk niet, want je dacht weer alleen aan jezelf en waag het niet om te zeggen, dat het niet zo is. En wat dacht je nu even serieus om 3 man op haar af te sturen na 3 jaar om haar een "boodschap" te geven dat je haar wil zien? Sorry man, maar je hebt het helemaal verpest bij haar en je dochter, die gek genoeg helemaal op jouw lijkt zei ik en gunde hem nog een laatste blik en richte me nu op Chakir.
Voor jouw heb ik niet eens woorden? Man je staat al zo'n 8 jaar voor dood op, wordt het dan niet tijd om daar verandering in te brengen? Hebben jullie beiden wel enig besef, hoeveel mensen jullie hieronder laten lijden? Serieus, jullie zijn geen klein kinderen meer he. Jullie zijn 26 jaar, als jullie het nog niet doorhadden? Zei ik en keek ze beiden aan en op dat moment ging mijn telefoon af en zag ik dat Sofia me belden.
Jaa hallo zei ik
Jaa, ik vroeg me af waar je bleef. Het middagmaal is namelijk al klaar zei Sofia
Eet al maar alvast, ik kom er zo aan. Ben nog even bij een vriend zei ik, wat haat ik het om te liegen man.
Oké isgoed, tot straks zei Sofia en hing op.
Ik heb hier genoeg woorden vuil gemaakt, ik ben hier weg zei ik en liep het huis uit. Ik stapten mijn auto in en reed terug naar huis. Even serieus, schamen ze zich beiden niet ofso? Samir kennende zal er alles om doen om Sofia terug voor hem te winnen en vooral hij nu Safae heeft. Maan Sofia kennende gaat hier weer alleen maar onder lijden, en dat wil ik niet nog eens meemaken. Het is mijn schoonzus, Ookal zie ik haar gewoon als een zusje voor me. Hoor ik haar te beschermen en gek genoeg voor mijn broer, die wettelijk gezien nog haar man is en de vader van Safae. Alsof het niet nog moeilijker kon, man.
Na ongeveer zo'n halfuurtje te hebben gereden parkeerde ik voor mijn thuis en liep ik het huis binnen en trof ik, Safae in de armen van Sofia voor de tv op de bank.
Oom Amir zei Safae blij en liep mijn kant op en ik tilde haar op.
Hee kleintje zei ik en gaf haar een kus en plofte langs Sofia op de bank.
Wat, gaan we maar saaitjes op de bank zitten zei ik en keek Sofia aan.
Wat had meneer in gedachten zei Sofia en keek me lachend aan.
Ik weet niet, wat dacht je van een uitstap naar een kinderboerderij ofso zei ik en keek Safae dit keer aan.
Jaa, zijn daar ook konijntjes oom Amir zei Safae
Doe je schoentjes aan en dan zullen we het zelf zien zei ik en keek haar lachend aan. Ik heb echtwaar alles over voor haar. Safae sprong van me af en liep alvast naar de hal voor haar schoentjes.
Van saai zitten op een bank, wordt het een leuke dagje op de kinderboerderij, moet je trouwens niet eten zei Sofia
Nop, geen trek. Sta jij nou maar op mama zei ik plagend en stond op en ging Safae helpen, die maar met haar schoentjes zat te sukkelen.
Je moet wel een jasje hebben, anders ga je kou vatten zei ik tegen Safae en ging haar snel een jasje halen en deed m voor haar aan.
Dankuwel oom Amir zei Safae en gaf me een knuffel, wat houd ik toch van mijn nichtje. Ik liep alvast met Safae naar de auto toe en maakt haar vanachter vast in haar kinderstoeltje en wachtte Sofia op in de auto. Eenmaal dat Sofia de auto in stapte reed ik naar de kinderboerderij.

Perspectief Sofia

Na een leuke dagje in de kinderboerderij hebben beleefd, zitten we nu in de auto. Het is me opgemerkt dat Amir zich zelf niet meer is. Er zit hem wat dwars, maar ik weet niet wat. Sinds hij van die ene "vriend" kwam, is hij er niet meer met zijn hoofd. Ik keek naar achter en zag dat Safae al in slaap gevallen was, mijn schatje. Dit keer keek ik Amir aan.
Wat zit jouw de hele dag al dwars zei ik en Amir keek me niet begrijpend aan.
Je weet heus wel wat ik bedoel, ik ken je langer als vandaag hoor zei ik en Amir zuchtte.
Gewoon een vriend, hij heeft wat problemen enzo zei Amir en focuste zich op de weg.
Is die vriend, misschien jouw broer niet zei ik en hij keek me geschrokken aan.
Heb je hem gesproken zei ik en keek naar buiten.
Jaa zei Amir stil
3 jaar zei ik en lachte
Sofia, het spijt me. Ik wilde je gewoon niet van streek maken zei Amir
Het maakt niet uit, het is en blijft je broer natuurlijk zei ik
Hij komt terug Sofia, een van deze dagen zei Amir en ik keek hem dit keer geschrokken aan, maar ik herstelde me weer.
Het boeit me totaal niet of hij terug komt of niet. Maar ik maak me zorgen om Safae. Het is haar vader en hij heeft recht op haar, maar hoe leg je zo een klein en onschuldig kind dat uit zei ik en voelde weer allerlei emoties opkomen.
Hey rustig oké, ik ben er voor je. Je gaat dit niet alleen doorstaan, Ookal is hij mijn broer. Zal ik er altijd voor je zijn Sofia zei Amir en keek me aan. Ik glimlachte liefjes en keek uit het raam naar buiten toe.
Thuis aangekomen, nam Amir de slapende Safae op en legde hem in zijn bed, dus dat wordt vandaag alleen slapen. Ik hoorde de bel gaan en keek naar de klok die 22;27 aangaf? Wie komt er nou rond dit uur? Ik liep naar de voordeur en trof Qasim.
Heey, kom verder zei ik en liet hem erlangs naar de woonkamer.
Alles goed met je zei Qasim en keek me aan.
Hamdoulilah, met jouw zei ik
Hamdoulilah, hoe was het in de kinderboerderij zei Qasim
Het viel wel mee, buiten die regen dat was wel vervelend. Maar het was wel gezellig zei ik
Fijn om te horen, waar is die kleintje nou eigenlijk zei Qasim en keek om zich heen.
Ze was in slaap gevallen in de auto, Amir is ze even gaan instoppen zei ik
Oh oké zei Qasim en het viel een tijdje stil.
Wil je misschien wat drinken zei ik
Doe maar een glaasje water zei Qasim en ik keek hem aan.
Er is ook redbull als je wilt zei ik
Nee, ik drink die troep niet. Water is wel voldoende, maar toch bedankt zei Qasim met een glimlach en ik liep de keuken in. Ik vulde een glas met water en hoorde gepraat in de woonkamer, dat zal vast Qasim en Amir moeten zijn. Ik liep de woonkamer in en kreeg de schrik van mijn leven en liet het glaswater vallen...

-80 stemmen is nieuwe deel😉
Goodnight alvast😴

Wraak vanuit het verledenWhere stories live. Discover now